Ik probeerde een rotzooi-vrij voordeelpakket

Het was even lastig om een goede titel voor dit artikel te bedenken. Niets dekt eigenlijk goed de lading van wat ik wil zeggen. Maar ik heb dus een rotzooi-vrij voordeelpakket uit mogen proberen van de Organic Living Company met daarin shampoo, conditioner, douchegel, wasmiddel en schoonmaakspray. Allemaal van het merk Essanté Organics en ik ben erg onder de indruk van alle groene labels die deze producten dragen. Iedereen die graag een steentje bij wil dragen aan een betere planeet: opgelet!

organic living company essante pakketJullie weten het, ik ben niet het type wereldverbeteraar maar ik probeer wel steeds vaker bewustere keuzes te maken wat betreft de producten die wij gebruiken. Als ik een merk tegenkom dat hier expliciet mee bezig is, vind ik het dan ook erg leuk om jullie daarover te vertellen. Het is een beetje mijn taak als blogger om dit soort pareltjes op te sporen en onder de aandacht te brengen. Wie weet inspireer ik er iemand mee, of help ik jullie bij je eigen zoektocht naar verantwoorde producten. Ik vind het mooi dat steeds meer bedrijven hiermee bezig zijn en dat het steeds makkelijker wordt voor ons als consumenten om daardoor een bewuste keuze te kunnen maken.

organic living company essante pakket

Keurmerken van Essanté Organics

Bij het voordeelpakket dat de Organic Living Company mij toestuurde, zat een uitgebreide brochure met daarin uitleg over de bedrijfsfilosofie van het merk Essanté Organics. Ze hebben de lat hoog gelegd, hun wens is om wereldwijd een nieuwe standaard neer te zetten voor ‘groen leven’. Gifvrije producten beschikbaar maken voor gewone gezinnen is hoe ze dat willen doen. Op dit moment draagt het merk de volgende keurmerken:

 • 30 dagen tevredenheidsgarantie (als je binnen die periode niet tevreden bent, zorgen ze ervoor dat het wordt opgelost)
 • Laat een groene voetafdruk achter (ingrediënten groeien zonder pesticides, zoveel mogelijk papierloze bedrijfsvoering, recycling, maar ook BPA-vrije verpakkingen en biologisch afbreekbare verpakkingspinda’s)
 • Gecertificeerde organische ingrediënten (deze gebruiken ze zoveel mogelijk, waar dit niet gewaarborgd kan worden zijn ze wild gekweekt, gifvrij, non-GMO en vrij van pesticides)
 • Wildcrafted oftewel in het wild gekweekt (op een duurzame manier verbouwd en geoogst)
 • Geen GMO’s (ik schreef al eerder over genetisch gemodificeerde ‘organisms’ dus planten en ben het helemaal met Essanté eens dat je zomaar met de natuur moet rommelen)
 • Greenpeace (de organische palmolie uit Brazilië die ze gebruiken heeft als enige ter wereld de Greenpeace Award gekregen)
 • Dierproefvrij (er wordt niet op dieren getest én hun methodes van verbouwen etc zorgen er zoveel mogelijk voor dat de natuurlijke leefomgeving van dieren niet wordt verstoord)

Optimale pH balans in je lijf

In de brochure stond ook een interessant stuk over een gezonde pH balans in je lichaam. Dat je met de juiste balans van zuren en basen in je dieet zorgt dat je lichaam gezond blijft. Bij mensen is de optimale pH-waarde 7.365 als je dit meet via speeksel of bloed. Je kunt ook een pH test stripje in je urine doen, maar dan moet de waarde uitkomen op 6.8. Is de waarde lager? Dan is je lijf te verzuurd en krijg je gezondheidsklachten. Calciumrijk voedsel is belangrijk om gezond te blijven én om de balans in je lichaam te houden. De ‘slechte’ verzurende dingen die je zo min mogelijk moet eten kennen we denk ik allemaal wel? Suiker staat op 1 (is ook zoooo lekker), orgaanvlees op 2, koffie (love it), alcohol en frisdrank, bewerkt voedsel, producten met gluten, zuivel…

Wat moet ik eten als tegenhanger?

