Chillen met die billen op een vakantiepark in Nederland

Heb jij al nagedacht over de zomervakantie? Of heb je andere vakantieplannen gemaakt? Onze eerste vakantie van 2021 was een weekendje op een vakantiepark in Zeeland. In Nederland heb je ontzettend veel mooie vakantieparken en zeker als je jonge kinderen hebt, is het wel zo makkelijk om in eigen land te blijven. Tegenwoordig zijn de zomers hier ook warm, in veel huisjes is alle luxe te vinden die je zou willen en op veel vakantieparken is er allerlei kindervermaak zoals speeltuintjes, een animatieteam, midgetgolf of een zwembad.

hoe kies je een vakantiepark in nederland

Op zoek naar wat inspiratie? In dit artikel deel ik graag wat leuke vakantievormen met je. De voorpret is het halve werk! Verschillende korte tripjes vergroten je geluksgevoel daarom meer dan één langere reis. Een vakantiepark in Nederland biedt vertier genoeg!

roompot nieuwvliet-bad zeeuws-vlaanderen
Roompot Nieuwvliet-Bad Beach Lodges.

Nederlandse Topotour?

Sommige mensen gaan elk jaar naar hetzelfde park. Zelf houd ik erg van afwisseling en vind ik het dus leuk om steeds een ander vakantiepark te ontdekken. En een ander stukje Nederland. Ben je niet van de lange vakanties? Waarom niet weekendjes weg boeken met elke keer een andere provincie als bestemming? Zo kun je er nog een soort topo ontdekkingstocht van maken en dat bijhouden in een vakantiedagboek. Voordeel is ook dat ze overal je eigen taal spreken, ideaal als je een uitstapje wilt doen met jonge kinderen! Maak er samen een spannend avontuur van en stippel de reis eventueel samen uit.

plattegrond dierentuin
Even de plattegrond besturen om te kijken waar we naartoe moeten.

Luxe vakantiewoning

Ben je het thuis even zat? Wil je echt genieten? Dan ga je voor een luxe vakantiewoning, bijvoorbeeld met een eigen zwembad of sauna er in. Persoonlijke aanrader is Dormio Maastricht waar wij in een kinderwoning verbleven met whirlpoolbad en een eigen step! Je kunt in Maastricht ontzettend leuk winkelen en hoe heerlijk om lekker op één van de vele terrasjes neer te strijken en te genieten van het ‘mensen kijken’. Ook ketens als Center Parcs, Landal en Roompot hebben huisjes met wellness er in.

dormio resort maastricht
Met de mascotte van Dormio Maastricht spelen.

Gevoel dat je écht weg bent?

Kies je normaal voor een vliegvakantie of trip naar een ver buitenland? Dat gevoel krijg je ook wanneer je de veerboot pakt naar een vakantiepark op de Waddeneilanden. Ben je al eens op Texel geweest met de vele schaapjes, het strand en natuurlijk zeehondenpark Ecomare? Superleuk! Toen de meisjes jong waren, zijn we ook eens naar een jungalow bij Safaripark Beekse Bergen geweest. Ideaal met die omheinde tuintjes, dan lopen die ukkies niet weg. Bovendien zit de toegang tot het dierenpark er bij in. Of doe zoals wij een paar weken terug en neem de Westerschelde tunnel naar het onderste puntje van Zeeland: Zeeuws-Vlaanderen. In Roompot Nieuwvliet-Bad vind je het grootste zwembad van Zeeland en je zit vlakbij het strand.

ervaring safaripark beekse bergen
Genoeg te ontdekken als je op vakantie gaat in Beekse Bergen. Deze touwbrug bevindt zich in de dierentuin.

Gezelligheid met de familie

Het was een jaar waarin we elkaar weinig zagen. Daarom is het juist leuk om met familie of vrienden samen de vakantie te bespreken. Op Buitenhof De Leistert in Limburg heb je veel grote vakantiewoningen waar je prima met 2 of meer gezinnen in kunt. Wij namen destijds de neefjes en hun ouders mee, zodat ik zelf ook wat aanspraak had en de kinderen vriendjes. Ideaal ook in het zwembad als er meer ogen zijn dan alleen de jouwe.

Zoek je liever de rust op dan is vlak onder Maastricht in België De Molen van Medael ook een geweldige plek met mooie groepsaccomodaties. Wij verbleven er met mijn ouders en die tadelact op de muren… supermooi! Bovendien hadden mijn ouders en ik met de kids beiden een andere opgang naar boven. Samen, maar toch een beetje rust. Vind je dit net even iets té close? Je kunt ook met elkaar allemaal een eigen huisje huren op hetzelfde park. Zo kun je samen optrekken, terwijl je ook je eigen prikkelvrije privé hebt.

zwembad de leistert glijbaan
Zwemmen bij De Leistert in Limburg.

Zó leuk voor de kinderen!

Kinderen hebben dit jaar wat meer sociale contacten nodig. Glamping op een veldje is een optie, maar ook de huisjesparken hebben vaak een animatie mascotte en een team dat activiteiten organiseert waar ze aan mee kunnen doen. En waar ze dus makkelijk contact maken met andere kinderen, zelfs als ze een beetje verlegen zijn.

landal heideheuvel ervaring atelier knutselclub
Het enorme atelier waar kinderen kunnen ontdekken en creatief zijn in Landal Heideheuvel.

Bij Landal Heideheuvel waren wij erg onder de indruk van het creatieve Atelier waar de kinderen van alles mogen maken, bouwen en ontdekken. Waanzinnig en inspirerend! Ook de piratenspeurtocht en het kabouterpaaltjes verven bij Center Parcs de Limburgse Peel staat ons nog heel goed bij. Iets minder privé maar wel vakantievriendjes gegarandeerd (en lekker eten!) was onze all inclusive eenoudervakantie met Solo Amigos.

center parcs limburgse peel
Op piratentocht met het animatieteam in Center Parcs Limburgse Peel.

Oh, en dit artikel is geschreven in samenwerking met TUI waar je al deze parken met elkaar kunt vergelijken. Lees ook gerust onze ervaring met TUI op familievakantie naar Kaapverdië.

Heb jij al vakantieplannen gemaakt?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.