Fantasy filmtips van Avatar tot D&D

Oh wat gaat het lekker in de filmwereld. Mijn inner geek maakt sprongetjes van geluk met al die prachtige films die in de bioscopen en op streamingdiensten te zien zijn. In december was daar bijvoorbeeld de – extreem lange – nieuwe Avatar film, binnenkort verschijnt seizoen 2 van Wheel of Time op Prime Video en eind maart wordt er eindelijk weer een D&D film gereleased in de bios. Iedereen die ooit Dungeons and Dragons speelde (yes, ik dus!) gaat daarvan watertanden!

Mocht je het één en ander gemist hebben omdat je wellicht de geeky newschannels tegenwoordig niet meer zo volgt als vroeger, lees dan even mee met mijn tips. En deel vooral in de reacties jouw eigen tips. Want zelf volg ik de nerdy newschannels ook niet meer zo erg, maar kijk ik vooral welke persberichten ik zoal binnenkrijg waar mijn hart sneller van gaat kloppen, haha. Ik houd ontzettend van epische, fantasy verhalen. Vooral als er een lekker stukje romance in zit. 

Avatar: Way of the Water

avatar way of the water Disney
Avatar: The Way of Water ©2022 The Walt Disney Company Benelux.

Avatar: The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af en vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen) en de problemen waar ze tegenaan lopen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze moeten aangaan om in leven te blijven en de tragedies die ze te verduren krijgen. Via Pathé kun je hem bekijken.

Heb deze film samen met mijn 10-jarige in de bioscoop gezien en we vonden hem adembenemend mooi. Spannend, maar niet tè. Prachtig de verwijzingen naar bepaalde dingen uit onze huidige maatschappij (hoe we met de natuur omgaan) om kijkers zo bewuster te maken. En het verhaal van liefde en verbondenheid is ook heerlijk. Daarnaast zijn het decor en de effecten werkelijk ongelooflijk realistisch, mooi en gedetailleerd. Je moet deze gezien hebben als je ook zo genoot van de eerste Avatar film!

Dungeons & Dragons: Honor amongst thieves

dnd honor among thieves

Rond 30 maart zou er een nieuwe D&D film in de bioscoop moeten draaien, Dungeons & Dragons Honor Amongst Thieves. De trailer kun je hier bekijken. Het verhaal? Een charmante dief en een bende avonturiers wagen zich aan een spectaculaire overval om een verloren relikwie te stelen. Maar als ze de verkeerde mensen tegen zich in het harnas jagen, loopt alles gigantisch uit de hand. 

De film brengt de veelzijdige wereld en de speelsheid van de legendarische roleplaying game naar het witte doek in een spannend avontuur vol actie en humor, met o.a. Chris Pine (altijd lekker om naar te kijken), Michelle Rodriguez en Regé-Jean Page (ja, ja de hottie uit Bridgerton). Er zijn zo ontzettend veel mooie boeken in alleen al de Forgotten Realms wereld geschreven, dat ik niet snap dat er maar zo weinig verfilmingen zijn. Op het Spellenspektakel bleek ook dat roleplay nog springlevend is. Afijn: 30 maart dus, ik kijk ernaar uit!

Authentieke Rondreizen

Carnival Row seizoen 2

Carnival Row

Deze serie heb ik zelf nog niet gekeken maar het laatste seizoen zie je vanaf 17 februari op Prime Video. Dit seizoen van Carnival Row, een Amazon Original fantasy-drama serie van Amazon Studios en Legendary Television met Orlando Bloom en Cara Delevingne in de hoofdrollen, telt 10 episodes die wekelijks wereldwijd worden uitgebracht op de streamingdienst.