Gelukkig noteert Essanté er ook meteen een lijstje bij met de meest calciumrijke voeding, die de balans kunnen herstellen. Ook al zou ik natuurlijk minder of helemaal geen van de slechte, verzurende dingen moeten eten. De dingen die vaker op mijn boodschappenlijst moeten staan:

 • 10 pH: rauwe spinazie, alfalfa gras, rauwe selderijstengels, komkommers, aardappelschillen, uien
 • 9 pH: limoen, watermeloen, zoete aardappel, bieten, zwarte bessen, aubergine, vijgen
 • 8,5 pH: cayenne peper, kaneel, kruidnagel, peterselie, limoen, mango, papaya, asperge, waterkers, zeewier, kiwi, passievrucht, peer, ananas
 • 8 pH: alfalfa, abrikoos, avocado, druiven, knoflook, amandelen, tomaat
 • 6.5 pH: broccoli, garbanzo bonen, canthaloupe meloen, hart van palm (nooit van gehoord, van die bonen ook niet trouwens)

Vegan doucheproducten

Maar goed. De review ging niet om gezond eten, het ging erom dat ik producten mocht uitproberen die volledig uit natuurlijke ingrediënten bestaan. De MangoBerry shampoo, Nourishmint conditioner en MangoPapaya douchegel om precies te zijn. Wat bij alledrie deze producten als eerste opvalt is de geur! Heerlijk zoet bij de shampoo en de douchegel en verfrissend bij de conditioner. Terwijl ik onder de douche de verpakkingen nog eens las met al die labeltjes bedacht ik me… dat ik deze product natuurlijk prima ook voor mijn kinderen kon gebruiken. Geen rotzooi tenslotte! Ze vonden het erg leuk dat ze me mochten helpen, de tubes zien er kleurig en glanzend uit. Ieder van ons had de voorkeur voor een ander product.

essante shampoo pakket

Wat kwaliteit betreft vond ik Essanté net zo prettig voor mijn haar als Andrélon of Guhl. Het wast goed schoon, de conditioner maakt mijn haar goed kambaar en het wordt niet heel snel vet wat ik met een aantal andere shampoos die ik mocht testen wel had (de merken L’Oréal en Fudge zorgden binnen een of twee dagen al voor slap vet haar).

Natuurlijke ingrediënten

Interessant om te lezen welke natuurlijke ingrediënten er dan in zitten. Bij de shampoo zijn dat onder meer organisch lupinezaad en zeewier (kelp). Ze zeggen dat je minder last hebt van haaruitval met deze shampoo, dat heb ik inderdaad ook ervaren. Ik heb een erg dikke haardos en meestal haal ik met het uitspoelen van de conditioner een flinke dot uitgevallen haren mee. Dat is opvallend minder. De conditioner is trouwens een aanrader voor als je in de ochtend doucht, omdat je er meteen wakker van wordt. Vlak voor het slapengaan is dat minder handig, haha. In de conditioner zit organische pepermuntolie, aloë vera en witte thee. Echt een oppepper qua geur! Net zo zwoel als de shampoo ruikt de douchegel met onder meer aloë vera erin. In de brochure lees ik dat je hiermee 20 mineralen, 20 aminozuren en 12 vitamines opneemt via de huid iedere keer dat je jezelf ermee inzeept. Nou, dat is mooi meegenomen dan! Ze hebben van Essanté overigens ook tandpasta, goed om te weten. Al moet ik zeggen dat ik nog steeds veel plezier heb van het merk Himalaya bij het tandenpoetsen. Eveneens helemaal verantwoord en met net zo’n prachtige bedrijfsfilosofie als Essanté.

