Hoe gaat het als zzp-mama? Over plannen, doelen en musthaves

Hoe gaat het als zzp-mama? Welke toffe business gadgets maken mijn leven makkelijker? Wat zijn mijn doelen? Waar ben ik naast mijn blog allemaal mee bezig? Aan de kijkcijfers zie ik dat jullie graag lezen over hoe het mij als ondernemer vergaat. Zelf las ik de afgelopen dagen een paar leuke artikelen van andere bloggers over de doelen de ze zichzelf hadden gesteld, dus ik zal er ook een aantal stellen. Ik moet wel, want ik werk sinds kort met de Milly Pie planner en die vraagt elke dag, week, maand en zelfs per jaar wat de grotere doelen zijn die ik wil bereiken. *slik*

milly pie plannerBest een dingetje om daar niet alleen over na te denken, maar om ze ook daadwerkelijk op te schrijven! Normaal gesproken ben ik best georganiseerd, maar door mijn vele bedrijfs- en privé activiteiten raakte ik toch af en toe het overzicht een beetje kwijt. Onze gezinskalender volstaat niet om ook nog alle ditjes en datjes van Marstyle.nl in op te schrijven. Het zijn tenslotte vooral veel kleine dingen die ik niet moet vergeten. Winnaars loten bijvoorbeeld, een mailtje opvolgen, afspraken en nog veel meer regeldingen.

milly pie planner

Andere bloggers aan opdrachten helpen

Ik ben er nog niet grootschalig mee aan het adverteren, maar naast de gesponsorde verhalen voor mijn eigen blog help ik daar nu ook steeds meer andere bloggers mee. Spin in het web zijn, heb ik altijd leuk gevonden in alle functies die ik heb bekleed. Overal zie ik mogelijkheden en ik ben er heel bedreven in om daar opdrachten van te maken. Wat begon als een leuke samenwerking met Mamaliefde, is in een paar maanden al uitgegroeid tot een heel belangrijk onderdeel van mijn bedrijf.

De eerste 2 maanden regelde ik steeds 1 opdracht voor haar, de maand daarop was het al 4 voor haar en ook één voor 3 andere bloggers. In augustus – de maand is net begonnen – heb ik tot nu toe 6 samenwerkingen voor andere blogs geregeld en er staan al opdrachten vast voor september en oktober. Tarieven verschillen per blog, wie krijgt een opdracht van welke klant, welke aanvragen staan er open, wanneer moet er iets online, moet ik nog iets opvolgen qua kortingscodes, staat een blog online en kan er een factuur uit, wat is er betaald? Dat vraagt nogal wat planvermogen!

milly pie planner

Prioriteiten stellen en rust in je hoofd

Alles wat je opschrijft is uit je hoofd en dat lucht op. Ik werkte alleen met allerlei verschillende lijstjes en had door de snelle groei nog niet echt een handig systeem gevonden om bij te houden wat er voor wie moet gebeuren. Daarom werd ik geraakt door deze zin: hoe houd je focus als je voor je gevoel duizend dingen tegelijk moet doen? Dat wist ik dus even niet, maar er was dus een hele fijne oplossing voor die bedacht is door de tweelingzussen Annegien en Catalijn. Een handige combinatieplanner en notitieboek met agendafunctie in één: de Milly Pie. ‘Live today, love to doo’, is hun motto. Beide zijn ze fulltime moeder, ondernemer, levensgenieter, dromer en doener.

Alles-in-één agenda

De Milly Pie is een planner, agenda, to-do lijst en notitieblok in één, die er ook nog eens heel leuk uit ziet! Ik mocht een exemplaar reviewen en koos de aqua variant met roze olifantjes, supercute. En handig. In het persbericht las ik dat deze planner me zou gaan helpen bij het vinden van balans, focus en het stellen van prioriteiten om mijn dromen na te jagen. Dat was precies wat ik nodig heb! Inmiddels heb ik hem in gebruik genomen, wat ik best even spannend vond maar het werkt erg prettig. In de Milly Pie kun je namelijk dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse doelen stellen en letterlijk een plan maken om deze te bereiken. Vervolgens kun je na elke maand door reflectie in kaart brengen wat er goed ging, wat minder goed en waarom dit zo was.

