LOL: Last One Laughing op Prime Video

Als je uitgenodigd wordt in dé comedy club van Nederland – Boom Chicago in Amsterdam – dan weet je dat je erbij wilt zijn. Althans, ik wel want ik ben hier ooit met een personeelsuitje eens geweest voor een workshop theatersport en daarna genieten van de Amerikaanse comedians die hier een spetterend optreden gaven. Nu kwam de uitnodiging van Prime Video vanwege hun nieuwe programma LOL: Last One Laughing. De Nederlandse versie. Vanaf 20 januari kun je deze kijken!

Waar gaat deze show over?

LOL: Last One Laughing, is een 6 delige comedy show die gepresenteerd wordt door de Vlaamse comedians Philippe Geubels en Jeroom Snelders. Twee droogkloten, dus dan weet je het al wel. Maar daar wordt dus nog een flinke schep bovenop gedaan met 10 Nederlandse top comedians.

last one laughing cast
Henry van Loon, Tineke Schouten, Roué Verveer, Ruben van der Meer, Nienke Plas, Rayen Panday, Stefano Keizers, Alex Ploeg, Soundos El Ahmadi en Bas Hoeflaak om precies te zijn, laten zich voor deze show zes uur lang met elkaar in een ruimte opsluiten, waar ze elkaar aan het lachen proberen te maken. Gaan de mondhoeken omhoog, dan lig je eruit. Voor de goedlachse komieken een ware beproeving, maar als kijker houd je het ook niet droog hoor. 

Afijn, ze zitten dus in een soort big-brother-huis vol met camera’s, kluisjes met hun eigen props en zo nu en dan wordt er een trukendoos uit de kelder naar boven gestuurd om de boel aan te zwengelen. Wie het laatst lacht wint de wedstrijd met als hoofdprijs € 50.000, die naar een door de winnaar gekozen goed doel gaat. 

last one laughing cast
Op de afterparty was Stefano Keizers een vlog aan het opnemen in de sfeer van de show.

“Ik vind dat nu even niet grappig”

We mogen geen spoilers weggeven, maar de tranen van het lachen liepen over mijn wangen. Af en toe hoor je de deelnemers met een stalen gezicht zeggen “ik vind dat nu even niet grappig” en dan kun je mij al opvegen. Zeker met de dagboekkamer fragmenten erbij. Mijn buik deed er pijn van zelfs, ik kwam op veel stukken echt niet meer bij!

Daarom maar even een tiktokje met een indruk van het première event:

@marstyle78 #bluemonday #lastonelaughing #primevideo #cabaret ♬ Chill Like That – Sunday Scaries & PiCKUPLiNES

Wil je met mij een blauwe tong selfie?

Het première event in Boom Chicago was goed verzorgd in ieder geval. Alles was aangekleed in ‘blue monday’ thema en de dresscode was feestelijk blauw. Er waren lekkere (blauwe en rare) hapjes en blauwe gintonics (met en zonder alcohol, heel fijn want ik moest nog rijden).

Tussen de BN-ers voel ik me altijd een beetje ongemakkelijk, want ik ben zelf helemaal niet bekend en zouden mensen het vervelend vinden als je een gesprek aanknoopt of denken ze dat je niet oprecht geïnteresseerd bent en alleen maar met ze praat omdat ze bekend zijn enzo. Daarom praat ik meestal met de mensen die er net als ik niet zo bekend uitzien, hahaha. Maar goed, zorgen voor niks hoor. Voor het echte event begon hebben we al gezellig gekletst met onder andere Roué Verveer.

last one laughing cast
Henry van Loon, Bas Hoeflaak (en René Kok die niet in de show zit maar wel een superblauwe tong heeft) wilden wel met mij een blauwe tong selfie maken.

En ik probeerde de grappige mopjes op de bierviltjes te onthouden voor mijn kinderen. Alstublieft mensen thuis, perfect voor aan de eettafel:

  • Wat is wit en rijdt heel hard? Een vroemkool!
  • Wat is groen en gaat heel vlug? Snelderij!
last one laughing cast
De grote baas van Prime Video Nederland.

Toen mochten we de zaal in, waar de directrice van Prime Video de show aankondigde en meteen ook vertelde over andere geweldige series die we binnenkort kunnen verwachten. Zoals mijn geliefde Wheel of Time, seizoen 2 <3. Later tipte ze in een persoonlijk gesprek nog een paar series in mijn straatje, omdat ik momenteel helemaal in ‘The Handmaid’s Tale’ zit (fascinerend postapocalyptisch en met bepaalde bewegingen die je in de maatschappij ziet nog eng realistisch ook). Maar goed, we waren hier voor LOL: Last one Laughing.

last one laughing cast 

Ik had expres geen screeners aangevraagd om volledig verrast te worden. De interviews met de cast vooraf beloofde al veel… Hoe moeilijk het is om niet te lachen, wat dit psychologisch met je doet, welke momenten ze het allermoeilijkst vonden. En vooral ook: welke aanwezige komieken direct een ‘gevarenzone’ voor ze betekenden.

