Mustsee docu: The Hot Zone

The Hot Zone kun je eigenlijk geen documentaire noemen ook al is deze serie gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. De ebola epidemie die in 1989 uitbrak in de Verenigde Staten, is het onderwerp. Ik heb de screener van de eerste aflevering gezien en sjeuzus… wat een retespannend verhaal!

the hot zone

De hoofdrol wordt vertolkt door The Good Wife’s Julianna Margulies. Een serie die ik ook geweldig vond om te kijken. Waarom moet je donderdag 12 september om 21.00 uur intunen op zender 18, National Geographic Channel?

Omdat er nog altijd geen geneesmiddel is voor ebola. En omdat men momenteel in Afrika kampt met uitbraken van dit zeer dodelijke en besmettelijke virus.

De trailer kun je hier bekijken:

Wat is het verhaal van The Hot Zone?

The Hot Zone is gebaseerd op de internationale bestseller van Richard Preston over de ebola uitbraak in de Verenigde Staten in 1989. In 1980 werd de ziekte voor het eerst ontdekt door een Keniaanse arts en de beelden daarvan aan het begin van de serie vond ik behoorlijk heftig. Je zit direct in de naargeestige sfeer van de ziekte… Negen jaar later wordt in de VS in een overheidsfaciliteit ineens een kolonie apen ernstig ziek. Nancy Jaax, luitenant-kolonel in het leger onderzoekt wat er aan de hand is. Zij vermoedt een filo-virus, terwijl haar collega die vermoedens wegwuift en samen met een andere collega nog even gezellig snuift aan één van de testjes… Ebola verspreid zich door aanraking en lichaamsvocht. 

the hot zone
Dr. Nancy Jaax (Julianna Margulies) in het level 4 lab. (National Geographic/Amanda Matlovich)

De launch

Ik was aanwezig bij de pers launch van deze documentaire en zat er vanaf de eerste scène helemaal in. Heftig verhaal, geweldige acteurs, mooi filmwerk. En natuurlijk: echt gebeurd. Wat het allemaal nog net even een stuk luguberder maakt. Vooral omdat er ook anno 2019 geen geneesmiddel beschikbaar is voor ebola. Plus de cassettebandjes, vierkante auto’s, niet mobiele telefoons… is allemaal behoorlijk jeugdsentiment. De serie bestaat uit 6 delen, die steeds per 2 worden uitgezonden. Komt helaas niet op Netflix, maar wel op Disney’s eigen streamingdienst die in november gelanceerd wordt. Het eind van aflevering 1 was zo retespannend, dat ik niet kan wachten om te zien hoe het verder gaat!

Voorafgaand aan het kijken van de eerste aflevering, mochten we de Ebola Escape Room in met de taak om binnen een kwartier de juiste code in te voeren. Retespannend vooral toen we een puzzel kraakten en er een ding explodeerde in de kleine ruimte. IEKS! Helaas hadden we net 1 seconde extra de tijd nodig gehad (om de # in te voeren)… Ik heb het dus niet overleefd. Pfoeh… al net zo spannend als The Hot Zone!

Bezoek jij weleens escape rooms in je vrije tijd? En ga je net als ik The Hot Zone kijken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.