Detox met een Tastea thee beker, hoe bevalt het?

Detoxen. Ik heb het 2x eerder gedaan middels een intensieve Jason Vale sapkuur. De laatste keer beviel dat niet zo goed, het is gewoon ontzettend heftig om geen vast voedsel te eten. Maar detoxen is eigenlijk gewoon je lichaam ‘ontgiften’. En dat kan dus ook op veel minder ingrijpende manieren, want ik ben momenteel bezig met een 30-daagse detox thee kuur van Tastea. Ontgiften met thee dus. Hoe bevalt dat?

tastea pakket
Spannend pakketje van Tastea!

Gezonder leven is voor veel mensen een mooi uitgangspunt voor het nieuwe jaar. Helemaal na de feestdagen, waar het toch vooral om lekker eten en veel snoepen draait. Zelf vertelde ik in dit artikel al, dat ik 2 kilo was aangekomen. Niet veel, maar toch. Je hebt het liever niet. Direct na de kerst ben ik daarom samen met mijn man gestart met de detox van Tastea. Wij kregen ten behoeve van deze review voor ons tweeën ieder een handige thee beker toegestuurd en elk een blik met thee voor de ochtend en voor de avond.

>> Lees ook: detox met Fit Tea

tastea producten detox thee beker

Hoe werkt de Tastea Detox thee kuur met speciale theebeker?

Hoe moet je de Tastea thee en theebeker gebruiken? Nou, dat was even uitvogelen want er zat geen concrete handleiding bij. Zelf gebruik ik altijd theezakjes, dus losse thee was even wennen. Je zou per beker ongeveer 2 gram thee nodig hebben. Ik heb daar niet zoveel gevoel voor, dus wat wij doen is een eetlepel thee in de beker scheppen. Dan doe je er kokend water bij en het filter in de beker.


Omdat de beker een dubbele wand heeft, blijft de thee heel lang warm. Ervaring leert daarom, dat je eerst minimaal 5 minuten het deksel er af moet laten. Daarna draai je deze er op en kun je heel voorzichtig een slokje nemen. In het begin hebben we een paar keer onze mond gebrand, maar nu we het eenmaal door hebben werkt het prima. Verder doe je gewoon wat je altijd doet, alleen start je de dag met een beker Morning Tastea en eindig je de dag met een beker Evening Tastea. That’s it.

tastea detox thee beker

Wat voor effect zou deze detox moeten hebben?

Op de website van Tastea staat een mooi lijstje van effecten die deze detox thee kuur zou kunnen hebben. Zou kunnen, dus het hoeft niet. Voor iedereen is het anders, schrijven ze erbij. Maar goed, de thee is erg lekker dus baat het niet dan schaadt het niet 😎

 • Boosten van je immuunsysteem
 • Verbeteren van de huid
 • Afdrijven van vocht
 • Verminderen van opgeblazen gevoel
 • Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan
 • Ondersteuning bij stress en vermoeidheid
 • Verhogen van je weerstand
 • Ondersteuning bij je stofwisseling
 • Ondersteuning voor een goede nachtrust
 • Onderdrukken van honger gevoel

Heerlijk deze evening #detox thee van @tastea.eu #review #mamablogger #marstyle #linkinbio Fijn blogritueel!

Een foto die is geplaatst door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Wat zijn onze ervaringen met deze Tastea detox thee?

Ik vond het even spannend om er daadwerkelijk aan te beginnen, vanwege de losse thee. Was bang dat ik iets fout zou doen en het is toch een review hè, dan wil ik het graag goed aanpakken. Toen ik eenmaal mijn eerste beker had klaargemaakt en wist hoe het werkte, was ik zekerder van mijn zaak.

Mening van da husband over de Tastea thee kuur

Mijn man gaf na een paar dagen aan dat dit toch niet zijn ding was, hoewel hij echt veel meer een liefhebber van thee is dan ik. Ik ben meer een koffiedrinker. Wel was hij heel erg positief over de speciale theebeker. Door de dubbele wand blijft de thee lang warm, het filter zorgt dat je kunt drinken zonder rotzooi in je mond te krijgen en eventueel in de zomer de beker ook zou kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld muntwater, citroenwater of ander vers fruit om je water een smaakje te geven (of lees over de Tastea ijsthee). Het enige nadeel aan de beker is dat wij beiden bij de eerste slokken een aantal keer onze mond verbrandden aan het hete vocht. Als je dat echter eenmaal weet en de beker de eerste 5 tot 10 minuten zonder deksel laat afkoelen, is het goed te doen.

>> Lees ook Tastea met bladgoud

Mijn eigen ervaring met Tastea detox thee

Ik vind de avondthee zelf het lekkerste van de twee, maar beiden zijn ze lekker. Wat ik heel lastig vond en vind, is om de dag met de detox thee te beginnen. Het zit niet in mijn vaste ochtendritueeltje waardoor ik het vaak vergeet. Bovendien heb ik ’s ochtends meestal niet genoeg tijd om de thee goed te laten afkoelen en daarna te drinken, want we moeten op tijd op school zijn. In de kerstvakantie ging het prima maar nu de school weer begonnen is, schiet het er regelmatig bij in. Na het wegbrengen doe ik meestal eerst nog boodschappen en als ik dan thuiskom, drink ik vaak liever een kopje koffie. Personal fail wat dat betreft. Ik drink de ochtend thee ongeveer 3 van de 7 dagen denk ik.