Daarna kregen we wat fragmenten te zien, waarbij de tranen over mijn wangen rolden van het lachen. Vanwege het niet spoileren zeg ik alleen de steekwoorden ’tepels’, ‘fluit’ en de outfits van Tineke, Henry en Stefano. Je MOET echt gewoon kijken. Hier de trailer:

Er werd aangekondigd dat als we nog even zouden blijven hangen, er daarna een experiment zou volgen: een zaal vol aanwezigen moest proberen om de show te kijken zonder te lachen. Spotters met afstandbedieningen zouden je lampje dimmen of uitzetten als ze een lach bespeurden. Dat leek me wel grappig, want wat we al gezien hadden beloofde wel wat. Het zou een speciale montage zijn en er waren nog meer BN-ers uitgenodigd om deel uit te maken van dit experiment.

terminator stefano lastonelaughing
Terminator Stefano. Foto: Prime Video

De tips om niet te lachen van de cast… Stefano keek vooral heel boos, Nienke beelde zich in dat de complete groep een gangbang wilde doen, Bas en Henry ontweken vooral elkaar net als Rayen en Roué. Hoewel, Henry probeerde ook nog knoerthard een eetstokje in zijn arm te duwen voor pijn als afleiding. Laten we het erop houden dat het EXTREEM moeilijk is om niet te lachen! 

Tijdens het wachten waren er lekkere hapjes waaronder blauwe macarons. Die ik dus heel erg lekker vond. Waarvan je een giga blauwe tong kreeg. Vond ik heel grappig. En ondertussen hadden we een leuk gesprek met Henry van Loon. Ik vroeg hem of de deelnemers zich niet op het toilet konden verstoppen, maar je moest een toiletbezoek aanvragen. Logisch. 

last one laughing cast
Tineke Schouten vond een blauwe tong selfie met mij ook wel geinig.

Lang verhaal kort: Henry en Bas wilden wel met mij een blauwe tong selfie maken. Dat voelt toch minder ongemakkelijk dan een gewone selfie. Ook Tineke stond aan ons tafeltje en ik vind haar geweldig! Gelukkig wilde ook zij wel een blauwe tong selfie met mij. Yay! Verder durfde ik het niet te vragen, maar ik heb nog wel even een aura foto laten maken. Mijn aura bleek (hoe toepasselijk) heel donkerblauw met een zweempje wit.

Buitenlandse versies van LOL: Last One Laughing

Tijdens het experiment uiteraard even geprobeerd om niet te lachen. Dikke FAIL. Het is echt té grappig allemaal. En ik had natuurlijk al heel lollig die blauwe tong selfies gemaakt, wat ik gelukkig zelf heel erg grappig vond. Vrijdag de 20e januari lanceert deze Nederlandse serie dus exclusief op Prime Video. Ook in meer dan 240 andere landen is dit te bekijken. 

stripper tineke schouten lastonelaughing
Tineke als stripper moet je zien! Foto: Prime Video

Wil je meer? Goed om te weten dan dat LOL: Last One Laughing in Nederland volgt op het succes van het wereldwijde serie format van Prime Video, dat eerder is uitgebracht in Japan, Mexico, Brazilië, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Die kun je dus ook allemaal gaan zien op Prime Video.

fluit van bas hoeflaak last one laughing
Heb jij de fluit van Bas Hoeflaak al gezien? Foto: Prime Video

LOL: Last One Laughing wordt toegevoegd aan duizenden series en films die in Nederland op Prime Video beschikbaar zijn, waaronder Nederlandse titels als Modern Love Amsterdam, Rico: Dream Big, Donnie Op De Monnie (LEKKERE TV), Anna: Status en Ruud Gullit en de Mysteries van het Oude Egypte (AANRADER!). Nederlandse Originals zijn te zien naast de bekroonde en veelgeprezen wereldwijde Amazon Originals zoals The Lord of the Rings: The Rings of Power, The Boys, The Marvelous Mrs. Maisel, The Grand Tour, The Tomorrow War en Coming 2 America.

Prime Video is zonder extra kosten beschikbaar voor Prime-leden. Een Prime-lidmaatschap kost € 2,99 per maand, de eerste 30 dagen zijn gratis. Geslaagde avond voor mij. Nu snel The Handmaids Tale afkijken zodat ik vrijdag kan beginnen aan LOL.

Kijk jij ook zo graag naar films en series op Prime Video? Ga je deze serie bekijken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.