Virusfilms…

Een geinig overzichtje met virusfilms om de pandemie in perspectief te plaatsen. De documentaire The Hot Zone over een ebola-uitbraak, vond ik zelf fascinerend en heel spannend. Vooral omdat de sterftegraad daar heel hoog is, en het er allemaal nogal heftig uitziet qua ziekte verloop. 

virus
Afbeelding: Shutterstock

 

Mensen jutten elkaar op tijdens deze corona pandemie. Kranten en televisie vallen over elkaar heen met updates. En ik word overspoeld met berichten van bedrijven die ik alleen mag bezoeken als ik mijn handen desinfecteer en dat er in de klas van mijn kinderen desinfectiegel en zakdoekjes aanwezig zijn…

Desinfectiegel mensen, dat moet je niet teveel gebruiken. Is heel slecht voor de huid. Gewoon na het plassen je handen wassen. Ik heb helemaal niks met desinfectiegel op plekken waar ook gewoon een kraan met water en zeep aanwezig is.

Ik kreeg appjes of ik vooral voorzichtig wilde doen op het vliegveld. Uhm… ja, maar is die idioot op het journaal die mensen in een tram neerschoot geen groter risico? En types zoals dat.

Mijn kijktips voor jou als je enge virussen wilt zien:

 • The Hot Zone
 • Zoo
 • Pandemic
 • The Rain
 • Helix
 • Virus

Stuk voor stuk superspannend! Ben je hier doorheen? Dan zijn zombiefilms en series als The Walking Dead een interessante voortzetting. Ben heel benieuwd wanneer de eerste covidfilms hun opmars maken…

Dood, dodelijker, doodst?

Ik hoop dat we ondertussen een beetje normaal kunnen doen. In Nederland is bijvoorbeeld kanker nog altijd één van de gevaarlijkste ziektes: 1 op de 3 Nederlanders krijgt het en na 5 jaar overleeft 65%. Gisteren stond er iemand van de Hartstichting aan mijn deur om te vertellen dat hartklachten bij vrouwen beter moeten worden onderzocht en wat een enorme risico’s ik als vrouw dus loop. Je in het verkeer begeven kan eveneens bloedlink zijn door appende, zuipende of druggebruikende medeweggebruikers. Aan Corona overlijdt slechts 2% maar kun je wel – zoals ik – langdurig je gezondheid kwijtraken: ik ben inmiddels 18 maanden onderweg. 

Nou, kuch in de elleboog, geniet van deze zonnige dag en als je wat grieperig bent: veel plezier met de film- en serietips die ik met je heb gedeeld. Zoals ze in Kaapverdië zeggen: NO STRESS!

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Zo Mijntje zegt:

  Valt nu toch niet zo mee allemaal als we dachten héh…. helaas 🙁

 2. Oma Will zegt:

  Begroeten met de voeten?
  Ik ben 74 en geen slangenmens. Ha ha ha ha !!!
  Hoe hou je een volkje bezig…!!! BELACHELIJK.

 3. Suzanne zegt:

  Ik ben het zo met je eens. Mensen draaien volledig door. Mijn moeder kreeg al bericht van haar werk dat ze niet welkom was, omdat mijn vader 1,5 week geleden in Noord-Italie geweest was. Mijn vader had nergens last van en mijn moeder al helemaal niet, maar dat maakte allemaal niet uit. Op school mogen de kinderen elkaar en de juf alleen begroeten met hun voeten, want handen zijn nu levensgevaarlijk natuurlijk.

  1. Marguerita zegt:

   Oh wat erg Suzanne! Slaat nergens op idd

  2. Oma Will zegt:

   Begroeten met de voeten? Belachelijk.
   Ik ben 74 en geen slangenmens, ha ha ha ha…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.