Bloggersevent: Gaaf feestje van de Bratz!

Heb jij ze weleens zien staan in de speelgoedwinkel, Die multi-culti tienerpoppen met grote hoofden en opvallende schoenen? Ik heb het over de Bratz. De Bratz kwamen in 2001 op de markt, lang na mijn eigen Barbie-tijdperk. Ik wist er dus niet veel van. Kort na hun succesvolle introductie werd het stiller omtrent de Bratz, in tegenstelling tot de blijvende campagnes van concurrerende tienerpoppen. Maar nu in 2015 maken ze hun comeback! Mijn dochters spelen veelvuldig met Poldermama’s oude Barbies en hebben inmiddels zelf ook een leuke collectie tienerpoppen en accessoires opgebouwd. De uitnodiging om met z’n drietjes naar het partijtje van de Bratz te komen, viel dus zeer in de smaak!

DSC_0005

It’s good to be yourself; it’s good to be a Bratz.

Mmmm lekkere drankjes!
Mmmm lekkere drankjes!

Woensdagmiddag na school reisden we naar Het Amsterdamse Wicked Grounds. Hier konden we uitgebreid de nieuwe Bratz collectie bekijken. Waar Barbie een wat lieflijke, voorzichtige en vooral blanke uitstraling heeft, staan de Bratz voor zelfexpressie, individualiteit, diversiteit, zelfvertrouwen en creativiteit. Vandaar ook de ietwat arrogante uitdrukking van de poppen, hun opvallende kleding en uitbundige accessoires. Het zijn stoere meiden met lef! Vroeger waren er al Cloe, Yasmin, Jade en Sasha. Anno 2015 is de nieuwe vriendin Raya toegetreden tot het clubje.

De Bratz gaan skieën.
De Bratz gaan skieën.

Binnenkort is er een Bratz app beschikbaar, ik verwacht gratis maar dat weet ik niet zeker. Hiermee kun je bijvoorbeeld mode personaliseren, spelletjes doen of meedoen aan een ontwerpwedstrijd.

Photobooth voor de Bratz poppen.
Photobooth voor de Bratz poppen.
De dames zijn onder de indruk van deze mooie tienerpoppen.
De dames zijn onder de indruk van deze mooie tienerpoppen.

Meiden met lef geven graag coole feestjes. We werden ontvangen met versgemaakte smoothies en ijsdrankjes die heerlijk smaakten met daarbij – dit vond ik echt zo gaaf maar helaas geen foto – een regenbooggroentesushi/wrap/loepmpia dinges. Mijn dochters wilden deze helaas vanwege de paprika niet eten, dus ik offerde mijzelf op. De dame van de catering maakte ter plekke echt de mooiste en lekkerste hapjes klaar! Doordat we erbij mochten zijn voelden we ons eventjes net zo hip als de Bratz.

"Mama kijk! Deze zijn zoooo mooi. Mogen we die hebben?"
“Mama kijk! Deze zijn zoooo mooi. Mogen we die hebben?”
Presentatie van MGA over de Bratz.
Presentatie van MGA over de Bratz.

Nail Art

Kleuterlief was gefascineerd door de vele potjes nagellak op 1 van de picknicktafels. Ze nam daarom al snel plaats bij de aanwezige nagelstyliste die haar nageltjes omtoverde tot Bratz-waardige kunststukjes. Op school heeft ze hierover verteld. De juf vroeg of mama haar nagels zo mooi had gemaakt (nee juf, dat kan deze mama niet) “en toen zei ik ja, maar dat was niet zo mama, en ik durfde niet te zeggen dat ik me had vergist…” De zelfverzekerdheid van de Bratz moet nog even groeien bij mijn kleuter, maar ze heeft wel haar Bratz-pop, nagels en fotootjes aan de klas laten zien. Toen alle little ladies het resultaat zagen, kreeg de nagelstyliste het razend druk. Peuterlief wilde ook graag mooie nagels, maar kwam helaas niet meer aan de beurt.

De kleuter laat haar nagels voorzien van Nail Art in Bratz stijl.
De kleuter laat haar nagels voorzien van Nail Art in Bratz stijl.
Hele coole nagels!
Hele coole nagels!

 

Beautiful Braids

Tussen het spelen met de Bratz door wilden de meiden ook hun haar graag laten doen. Ik doe af en toe een poging tot invlechten, maar ben niet zo bedreven als de haarstyliste op het Bratz-feestje. Ze had enkele boeken bij zich met mooie creaties en ook de Bratz-poppen op haar picknicktafel waren voorzien van toffe vlechtwerken. Ik heb meegekeken en probeerde goed op te letten hoe je dit nu doet, vooral bij de vlecht van mijn peuter, maar dat gaat mijn skills te boven.

