Nieuw: HG Eco schoonmaakmiddel

HG heeft werkelijk overal schoonmaakmiddelen voor. Je kunt het klusje zo gek niet bedenken, of het reinigingsmerk heeft een speciaal middeltje. Onlangs heb ik wat producten geprobeerd voor mijn blog en jullie reageerden net zo enthousiast als ik! We love HG! Sinds kort heeft het merk ook een Eco lijn die exclusief bij Jumbo te koop is. 

hg ecolijn
Wauw, ik kreeg via Hulc de complete nieuwe ecolijn van HG toegestuurd om te proberen. Zonder microplastics, fosfaten enzovoorts…

Ik mocht deze producten proberen om jullie ook hierover te kunnen vertellen. Zoals je op de foto ziet, zijn het er nogal wat. Flink aan de schoonmaak dus!

HG ECO producten
Oeh, tegen stinkend wasgoed, perfect! (En mijn leuke roze jasje is van NED Dutch Fashion.)

Wat is er zo speciaal aan HG Eco?

Allereerst is deze exclusief verkrijgbaar bij de Jumbo. De supermarkt waar ik zelf voornamelijk mijn boodschappen doe, dus dat komt mooi uit. En verder – je raad het nooit – zijn de HG ECO-producten minder belastend voor het milieu. Vandaar de naam “eco”. De verpakking bestaat uit materialen die voor 100% gerecycled kunnen worden. Top natuurlijk!

HG ECO producten
Tis weer spik en span in het toilet.

Maar ook de inhoud is aangepakt. Alle schoonmaakproducten uit deze eco lijn van HG zijn vrij van conserveringsmiddelen, fosfaten, fosfonaten, kleurstoffen en microplastics. Dat is nog niet alles. Ook chloor, parabenen, allergenen en glycerine worden niet gebruikt. Verder is de werking hetzelfde als de vertrouwde producten. De geur is wel iets anders, bij de keukenproducten iets meer citroenig. De manier waarop je de schoonmaakmiddelen gebruikt is ook precies hetzelfde gebleven. Poetsen als vanouds dus, maar wél met iets meer oog voor het milieu.

HG ECO producten
Yes, de keuken kan elke dag wel een schoonmaakbeurt gebruiken…

Welke producten zijn er nu ECO?

Ik kreeg de volledige lijn toegestuurd, dus ik kan ze mooi voor jullie opsommen. Ideale producten dus zet ze op je verlanglijstje (of, gna gna, dat van je eventuele wederhelft die toch niks weet te vragen)!

 • Ontstopper (voor je afvoerputjes)
 • Badkamer reiniger (ik ga hiermee mijn schimmelvoegen te lijf)
 • Kalkverwijderaar (voor de wastafels en kranen)
 • Toiletruimte reiniger (overal waar er iets rond kan spetteren)
 • Toiletgel (in de pot)
 • Kookplaatreiniger (omdat het eten nooit in de pan blijft)
 • Keukenreiniger (voor je aanrecht en tegeltjes)
 • Ovenreiniger (ik moet nog even bekijken of deze ook in de combi-magnetron kan maar ik verwacht het wel, kan in ieder geval op je barbecuerooster en ook op de kookplaat)
 • Koffiemachine ontkalker citroenzuur (die ook voor koffiepad automaten te gebruiken is)
 • Poeder tegen stinkend wasgoed (ideaal spul dit!)
 • Glasreiniger (jaaaa schone spiegels en ramen)
 • Vloerreiniger (ruikt je huis ook meteen fris)

Best veel klussen die je voortaan dus op een milieuvriendelijkere wijze kunt uitvoeren. Ik heb zelf de meeste inmiddels geprobeerd en ze bevallen goed. Zo heb ik mijn Senseo ontkalkt, de was gedraaid met middel tegen het stinkende wasgoed (zo fijn!), de vloer gedweild met een schuitje reiniger in mijn automatische Leifheit dweilzuiger en ben ik natuurlijk bezig geweest in mijn toilet, keuken en met de afvoerputjes. Het weet wat!

Mijn moeder kan trots op me zijn denk ik maar, al blijft het huishouden een klus die nooit af is. Heb je net het aanrecht schoon moet er alweer gekookt worden tenslotte… En ik denk dat als de pieten door de schoorsteen roetsjen, ook oma haar huis weer schoon kan poetsen. Met HG. En de groeten van Sinterklaas, haha. Zal er een leuk gedichtje bij maken.

Ik hoop dat HG binnenkort ook een vaatwasmachinereiniger uitbrengt in de ECO lijn. Dat is een schoonmaakklusje waarvoor ik heel graag dit fijne merk zou gebruiken. Voor alle andere klussen ben ik – zoals jullie zien – voorzien! Dankjewel HG voor deze samenwerking, ik ben heel blij met jullie ecologische schoonmaakmiddelen.

Heb jij de ECO middelen van HG al gespot bij de Jumbo?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. We zijn hier echt fan van HG, maar de Eco lijn heb ik nog niet gezien. Zal binnenkort eens kijken. Wil dit soort producten vaker gaan kopen, ook omdat die andere spullen eigenlijk zoveel (onnodige) troep bevatten.

 2. racheltjuh zegt:

  ik heb het wel eens gebruikt maar niet de eco versie maar fijn dat die er nu is

 3. Ingrid zegt:

  Wat goed dat het nu eco is. Wist ik niet

 4. Frederique zegt:

  Ik ken de eco lijn niet maar vind HG producten altijd wel goed werken. Ik zal eens de eco producten kopen.

 5. Bouchra zegt:

  Wij hebben hier geen Jumbo in de buurt maar ik ga kijken of ik ze ook bij de Blokker kan kopen.

 6. Simone zegt:

  Fijn dat ze een lijn hebben die beter is voor het milieu.

 7. Wat goed dat er een eco versie van is zeg. Ik ken het merk wel, maar heb altijd het gevoel dat het voor het milieu niet zo best is.

 8. Renata Feyen zegt:

  Ja nu zal het bij jou thuis zeker blinken als een spiegeltje als je alles getest hebt 🙂

 9. Klinkt erg goed allemaal en wat fijn dat de ecolijn ook zo uitgebreid assortiment heeft.

 10. Eeke Nelemans zegt:

  Super dat ze voortaan een eco lijn hebben. Ongebruik sommige producten ook van hg en die kan ik nu dus mooi vervangen door de eco lijn. Ik ga de koffie machine ontkalker extra aan mijn lijstje toevoegen, hoop dat deze fijn is?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.