In een fantasiewereld waar mensen en andere wezens met elkaar in conflict komen, begint seizoen twee van Carnival Row met voormalig inspecteur Rycroft Philostrate a.k.a. Philo die een reeks gruwelijke moorden onderzoekt die de maatschappelijke spanningen aanwakkeren. Vignette Stonemoss en de Zwarte Raaf plannen wraak voor de onrechtvaardige onderdrukking door de menselijke leiders van The Burgue, Jonah Breakspear en Sophie Longerbane . Tourmaline erft bovennatuurlijke krachten die haar lot en de toekomst van The Row bedreigen. En nadat ze is ontsnapt aan The Burgue en haar wraakzuchtige broer Ezra, komen Imogen Spurnrose en haar partner Agreus Astrayon in aanraking met een radicale nieuwe samenleving die hun plannen in de war schopt. Met mensen en feeën verdeeld en vrijheid op het spel, zal elke held voor onmogelijke dilemma’s en zielsbepalende beproevingen komen te staan in de legendarische ontknoping van Carnival Row.

The Wheel of Time seizoen 2 

wheel of time

Prime Video gaf afgelopen juli groen licht voor een tweede seizoen van de hit fantasy serie
The Wheel of Time, van Amazon Studios en Sony Pictures Television. Ik kijk hier als gezegd enorm naar uit als fan van de boekenreeks, de eerste 2 seizoenen waren al prachtig en gedetailleerd verfilmd.

De enige info die ik verder heb tot nu toe is deze quote: “Ik ben zo ontzettend blij dat we een derde seizoen van The Wheel of Time gaan maken,” zegt Rafe Judkins, uitvoerend producent en showrunner van The Wheel of Time. “The Shadow Rising is altijd mijn favoriete boek in de serie geweest, dus om het op televisie te kunnen brengen en een nieuw publiek kennis te laten maken met de verhalen waardoor ik in de eerste plaats verliefd werd op deze boeken is een enorme eer, en iets waar ik naar heb toegewerkt sinds ik jaren geleden de show voor het eerst pitchte.” 

Lees ook: LOL: Last One Laughing op Prime Video

Travel tips voor fantasy fans

Zin om er lekker op uit te trekken en de prachtige locaties uit je favoriete film of serie in het echt te bekijken? Deze tips kwamen mijn mailbox binnen om de fantasy scenery zelf te beleven.

Lees ook: Bucketlistvakantie met Aurora’s in Abisko Zweden

Game of Thrones, House of the Dragon

Cornwall was een van de belangrijkste opnamelocaties voor het eerste seizoen van de nieuwe Games of Thrones prequel, House of the Dragon en het is geen verrassing om te zien waarom. Enkele van de iconische monumenten van de bestemming komen aan bod, waaronder het getijdeneiland St. Michael’s Mount, het ongerepte Holywell Bay Beach en een van de meest gefotografeerde en geschilderde locaties van Cornwall, Kynance Cove. Na het succes van het eerste seizoen zal het tweede seizoen begin 2023 van start gaan en het zal geen verrassing zijn als de sublieme kustlijn van Cornwall opnieuw op het witte doek verschijnt. 

Lees ook: De 7 leukste wintervakantie bestemmingen

The Lord of the Rings: The Rings of Power

Amazon zegt dat seizoen 1 van The Lord of the Rings: The Rings of Power op de premièredag wereldwijd meer dan 25 miljoen kijkers trok! Daarmee verbrak de serie alle eerdere records in de geschiedenis van Prime Video. De productie voor seizoen twee van de nieuwe Prime Video serie, The Lord of the Rings: The Rings of Power begon in oktober 2022 in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel de releasedatum nog niet is bevestigd, kunnen fans van de fantasy-franchise in de tussentijd de vele banden van J. R. R. Tolkien in het VK verkennen, waaronder de West Midlands, de Malvern Hills, Gloucestershire, de Ribble Valley en Buckinghamshire. Tolkienfans kunnen ook wat dieper graven met een wandeling door Oxford langs de centrale locaties waar de schrijver woonde, onderwees en werkte.

Lees ook:

Wat zijn jouw favoriete fantasy films of boeken (die ze eigenlijk zouden moeten verfilmen, zoals die van Terry Goodkind)?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.