Mooie invlecht en ondertussen lekker spelen.
Mooie invlecht en ondertussen lekker spelen.
Ook de peuter krijgt een kunstwerk in haar haren.
Ook de peuter krijgt een kunstwerk in haar haren.

Photo Booth

Door al het leuke speelgoed en de gezellige setting, kwamen mijn eerst wat verlegen dochters steeds meer los. Nadat we eerst met zijn drietjes in de photo booth hadden geposeerd met grappige accessoires (Bratz lippen) zag ik ze er steeds weer heenrennen en druk poseren. Terwijl zij de grootste lol hadden, kon ik gezellig kletsen met de andere blogmama’s die ik tot dan alleen online kende. Zo waren er bijvoorbeeld Josan van GoodGirlsCompany, Nicole van MeisjeEigenwijsje, Linda van Mamaliefde en Marije van Gaaf voor Kinderen. Was heel gezellig! En ze zijn in het echt net zo aardig als online 🙂

Selfies maken in de photobooth.
Selfies maken in de photobooth.
Vooral de kleuter heeft heel veel selfies gemaakt en de selfies van de peuter gephotobombed :-)
Vooral de kleuter heeft heel veel selfies gemaakt en de selfies van de peuter gephotobombed 🙂
Onze bescheiden voorraad selfies... *kuch*
Onze bescheiden voorraad selfies… *kuch*

Speelsets

De nieuwe speelsets van Bratz zijn echt onderscheidend en spelen in op de trends van nu. Zo is er dus ook een Bratz #SelfieSnaps, een photo booth met selfie accessoires waarin de bevriende popjes net zulke grappige selfies kunnen maken als mijn dochters op hun feestje deden. Een gewone SelfieSnaps pop kost 24,99 euro, kies je voor de complete photobooth inclusief pop dan betaal je 54,99 euro. Ik vond zelf de koffers van de Study Abroad serie zulke schattige accessoires, uit deze serie mag ik binnenkort een pop verloten op mijn blog ter waarde van 29,99 euro. En ook gaaf, maar ik vind mijn meiden er nog iets te klein voor: de Create It Yourself Fashion speelset die voor 49,99 euro in de winkels ligt. De dames waren hier heel enthousiast mee jurkjes aan het bespuiten op het Bratz feestje, maar niet op een manier die ik thuis graag zie. Voor meiden vanaf 6 jaar zeg ik: Gaaf! En nog leuker is dat ik deze creatieve set mag verloten bij De Mama Company.

Spelen met de Create it yourself fashion kit van de Bratz, deze mag ik binnenkort verloten op De Mama Company!
Spelen met de Create it yourself fashion kit van de Bratz, deze mag ik binnenkort verloten op De Mama Company!
Bratz hebben lekker dik en lang haar, je kunt er dus prima mee vlechten.
Bratz hebben lekker dik en lang haar, je kunt er dus prima mee vlechten.

Review enzo

Voordat ik die winacties plaats, vind ik dat wij eerst zelf iets nuttigs moeten kunnen melden over de Bratz. We hadden voor dit gave feest nog helemaal niets van ze in huis tenslotte. Is het dikke haar ook echt van die hoge kwaliteit waarover werd verteld? En kunnen de dames die ietwat andere verhoudingen hebben ook de kleertjes aan van onze huidige tienerpoppencollectie? Daarover lees je later onze bevindingen. Verder vielen mijn dames direct na binnenkomst letterlijk op hun knietjes voor de kaphoofden van Bratz. Ze zeuren hier al zo’n 1,5 jaar om (ja ongelooflijk, vertel mij wat maar de gastouder had een make-up hoofd en daar waren ze weg van). “Mama die willen we zooooo graag hebben!” Mama heeft dus gevraagd of we een hoofd mochten reviewen en dat was zeker mogelijk, dus twee heel blije kleine meisjes die er thuis direct mee wilden spelen. Op het kaphoofd doe je echter alleen de haren, geen make-up. Toch is er een wens vervuld en de review plaats ik zodra we de haren van het kaphoofd gewassen hebben. Ik ga eerst nog even goed lezen of daar bepaalde instructies voor zijn, maar je kunt van alle Bratz de haren wassen vanwege de hoge kwaliteit zeggen ze. Stay tuned voor meer Bratz!

Koekjes in stijl!
Koekjes in stijl!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.