Glamping in een Woody op De Kleine Wolf

De man houdt erg van kamperen. Afgaande op in het water gevallen kampeervakanties uit mijn jeugd, liep ik er niet warm voor. Met een wc rol onder je arm naar het toiletgebouw, geen eigen douche, en what to do na bijvoorbeeld een flinke poepluier… Tot nu toe gingen we dan ook all inclusive op vakantie of in een huisje. Jaha tot nu. Ons gezin is voor het eerst aan het glampen! We testen de Buitenspeelregio van het Vechtdal Overijssel vanaf Camping De Kleine Wolf.. Kamperen in een glamoureus jasje, het blijkt een ideaal compromis tussen de wensen van deze papa en mama.

woody camping kleine wolf
Glamping in een Woody op Camping de Kleine Wolf.

Als blogger probeer ik graag nieuwe dingen uit. Ik schreef eerder al over de gratis Buitenspeelgids van de regio Vechtdal Overijssel. Het leek me leuk om één van de wandelroutes uit de gids te lopen, maar voor ons ligt deze regio niet naast de deur. Marketing Vechtdal regelde daarom een overnachting, zodat ik toch uit eigen ervaring een blog kan schrijven. Gaaf hè? En het werd nog veel mooier toen bleek dat ons gezin gebruik mag maken van de nieuwste accomodatie van Camping de Kleine Wolf, de Woody. Een houten huisje met tentdak! Kneuterig op de camping met alle vrijheden van dien en toch de luxe van een huisje met televisie, douche en toilet. Ik vond de kinderkamer ruim genoeg om ook een campingbed in te plaatsen.

kleine wolf
Stoere inrichting met robuust hout, aan het tentplafond hingen doeken en er staan tuinproof-meubelen.

Woody met tentdak

De Woody is geschikt voor 5 personen, met voor de kinderen een 3-persoons stapelbed. Je kunt je voorstellen dat mijn meisjes daar heel blij van werden! Ze waren toch al vrolijk, want dit is toch een echte vakantie ‘in een huisje’ zoals ze dit op hun vakantiewensenlijst hadden gezet. Dit huisje heeft alleen een tentdak en aan twee kanten grote schuifdeuren die grenzen aan overdekte terrasjes. De een heeft ligbedden, de andere kant stoelen. En we hebben een echte picknicktafel! Daar stonden al citronella-kaarsjes op klaar en een wespenvanger. Op het terras lag een skippybal klaar (achtergelaten door de vorige bewoners). In de Woody ruikt het naar hout, ik word altijd erg ontspannen van die geur. Kan ook komen omdat de gaskachel al voor ons was aangezet (die lijkt op een tv).

kleine wolf camping
Lekker buiten rennen!
stapelbed voor 3
Stapelbed voor 3 personen.

Ons gezin is erg onder de indruk van de Woody. Hij ziet er heel leuk uit met het robuuste houtwerk en de tentdoeken aan het plafond. De slaapkamers zijn afgesloten met gordijnen en erboven hangt klamboe, dit geeft een heel intieme sfeer. Net als de eerder genoemde gaskachel. Alles wat je nodig hebt is aanwezig, moderne badkamer met douche, wastafel en toilet, koelkast en kookplaat, televisie en natuurlijk – ik blijf blogger- WiFi! De wifi zit overigens niet bij je verblijf inbegrepen, maar voor 4 euro koop je een code waarmee je 3 dagen online kunt per device. Wij kochten er dus twee :-).

blote voetjes
Lekkere vieze voetjes van het buitenspelen.

Wat is er te doen bij Camping de Kleine Wolf?

Camping de Kleine Wolf is een 5-sterrencamping, je kunt hier dus wat verwachten. Op onze aankomstdag pikten we net de laatste voorstelling van Bob en Babette mee, omdat het vakantieseizoen ten einde is. Het was een grappig verhaal over het ‘dolfievissenarium‘ en ‘hyptoniseren‘. Mijn peuter vond het geluid te hard, maar de kleuter was zwaar geboeid aan het kijken en meedoen. Tot het einde toen alle kinderen op het podium mee mochten dansen. Daar ging mijn peuter los en vond haar grote zus het te spannend. Bob en Babette kregen een high five en wij liepen naar de dierenweide.

bob en babette

Dieren op de camping

Onze Woody ligt heel centraal dus al het vermaak is vlak in de buurt, fijn met jonge kinderen. In de dierenweide zagen we kippen, emoes, geiten, lama’s, wallaby kangaroes en herten. Zo leuk! Daarna verkenden we nog een aantal speeltuinen, want die zijn hier in overvloed en ze zijn ook echt leuk en allemaal verschillend. Op ons eigen veldje, dat we helemaal voor onszelf hebben yay, is ook een speeltuin. De ruimte die de kinderen hebben doet ze goed, ze zijn uitgelaten aan het spelen geweest totdat het de hoogste tijd was om te douchen en naar bed te gaan.

hertenweide
Bambi was er ook!

De vijf sterren van deze camping betekenen ook dat ik bij aankomst nog wat boodschappen kon halen in de campingsupermarkt. En dat je toegang hebt tot het zwembad op het park, we zagen al mooie glijbanen. Verder zijn er onder meer een brasserie met naastgelegen snack- en ijsbar en een speelzolder voor kinderen tot 7 jaar.

speeltuin camping

traktor speeltoestel
Wat cool een traktor speeltoestel!
speelzolder
Op de speelzolder.

indoor speeltoestel

Indoor speelparadijs

Hoewel we in een zeer luxe vorm van tent slapen, betekent dit wel dat het ’s nachts heel fris is. Bij het ontwaken was het 14 graden en heb ik snel de kachel aan gezet. Van ongeveer de herfstvakantie tot en met Pasen kun je geen Woody huren omdat het dan vanwege de temperatuur niet meer kan. Geralda Kat, de eigenaresse van de camping, vertelde dat ze wel bezig zijn om Woody’s met geïsoleerd dak te plaatsen, zodat je hier ook in de koudere maanden kunt verblijven. Bovendien is er op dit moment een indoor speelparadijs in aanbouw, dat maart 2016 gereed moet zijn. Buiten het hoogseizoen zal dit ook voor andere bezoekers dan campinggasten toegankelijk zijn. Dus woon je in de regio Ommen?

smurfenijs
Jummie, smurfenijs!

Camping De Kleine Wolf is in ieder geval een zeer kindvriendelijke camping met alle aanwezige voorzieningen en vermaak! En of je nu wel of geen eigen tent of caravan hebt, je kunt hier heel fijn kamperen of glampen. De meiden vermaakten zich bijna de hele dag buiten, zonder gezeur om een beeldscherm. Hartelijk dank voor dit leuke weekend, ons gezin gaat zeker nog een keer ‘glampen‘!

speeltuin
Speeltuin naast de Brasserie.
plattegrond
Plattegrond van het Vechtdal.

Leuke tip wanneer je hier op vakantie bent: wandelroute het Wolvenspoor!

Ben jij al eens op Camping de Kleine Wolf geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.