Keek op mijn Week: surprise party, Jill-taart, kerstpakketten en perspakketjes, kerstdiner op school, verkoopcontract getekend

Zijn jullie ook zo ontzettend aan vakantie toe? Wij kunnen allemaal ons bed eigenlijk ’s ochtends niet goed uitkomen, dus heerlijk dat dit even een paar weken niet hoeft. Deze week was een chaos, doordat we steeds ons huis moesten ontvluchten vanwege de taxatie en bouwtechnische keuring. Gelukkig is het rustiger in de mailbox, want ik heb weinig mogelijkheden gehad om rustig achter de laptop te werken.

Surprise party

Zaterdag zat ik ontzettend in spanning, vanwege mijn surprise party. Terwijl de meisjes op scouting een kerststukje hebben gemaakt, stopte ik mijn zenuwen in een kastopruiming. Alle te kleine zomerkleertjes eruit. Het feestje zelf was genieten, ontzettend gezellig zo met elkaar een high tea doen. Leuk ook om te zien dat het klikte tussen de bloggers en niet-bloggers aan tafel. Dankbaar voor mijn vriendinnenclub! Met dank aan Charlotte voor de foto’s!

Chillen en Jill-taart

Zondag hebben we volgens mij vrij weinig gedaan. Ik weet het al niet eens meer, dus dat is een goed teken. Lekker lang in pyjama en wat rommelen in huis. De meisjes maakten samen met papa de pannenkoekentaart uit ‘Knutselen met Jill’ die wij aan het reviewen zijn.

Urgentie?

Maandagmorgen melde ik mij al vroeg bij de woningbouw om een urgentieverklaring aan te vragen. Mijn positie op de wachtlijst voor een sociale huurwoning vraagt toch om actie nu het huis is verkocht. Al mijn vragen werden beantwoord en ik hoorde welke papieren ik nog allemaal in moet leveren om een urgentie aanvraag in te kunnen dienen. Loonstrookjes gaat mij bijvoorbeeld niet lukken als zzp-er, dus ik hoop dat ze met mijn laatste winst- en verliesrekening uit de voeten kunnen. Ook het voorlopig verkoopcontract van onze woning moet ik inleveren, zodat men kan zien per wanneer ik geen huis meer heb.

kerstboom

De meisjes waren heel blij, want opa uit Engeland was er vandaag en hij bracht ook nog eens een vracht cadeautjes mee die ze onder de kerstboom mochten leggen. Ze deden spelletjes en hij heeft ze naar bed gebracht, dus ze waren in de wolken.

Taxatie

Dinsdag moest ik poetsen zodat het huis aan kant was voordat de taxateur van de bank van onze kopers langs zou komen. Niet alles hoeft leeg zoals bij een bezichtiging, maar je wilt het toch aan kant en schoon hebben.

Mijn moeder – waar ik tijdelijk even onderdook – maakte nog eventjes een foto voor instagram van mijn #brammomentje. Vanwege het 50-jarig bestaan van frietboer Bram Ladage kreeg ik een t-shirt en een tegoedbon voor een patatje. En de patat van Bram is errug lekker weet ik nog uit mijn studententijd, dus dat gaat helemaal goed komen.

Bouwtechno keuring en kerstdiner op school

Woensdag was ik wederom ontheemd. Weer snel alles opruimen en aan kant, dit keer voor de bouwtechnische keuring. Uit armoede ben ik met de meisjes maar langs de McDonalds gereden en hebben we dat bij oma thuis opgegeten. Daarna mochten de meisjes ook nog bij hun nichtje thuis knutselen met heel veel glitters! Toen snel opvlechten gemaakt, want die avond was het kerstdiner op school. In dit artikel vroeg ik me nog af wat ik zou maken, maar het bleek allemaal een stuk eenvoudiger dan dat. Er hingen intekenlijsten en ik was op tijd met inschrijven: bij de kleuters claimde ik de aanmaaklimonade en in groep 4 de pakken drinkyoghurt. Erg fijn, want ik kon natuurlijk mijn keuken verder niet in overdag. De meisjes vonden het super zo ’s avonds naar school en de klassen waren heel gezellig versierd met kerstverlichting en mooi gedekte tafels. Net als veel andere ouders haalde ik een makkelijke hap bij de snackbar en stonden wij kwart voor 7 weer op het schoolplein waar vuurkorven, kerstmuziek en discolampen het gezellig maakten. Daarna met z’n allen zingen en natuurlijk veel te laat naar bed, haha.

Naar de makelaar

Donderdag zaten we bij de makelaar om het voorlopige verkoopcontract door te nemen en te ondertekenen. Heel snel gegaan en erg tevreden over Riggeling Makelaars die voor ons de verkoop heeft gedaan. Met deze papieren kan ik door naar de woningbouw. Toen ging ik op gerbera jacht vanwege het pensioen van één van de juffen en heb ik meteen een lampje gekocht omdat er een het begeven had. Allemaal van die kleine dittemedatjes die toch even geregeld moeten worden.

