Loedermoedermomentje: het stoepkrijtkapsel

Ineens lees je op heel veel blogs over de #loedermoeder en nu dus ook op Marstyle. Ik volg de Loedermoeders namelijk al een tijdje en kan er heel erg om lachen. Heerlijk dit initiatief waarmee afgerekend wordt met het perfecte plaatje. Moeder zijn is namelijk meestal helemaal niet zo perfect, maar af en toe gebeurt er iets waar je achteraf toch wel heel erg hard om moet lachen. Uiteraard als de kinderen er niet bij zijn! Vandaag bij ons dus “het stoepkrijtkapsel”.

Het wat? Juist… Dat had ik zelf niet kunnen bedenken maar mijn kinderen zijn waanzinnig creatief zo blijkt maar weer. Deze trotse mama genoot nog even van haar rust op de bank voor ze naar de sportschool moest. Ook manlief zat even lekker te gamen achter zijn pc, want de dames vermaakten zich samen prima in de tuin. Af en toe keek ik even naar buiten, maar ze waren in de schuur en achter de deur bezig. Doen ze wel vaker. Aan de ringen zwaaien en speelgoed zoeken. Dat soort dingen. Lekker rustig toch, als de kinderen fijn samen spelen voor ze naar bed moeten?

Ik ging naar boven om me om te kleden voor het vertrek naar de sportschool. Toen ik beneden kwam, waren de dames klaar met buiten spelen. Ze waren wel wat vies van het stoepkrijt, maar goed dat heb je soms zo met buitenspelen. Ik wilde ze een weltrustenkus geven voor straks en knuffelde mijn oudste. Om haar snel geschokt los te laten: “wat hebben jullie nou gedaan?” Snel haar zusje de schuld geven natuurlijk, maar een blik op zuslief maakte duidelijk dat ze samen bezig waren geweest.

Kappertje

Ze hadden lekker kappertje gespeeld in de schuur. Regenwater uit de regenmeter vermengt met fijngestampte stoepkrijt. Daarvan een mooi papje gemaakt en toen fijn samen kappertje gespeeld. In de haren van beide meisjes zaten gekleurde paars/roze aangekoekte strepen met hun zelfgemaakte haarverfje… Helemaal My Little Pony versus het Bratz kaphoofd.

LoedermoederAfijn, deze loedermoeder heeft geen foto gemaakt. Dan gaat dat maar op internet zwerven tenslotte 😉 bovendien moest ik sporten. Na het constateren van dit delict heb ik mij direct uit de voeten gemaakt en toen ik thuiskwam lagen ze lief te slapen. Met schoon hoofd, papa heeft het opgelost 🙂 De plaats delict heb ik wel gefotografeerd, morgen mogen ze de schuur schoonmaken en opruimen. Ik ga meehelpen, al was het maar om ze in de gaten te houden. Stelletje boeven!

Meer lezen over het Loedermoeder Initatief? Klik hier.

Wat is de laatste streek van jouw kids waar je stiekem heel hard om moest lachen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Kelly zegt:

  Hahaha oh het klassieke kappertje spelen. Gelukkig hebben ze geen scharen gebruikt! Al lijkt mij zo’n creatief zelf gemaakte haarverf geen pretje. En ik zie het al voor me dat je er gauw vandoor gaat en je man het laat oplossen ?

 2. marjon zegt:

  Haha stiekem best een beetje grappig. Maar kan me voorstellen dat jij als mama er ook minder blij mee was.

 3. resaarcle zegt:

  Hihi, zo creatief! Dat kan je alleen maar aanmoedigen!

  1. Marguerita78 zegt:

   Stttt niet doen hoor 😉

 4. Ilse van Kreanimo zegt:

  Hahahahaha – héérlijk! 🙂

  Heb je een halve dag, dan wil ik wel wat momentjes neerschrijven 😉

 5. Oma zegt:

  Hihi, Oma moet er wel een beetje om lachen
  Onze kleindochters zijn erg creatief…xxx

  1. Marguerita zegt:

   Hebben ze van jou 😉 alleen jouw netheid hebben ze niet georven vrees ik…

 6. Nathalie zegt:

  Net als rainbow dash mama 😉 Hahahaha

  1. Marguerita78 zegt:

   Yesssss dat dus, haha en vandaag hadden ze het op de wangen gesmeerd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.