Schoon huis met HG: poets je lockdown frustraties er uit!

Blijf zoveel mogelijk thuis is het devies. Dan is het wel prettig als dat huis een beetje schoon is. En je werkplek ook. De grote klussen zoals de keuken, badkamer en het toilet doet mijn schoonmaakster eens in de 2 weken. Elke 6 weken komt de glazenwasser langs. Zelf sla ik vooral aan het poetsen als ik me verdrietig voel. Blije muziek aan en gaan! Even je hoofd leegmaken. HG stuurde mij een schoonmaakpakket toe waarmee ik de lockdownfrustraties kan omzetten in een heerlijk fris huis. Maakte er meteen maar een vrolijk tiktokje mee, haha.

hg schoonmaakspullen
Deze producten van HG heb ik uitgekozen om te proberen.

Fijn, want ik was al fan van dit poetsmerk dat ‘doet wat het belooft’. De HG brillenpoets is met een brildragend kind onmisbaar. Ook de kunststofgevelreiniger voor de vensters, de gewone ontstopper en de schimmelreiniger stonden al in mijn keukenkastje, onmisbare items voor een sociale huurwoning. Daar zijn wat fijne items aan toegevoegd:

  • HG Kalkweg en Schuimspray
  • HG Vetweg
  • HG Strijkboutreiniger
  • HG Haarontstopper
  • HG Fruitvliegjesval
  • HG Zilvervisjesval
  • HG Strijkspray
  • HG Laminaatreiniger
@marstyle78

##hg ##schoonmaken ##bloggerlife

♬ Cleaning House – The Shootouts

Ik heb alle producten zelf geprobeerd, maar ook mijn schoonmaakster was niet te houden toen ze het pakket op tafel zag staan. Als professional zweert ze bij dit merk! Ze was er dus ontzettend blij mee dat ze hier nu ook bij mij mee aan de slag kan.

HG Kalkweg en Schuimspray

Op de kranen, sifons en badkamermuren vormt zich vaak een kalklaagje. Die aanslag ziet er niet zo fris uit en heb ik dus met de HG Kalkweg schuim ingesprayd. Zeker bij de douchekop vind ik kalk een hardnekkig probleem. Je laat het heel even intrekken en daarna haal je het weg met wat water en neem je de oppervlakken af met een vochtige doek. Bij gebruik van deze spray is het handig om je raam open te zetten. Het sloeg bij mij op de (gevoelige) longen, maar deed wel zijn schoonmaakwerk. Met het raam wijd open voor een paar uurtjes, kon de zware lucht verdwijnen.

HG Vetweg

hg vetweg kookplaat

De schoonmaakster nam deze vetweg direct in gebruik, voordat ik er zelf mee aan de gang kon. Ideaal spul om de kookplaat mee te poetsen! Zelf heb ik het inmiddels natuurlijk ook gebruikt, het ruikt lekker citroenig en werkt beter dan de allesreiniger die ik hier normaal gesproken voor gebruik.

HG Strijkboutreiniger

Ken je dat? Dat je niet veel strijkt en het water verkalkt, waardoor er allemaal vieze kalkkruimels uit je stoomstrijkijzer op je schone strijk terechtkomen? Hoog tijd om je strijkijzer schoon te maken. Met de HG Strijkboutreiniger kun je dat grondig doen. Je zet het strijkijzer aan op de laagste temperatuur en smeert hem dan met het wasachtige stickje in. Dit smelt door de hitte. Daarna pak je het borsteltje, lijkt een beetje op een wimperborstel. Hiermee kun je goed in de stoomgaatjes porren en zo die kalkvlokjes eruit krijgen. Daarna even een schone doek erover en met de strijkbout een oude theedoek behandelen. Je volgende strijk blijft hiermee korrelvrij. Was bij mijn stoomstrijkijzer hard nodig, ik ben dan ook blij dat ik dit spul heb ontdekt.