Vegan huishouden

Behalve producten voor persoonlijke verzorging, biedt Essanté ook etherische oliën en make-up. Én producten voor het huishouden! Vooral wasmiddelen en schoonmaakmiddelen kunnen nogal belastend zijn voor het milieu. Ik probeerde eerder al mooie merken als Seepje en Ecover, maar ook bij Essanté kun je terecht voor wasmiddel. Je hebt slechts een heel klein dopje nodig om de was schoon te krijgen. De fles is dan ook klein in vergelijking wat er verder op de plank boven mijn wasmachine staat. Omdat het hier om een volledig gifvrij product gaat, is het ideaal voor mensen met een gevoelige huid. Dit wasmiddel is helemaal plantaardig en ook geschikt voor delicate stoffen. Het product heeft geen sterke geur, ik rook het bijna niet. Mijn was was echter schoon en fris en daar gaat het om. Ook de reinigingsspray mochten we proberen. Wij hebben er spiegels mee schoongemaakt, maar… tot mijn verbazing kun je deze spray ook gebruiken om groenten en fruit mee schoon te maken, of babyspeelgoed, je keuken en badkamer en … nu komt het … je huid te desinfecteren! Echt, ze raden het aan om op blaren te spuiten, op wratjes (lees ik nu pas, ga het snel op de waterwratjes van mijn dochter proberen, op bijtwonden, op uitslag en je kunt er wondjes mee desinfecteren. Heel bijzonder, ik ga het zeker op verschillende dingen uitproberen. Het belangrijkste ingrediënt van deze spray is gestabiliseerde zuurstof. Wederom geen geurtje.

😮 Dus: in één moeite door met je keuken en je badkamer spray je even je kinderen in die net met een kapotte knie komen binnenlopen!  😮

Ik ben onder de indruk en er staat nog veel meer interessante info over de Essanté producten in de brochure dus ik ben nog niet uitgelezen. De producten die ik heb ontvangen zijn erg fijn en het geeft me een fijn gevoel dat ze ‘groen’ zijn.

Welk product wil jij proberen?

Probeer jij ook wat bewuster te leven en meer stil te staan bij welke producten je gebruikt en wat daar in zit? En vooral wat de gevolgen ervan zijn dat jij dit product koopt? Neem dan een kijkje op de website van de Organic Living Company. Ga er even goed voor zitten, ze hebben van alles. Vertel mij dan in een reactie hieronder welk product jij graag zou willen proberen en waarom. Je maakt dan kans om dit product naar keuze te winnen!  😎  Zou heel leuk zijn als je op Facebook de pagina van de Organic Living Company gaat volgen, die vind je hier.

Naamloten heeft als winnaar getrokken: Mara. Van harte gefeliciteerd, ik ga je mailen!

Lees ook:

Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie reacties!

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. marijke boulet zegt:

  Deze actie is geweldig , ik vind het belangrijk dat men aandacht besteed aan het milieu. Ik zou graag de Sanitizer willen uitproberen , zo’n all-in-one product lijkt me super !(https://organiclivingcompany.nl/product/sanitizer/)

 2. eric meyers zegt:

  eric meyers
  Your comment is awaiting moderation.
  6 november 2017

  Ik vind aandacht voor de natuur heel belangrijk ! Daarom vind ik deze actie super , ik zou alle producten wel willen uitproberen maar als ik mag kiezen dan ga ik toch voor de conditioner nourish mint !

 3. eric meyers zegt:

  Ik vind aandacht voor de natuur heel belangrijk ! Daarom vind ik deze actie super , ik zou alle producten wel willen uitproberen maar als ik mag kiezen dan ga ik toch voor de conditioner !

 4. Hilde VE zegt:

  Zalige producten lijken me dat! Ik zou graag die deodorant wel eens willen proberen, goed voor mannen en vrouwen… ben benieuwd naar de geur.

 5. Wendy zegt:

  Wauw wauw Wauwie van deze verwennerij wordt ik heel blij zou heel graag deze lipgloss willen winnen in de kleur Awe ben gek op lipgloss en hopelijk mag ik deze winnen zodat ik deze winter elke dag met mooi stralende lippen mag beginnen nu maar hopen dat er veel geluk op mag komen #DuimpjesDraaien fijn weekend

 6. Tamara zegt:

  Ik doe graag mee voor de omega 3 capsules.

 7. Anita H. zegt:

  Ik ga voor deze gezichtreiniger: . Pittig geprijsd, juist daarom ben ik zeer benieuwd. Doorgaans spendeer ik niet veel geld aan de reinigende producten. Maar wellicht kan dit wel het verschil maken? Ik heb best wel last van onzuiverheden.