De avondthee drink ik vaker. Als de meiden naar bed gebracht zijn, was het bij ons al lang vaste prik om de waterkoker aan te zetten en allebei een flinke mok thee te drinken. Bovendien is het dan tijd om lekker achter de laptop te kruipen en aan mijn blog te werken. De avondthee drink ik ongeveer 5 van de 7 avonden. Bloggen kost veel tijd, dus wat ik vaak doe is de waterkoker nog een keer aanzetten en mezelf op een refill trakteren. De kruiden smaken dan nog net zo lekker als bij het eerste bakkie en gewone theezakjes gebruik ik ook vaak twee keer.

>> Lees ook onze ervaring met de Tastea Energy Boost

Welke effecten merk ik van deze detox thee?

 • Het kan ook door het uitslapen in de vakantie komen en de anti-ontsteking neusspray die ik op sommige dagen gebruik, maar ik voel me inderdaad wat fitter en gezonder dan anders. Beide kinders kwakkelen wat qua gezondheid en meestal volg ik dan ook, maar nu voel ik me goed.
 • Ik moet veel vaker naar het toilet dan anders, dus het afvoeren van de afvalstoffen is in werking. Ook de grote boodschap – iets dat bij mij vaak voor buikkrampen zorgt en meestal erg lang duurt omdat het niet zo makkelijk gaat – komt er wat sneller uit. Overigens heb ik nog wel vooraf de buikkrampen om aan te kondigen dat het gaat komen, maar het bezoek aan het kleine kamertje is sneller gepiept. Erg fijn.
 • Dat de thee je hongergevoel onderdrukt merk ik inderdaad na het drinken van de ochtendthee, ik vergeet mijn fruit en koekjes. Goed opletten dus, want fruit is wel belangrijk!
 • Van de 2 kilo die ik er met de feestdagen bij had, is er al 1 weg. Maar dat kan natuurlijk ook omdat ik mijn normale leefpatroon weer heb, toch?
 • Wat ik het meeste merk als effect van deze thee, is de nachtrust! Ik ben een slechte slaper. Ik slaap heel licht, kan moeilijk inslapen, lag vaak te piekeren en brainstormen of kon mijn rust niet vinden als één van de kinderen ’s nachts aandacht nodig had. Dankzij de evening thee ben ik lekker soezelig, ook als ik de thee om 8 uur heb gedronken en pas om half 12 naar bed ga omdat ik een blog wilde afronden. Ik val veel sneller in slaap en slaap veel dieper. ’s Nachts word ik minder vaak wakker (om te draaien en te woelen). En ik slaap heel snel weer in nadat ik een kind terug in haar eigen bedje heb gelegd.

>> Lees ook ontspannen door floaten

Conclusie over deze detox kuur

Zelf ben ik dus zelf erg blij met de Tastea kuur en dan met name met de avondthee waardoor ik zo lekker kan slapen. Ik zit lekkerder in mijn vel. De thee is echter niet goedkoop, de 30 dagen detox set met ochtend en avond thee kost 39,95 euro. En voor de speciale theebeker betaal je 19,95 euro. Daardoor is een kuurtje wellicht niet voor iedereen weggelegd. Then again, als je special dieetrepen of poedershake dieetproducten wilt aanschaffen, zijn die ook allemaal flink aan de prijs. Dan is dit een makkelijker én lekkerder alternatief op hetzelfde prijsniveau, moet je maar denken.

detox thee set

Kortingscode Tastea thee

De detox-thee is overigens niet het enige product van Tastea. Ze hebben ook speciale 100% natuurlijke thee die speciaal bedoeld zijn voor zwangeren met de schattige naam Bun in the Oven, Mama’s Milkshake voor dames die borstvoeding geven, de Energy Boost om je fitter te voelen én Make your Bedrock thee, die je kan helpen als je libido ver te zoeken is. Ben je nieuwsgierig naar de verschillende puur natuur thee-soorten van Tastea? Neem dan een kijkje in de webshop. Met de kortingscode marstyle krijg je tot 1 mei 2017 10% korting op je bestelling. Dat maakt het misschien nét even iets interessanter om het eens te proberen, toch?

Update: voor een recente kortingscode lees je mijn review van de Tastea Ice Tea.

tastea thee producten

Wil je meer lezen over mijn detox belevenissen?

Wil je meer reviews lezen van andere Tastea smaken?

Wat voor detoxen heb jij geprobeerd? Of doe je er niet aan?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Renate Detox zegt:

  Ik heb de thee ook uitgeprobeerd en ben erg enthousiast! Drink jij hem ook nog steeds?

  1. Somers Nora zegt:

   Ik ben sinds vorige maand begonnen aan de 30 dagen Detox; Ik vind de morning en evening even lekker

 2. Lisette zegt:

  Ik heb de set vandaag ontvangen en was op zoek naar een gebruiksaanwijzing, bedankt hiervoor!! Misschien heb ik eroverheen gelezen maar kan de set in de vaatwasser?

  1. Marguerita zegt:

   Ha Lisette, kan prima in de vaatwasser. Alleen het zeefje kun je misschien beter met de hand doen.

   1. Bella zegt:

    Volgens de website van Tastea zelf kan ie niet in de vaatwasser..

    1. Marguerita zegt:

     Nou bij mij zijn ze al tig keer in de vaatwasser geweest, geen problemen.

 3. Rianne zegt:

  Lekkkkker! Ben zelf dol op de detox thee.

 4. Volgmama zegt:

  Nog nooit geprobeerd. De thee ziet er kleurig en fleurig uit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.