Gerbera handel?

’s Middags hield ik een gerbera-handeltje bij het schoolplein. Ik kon ze niet per stuk kopen en er waren genoeg moeders die niet langs de bloemenwinkel konden en ermee geholpen waren. Niet iedereen was ervan gecharmeerd dat we dit via de klassenapp regelden hahaha. Maar nood breekt wet, al die moeders willen tenslotte dat hun kind morgen met gerbera in de klas verschijnt. 😎 In ons dorp zijn veel bloemenwinkels verdwenen en niet iedereen had gelegenheid om op pad te gaan.

Kerstzwemmen

Daarna mocht ik eindelijk weer eens op de tribune plaatsnemen bij de zwemles. Dat zit toch een stuk comfortabeler en wat hadden ze het leuk aangepakt! Alle zwemjuffen hadden een kerstmuts op, er werden Kinderen voor Kinderen liedjes gedraaid, er lag een lange mat in het water en ze hadden ontzettend leuke spelletjes bedacht. De kinderen genoten ervan en mama heeft ondertussen gezellig gekwebbeld met andere mama’s uiteraard. Op het laatst dezen ze nog een onwijs leuk dansje op ‘Bewegen is gezond’ en werden er handstanden in het water gemaakt. Blije kindjes met zo’n jaarafsluiter.

High lemonade en partijtje

Vrijdag was vooral voor mijn oudste één groot feest. Ze mocht vannacht bij haar zus op de kamer logeren. Een bloem mee voor de juf, daarna high lemonade in de klas om haar een waardig afscheid te geven. Daarna mocht ze naar het partijtje van haar vriendinnetje en had ze een heerlijke tijd. Blij voor mijn moppie. Nu even lekker bijkomen in de vakantie!

Local Flavour kerstpakket

Mijn jongste muppet hielp mij om samen wat kleine kerstcadeautjes in te pakken voor onder de boom. Op school kreeg ze een leesboek cadeau dat we samen hebben gelezen en we lazen ook het nieuwe boek over André het Astronautje dat we mogen reviewen. Toen ging de deurbel en werd door Local Flavour mijn zzp-er kerstpakket bezorgd! Dit is een soort kerstpakketten round robin waarbij alle deelnemende zzp-ers voor een ander het kerstpakket hebben besteld. Ik kreeg mijn pakket vol lekkere dingetjes van Sandra van De Vries Loopbaanadvies. Dankjewel Sandra, helemaal leuk. Dat wordt smullen de komende dagen. Ik was net klaar met het schrijven van mijn bedankmailtje, toen er allerlei alerts oppopten van VA4U die mijn pakket heeft gekregen. Heel erg leuk om op deze manier mede-ondernemers te leren kennen.

Cadeaupakketjes

Onverwacht kreeg ik deze week nog een ander heel leuk kerstpakket! Er zat geen kaartje bij, dus van wie zou ik die gekregen hebben? Ik hoopte het antwoord te achterhalen door een dankjewelfoto op mijn facebookpagina te plaatsen. Het antwoord kwam uit onverwachte hoek, via de appgroep maakte de ‘dader’ zich bekend: het was Linda van Mamaliefde! Superlief en ik was ontzettend verrast, daarom heb ik haar meteen even opgebeld om dankjewel te zeggen. Ik blijf graag opdrachten binnenhalen voor Mamaliefde, met meer dan 200.000 unieke bezoekers per maand is dat natuurlijk een knaller van een klant voor mij. Het insectenhotel met roze dakje en de balkontuin hoop ik in de lente een mooi plekje te kunnen geven. Een buurvrouw bracht nog bloembolletjes langs, dus die kunnen er straks in.

Van Kneipp had ik hun nieuwe handcreme aangevraagd. een heerlijke seconde handcreme van abrikozenmelk en marulaolie die ik mag gaan testen. Dat heb ik natuurlijk stiekem al een paar keer gedaan, want ik heb zulke droge handen in de winter. Heerlijk, ik vertel jullie er later alles over.

kneipp handcreme

Tot mijn verbazing ontving ik een dag later weer een pakketje van Kneipp! Drie busjes vol met zalig geurende badparels, die je niet alleen in bad kunt gebruiken… Dochterlief heeft ze als eerste geprobeerd, maar dat ga ik zelf ook nog graag doen. Minimaal 3x in bad voor mijn werk, je kunt het vervelender treffen, toch?

kneipp badparels

Nu even ontstressen en relaxen in de vakantie en hopelijk wat vooruit werken voor mijn blog.

Ik wens jullie een zalig kerstfeest en eerst een ontspannen weekend. Ga je iets leuks doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.