HG Haarontstopper

hg haarontstopper

Wij zijn een vrouwen huishouden. Alle drie hebben we lange haren en als je na ons doucheritueel het putje bekijkt, weet je meteen waarom ik deze haarontstopper graag wilde proberen. Vooral mijn jongste dochter en ikzelf zijn gezegend met een dikke haardos, waarvan er dus ook genoeg uitvalt tijdens een wasbeurt. De ontstopper die speciaal bedoeld is om haren op te lossen, komt dus bijzonder goed van pas. Dit is een 2 componentenproduct. Wat ik zelf heel vervelend vond – omdat overal ‘gevaarlijk’ waarschuwingen op de verpakking staan – is dat ik na het openen van het kinderslot op de dop, niet direct kan gieten. Er zit een folietje op de fles dat je er met je vingers niet afgepeuterd krijgt. Ik moest er dus in porren met een schroevendraaier en ik ben niet zo handig, dus vond het spannend of ik geen bijtend middel in mijn vingers of ogen zou krijgen. Gelukkig ging dat goed en kon ik de vloeistoffen voorzichtig in het doucheputje gieten. Minimaal 1 uur laten intrekken en daarna doorspoelen met water. Lost alleen haren op! Bij ons werkte het dus prima in het doucheputje, maar voor ander soort verstoppingen (bijvoorbeeld in je gootsteen) heb je een andere ontstopper nodig.

HG Fruitvliegjesval

hg schoonmaakspullen fruitvliegjes

Pruimen. Wij vinden ze heerlijk en het is er het seizoen voor. Maar met deze lekkere vruchten kwam ook de fruitvlieg de keuken binnen. Eerst een paar, maar al snel een heleboel. Tijd voor rigoureuze maatregelen! Ik plaatste de hervulbare HG fruitvliegjesval in de keuken en vulde hem volgens de instructies. Op de verpakking staat direct ook de tip om het fruit tijdelijk in de koelkast te bewaren, zodat de vliegjes sneller verdwijnen. Na een week zitten er al aardig wat vliegjes in de val, maar ben ik nog niet helemaal van het probleem af. Daarom even wat minder fruit gekocht, zodat de plaag grondig bestreden wordt. Werkt wel, maar kost dus even tijd. Van veel lezeressen kreeg ik enthousiaste reacties op dit product, jullie zijn fan en gebruiken deze val zelf ook.

HG Zilvervisjesval

hg zilvervisjesval

Ik heb veel last gehad van zilvervisjes, maar dat is niet waarvoor ik deze HG zilvervisjesval nu gebruik… Het kartonnetje met lijmlagen staat in mijn slaapkamer naast het schot waarachter de verwarmingsleidingen verdwijnen. Via deze weg komen er namelijk steeds pissebedden binnen, vooral in het najaar nu het kouder wordt heb ik daar last van. Een jaar terug zat er zelfs een complete pissebed invasie op mijn overloop plafond! De val staat daarom op de plek waar ik steeds dode pissebedden vind. Werkt tegen al het kruipend ongedierte en of ik er nu zilvervisjes of pissebedden mee uit de slaapkamer houd, maakt mij niet uit. In het doosje zitten 2 vallen, de andere val zet ik in de keuken of de trapkast. Inderdaad wel tegen zilvervisjes op die plekken.

HG Strijkspray

hg strijkspray

Iets vochtig wasgoed strijk je net even gladder met een beetje strijkspray. Het maakt de stof net even wat soepeler en veerkrachtiger. Bewaar deze naast het strijkijzer. Fijn spul. Je moet wel voor het eerste gebruik even het plastic pinnetje verwijderen, anders doet hij het niet.

HG Laminaatreiniger

hg laminaatreiniger

Laatste product dat ik kreeg toegestuurd is de HG Laminaatreiniger, omdat ik zowel boven als beneden laminaat heb. Was een rib uit mijn lijf die vloer, dus ik ben er zuinig op. De laminaatreiniger beschermt je vloer, zorgt voor een grondige reiniging én ruikt lekker. Je kunt het spul in een emmertje sop doen om te dweilen met de mop, maar zelf voeg ik graag een scheutje toe in het reservoir van mijn Leifheit dweilstofzuiger. Dan is de klus nog sneller klaar!

Zo, dat waren mijn ervaringen met deze producten. Ik ben dus lekker aan de schoonmaak geweest wat betreft niet alledaagse klusjes. HG heeft echt voor elk dingetje een speciale reiniging ontwikkeld, dus weet je even niet hoe je iets schoon moet krijgen? Ga bij Bol.com, in de supermarkt of bouwmarkt voor het HG schap staan en kijk of er misschien toch iets passends tussen staat. Of je neemt een kijkje op hun website!

Dé musthave die nog op mijn wishlist staat is de HG Cockpitspray om het dashboard van de auto even lekker schoon te maken. Welke HG producten gebruik jij graag? En wat staat er nog op je ‘wil ik eens proberen’ lijstje?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.