 8. Marian zegt:

  De Baby Shampoo & Foam zou ik graag willen proberen omdat ik het voor babies toch wel het belangrijkste vind dat er geen rotzooi in zit!

 9. Nancy van Heck zegt:

  Ik wil het erg graag winnen ik hou van natuurlijke goede producten die goed voor mijn huis en mezelf zijn.

 10. Oma Will zegt:

  Ik zou graag de Baby Shampoo & Foam willen proberen.
  Ik houd van natuurlijke producten, helemaal voor mijn kleinkinderen.
  Ik heb geen Facebook, maar ik volg je op Bloglovin.
  Graag waag ik een kansje.

 11. Michiel zegt:

  Ik zou zo graag de Vitamine kids lolly’s (kids pops, willen uitproberen!

 12. Dieneke zegt:

  Mij lijkt de sanitizer ook ideaal! Met 4 jonge opgroeiende kids is zo’n veelzijdig product super fijn, ik zou ‘m graag testen. Ook de prijs is redelijk voor het product zag ik.

 13. Daan zegt:

  Ik ken dit merk nog niet maar na het lezen van je blog ben ik wel even op de website gaan kijken. Ik heb een hele gevoelige huid en daarom spreekt mij de gezichtsreiniging het meest aan. Ben wel benieuwd hoe mijn huid reageert op dit merk.

 14. Sazou zegt:

  Wauw Mooie & Leerzame review Marguerita! Ook dat van die PH waardes in voeding is erg interessant. Wat een prachtig merk Essanté, dat ken ik nog niet. Ik ben al een tijdje bezig om al mijn producten te verduurzamen (cosmetica/ schoonmaakmiddelen) en flink bewuster te eten (+ontgiften/ ontzuren). Het enige dat ik nog niet heb kunnen vinden is een goede shampoo voor mijn haar (geïrriteerde hoofdhuid/ haaruitval/ snel vet haar). Na jouw review ben ik razend nieuwsgierig naar de shampoo Mango Berry, super dat deze shampoo goed schoon maakt en je haar niet snel vet wordt! Onwijs bedankt voor deze Lieve Kans! 😀

 15. Judith zegt:

  Ik lees me suf, al die etiketten met doucheschuim voor mijn zoontje. Ik blijf maar zooi tegenkomen. Daarom zou ik graag de Baby Shampoo & Foam proberen, ziet er heeel goed uit qua zooi-vrij!

 16. Lyn zegt:

  Ik zou de babyshampoo/foam graag proberen. Juist voor baby’s is het natuurlijk het fijnst als er zo min mogelijk troep in zit.

 17. Rafaella zegt:

  Wat een ontzettend leuke en interessante blog! Ik ben zelf steeds meer bezig om producten te kopen die duurzaam zijn en zonder allerlei chemische stoffen. Erg leuk om kennis te maken met dit merk dat hier zo expliciet mee bezig is 😀
  Na meerdere producten bekeken te hebben, zou ik graag de Sanitizer ) willen uitproberen. Zo’n all-in-one product lijkt me ideaal!

 18. Anita te Gussinklo zegt:

  De MangoPapaya douchegel ziet er heerlijk uit.
  Voor in het huishouden lijkt me de reinigingsspray ideaal.

 19. Marian B zegt:

  Ik heb een gevoelige droge huid en verdraag slecht parfum Hierdoor gebruik ik bijna niks. De bodybutter maakt mij wel nieuwsgierig.

 20. Liesbeth zegt:

  Omdat dit wordt aanbevolen voor zuigelingen en kleine kids. En het belooft allerlei vlekker uit het wasgoed te halen. Ik ben zeer benieuwd!

 21. Anna zegt:

  Ik zou het afwasmiddel graag willen uitproberen.. omdat er altijd zoveel rotzooi in zit..

  Facebook: An Na

 22. Iris zegt:

  Ik ga ook voor de
  Dat lijkt me echt een ideaal product! De reviews hiervan op de website zijn ook top, ik ben hier echt heel benieuwd naar

 23. Mara zegt:

  lijkt me zo ontzettend handig voor zo’n beetjes alles …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.