Vakantiepark busreis met excursies; proefslapen iets voor jou?

Lekker ontzorgd op vakantie? Een cruisvakantie is lekker relaxt net als een georganiseerde busreis naar hotels in het buitenland: alle excursies zijn geregeld, je hoeft zelf alleen in te stappen en te genieten. Vakantieparkketen EuroParcs en Corendontelg Hop On Hop Off Holland bieden dit nu ook aan met de privacy van je eigen vakantiehuisje. Kritische consumenten die dit graag eens uitproberen, kunnen via Proefslapen.nl inschrijven voor een gratis vakantiereis waar beide partijen graag feedback op krijgen.

touringcar busreis europarcs hoponhopoff

Op dinsdag 5 september was ik uitgenodigd op Europarcs Poort van Amsterdam, waar deze samenwerking met Hop on Hop off bekend werd gemaakt. Een uurtje rijden vanaf mijn woonplaats, maar je zit direct in een compleet andere omgeving. Het park ligt naast Volendam en de (voormalige) Zuiderzee. Het heeft dan ook een mooie jachthaven met uhm… leuke bootjes, zeg maar. 

busreis europarcs hoponhopoff poort van amsterdam

Hoewel Hop on Hop off ook een rederij heeft, stond er op het vakantiepark een luxe touringcar klaar. Bestickerd aan de achterkant met informatie over de excursiereizen die de partijen samen gaan organiseren. Om deze samenwerking te vieren mochten wij als aanwezigen ook een klein rondje mee in de bus. “Voelt als een schoolreisje”, zei iemand naast me, haha. Het is inderdaad alweer even geleden dat ik in een touringcar heb gezeten en deze is bijzonder luxe aan de binnenkant, kijk mijn tiktokfilmpje maar.

@marstyle78 Lekker met de bus naar een #vakantiepark ? #europarcs en #hopponhopoff komen met #excursie #reizen ♬ Nooit Thuis – Boef & Ashafar

Busreis naar Limburg

De touroperators starten per oktober met een georganiseerde busreis naar Limburg. Wie ‘m boekt kan opstappen op verschillende plekken in Nederland en wordt dan per touringcar vervoerd naar EuroParcs Limburg in Susteren. Vervoer en je ontbijtje worden verzorgd.

busreis europarcs hoponhopoff poort van amsterdam

Vanuit de standplaats Susteren vertrekt dan elke dag van je verblijf de Hop on Hop off touringcar voor een mooie excursie. Zo kun je bijvoorbeeld een dagje Valkenburg, Maastricht, Kerstmarkt in Aken en een dagtrip richting de Ardennen of het Drielandenpunt verwachten. Je blijft dus niet in Nederland.

Dingen zien en beleven dus, zonder dat je er zelf over na hoeft te denken. Bovendien kun je de auto thuis laten. Op de bus staat de lezen dat deze eerste excursiebusreis vanaf 399 euro te boeken is. 

busreis europarcs hoponhopoff poort van amsterdam
Rondje in de bus met op de achtergrond de karakteristieke Volendamse vakantiehuisjes.

Volgende stap busreis naar Volendam?

Europarcs heeft in Nederland 45 vakantieparken en kun je ook in het buitenland vinden. Hop on Hop off komt voort uit touroperator Corendon. Beide partijen zijn dan ook van plan om meer gezamenlijke excursiereizen op te zetten. Bijvoorbeeld vanaf het park Poort van Amsterdam, waar ik werd ontvangen met uitstapjes naar volendam, de Keukenhof, Marken en het Amsterdam Light Festival.

Ik ben erg benieuwd wat ze nog meer gezamenlijk gaan aanbieden. Het was in ieder geval een prachtige, zonnige dag voor deze persbijeenkomst. De directeur van Europarcs gaf aan dat vanwege de mooie weersvoorspellingen hun septemberboekingen behoorlijk in de lift zitten. Veel mensen willen graag dat vakantiegevoel nog even meepakken nu het rond de 30 graden gaat zijn. De busreizen zijn juist meer gericht op het winterseizoen.

Het leek mij een gouden greep, niet alleen voor de 65+ doelgroep, maar ook voor singles en alleenstaande ouders als ik. In een vakantiehuisje kun je met je kinderen (tieners lijkt me handig gezien de excursies) onder 1 dak slapen, maar je hebt in de bus en tijdens de excursies wel aanspraak van andere mensen.

Zou het iets voor jou zijn? En heb je je aangemeld voor het gratis proefslapen?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.