milly pie planner

Feestje op mijn bureau

De Milly Pie vormt met zijn stylish feel good design een feestje op mijn bureau – zeker vanwege mijn bijpassende Speedlink muis waar ik later over vertel – én deze planner zit vooral heel slim in elkaar. Zo is er een handig opbergvak voor je tablet of om inspirerende knipsels, bonnen of leuke kaartjes in te bewaren. Bij mij zat hier al een fijn notitieblok in, komt altijd van pas! Hij is niet jaargebonden, je vult zelf de data en week in waarop je ermee start. Heel fijn om gewoon nu te beginnen dus, want bij normale agenda’s zou de rest van het jaar ongebruikt blijven. Met de Milly Pie was het geen enkel probleem om augustus als beginmaand te pakken. Ik kan er een jaarlijkse navulling voor aanschaffen.

milly pie planner

I Love lijstjes

Je begint met het invullen van allerlei leuke lijstjes en de pagina’s zijn afgewisseld met inspirerende quotes. Belangrijk is dat je vooraf bepaald waarvoor je deze planner gebruikt, in mijn geval voor Marstyle. Nu kun je je (bedrijfs)visie invullen en de dingen waar je energie van krijgt. Voordat ik bij het agendadeel kwam, was het zaak stil te staan bij mijn prioriteiten voor de maand én voor de week. Ik houd van lijstjes invullen, dus dat was leuk om te doen. Al vond ik het lastig om over mijn doelen na te denken. Voor deze maand heb ik genoteerd:

 1. 7.000 unieke bezoekers voor Marstyle (in juni zat ik daar ruim boven, in juli kakte het een klein stukje in)
 2. Meer dan 800 Facebookvolgers
 3. Op Instagram boven de 700 volgers komen
 4. Mijn omzetdoel, dat ik garanties wil hebben voor september (dat is zelfs nu al gelukt) en dat er vooral een stijgende lijn zichtbaar moet zijn
 5. Een klantbezoek inplannen
 6. Herhaalopdrachten krijgen
 7. Me-time! En leuke dingen doen met de meisjes
 8. Het huis opruimen en regeldingen van mijn lijstje strepen

Verder was er ruimte voor andere prioriteiten én moest ik opschrijven wie of wat ik ervoor nodig heb om mijn doelen te kunnen bereiken. Heel belangrijk! Bij het agendastuk moet je opschrijven wat je focus van die week is, stel je elke dag 3 prioriteiten, kun je je dag indelen op tijd én is er ruimte voor een korte privé to do lijst. Voorin zitten nog 3 vakjes voor bijvoorbeeld visitekaartjes. Ik heb daar mijn NS Business Card die vandaag binnen kwam in bewaard.

Deze Milly Pie maakt mijn leven in ieder geval een stuk overzichtelijker. Ideaal in het leven van ondernemende, multi-taskende vrouwen zoals ik. Er zijn vier verschillende uitvoeringen en allemaal zien ze er heel erg leuk uit. Leuk om jezelf cadeau te doen of op je verlanglijstje voor de feestmaanden te zetten. Hij kost 49,95 euro inclusief verzendkosten.

Meer happiness on the desk

Aquablauw en roze zijn mijn lievelingskleuren en alleen een agenda om jezelf op te peppen tijdens het werk is niet voldoende. Ik wil geen grijze muis zijn, ik krijg energie van mijn werk en heb dus graag vrolijke accessoires om me heen die me nog net wat meer zest geven. Speedlink kwam vlak voor de zomer met een nieuwe stille muis Calado in de 3 knalkleuren rood, lentegroen en aquablauw. Ik heb de aquablauwe kleur uitgekozen voor een review en wat is hij fijn!

Deze muis is dus echt stil! Je hoort hem niet als je klikt, dus geen afleiding. Het installeren bleek een kwestie van de USB inpluggen in de pc, batterijen erin en klaar. Hij is draadloos en heeft geen aan of uitknop. Dat gaat vanzelf als je hem even niet gebruikt. De Calado ligt lekker in de hand, is nauwkeurig en voorzien van een hoogwaardige rubbercoating. Het scrollwieltje is ook erg fijn. Bovendien is hij niet duur! Je koopt hem voor 19,99 euro, bijvoorbeeld hier bij Bol.com. Nu ik hem een paar maanden in gebruik heb, ontstaan er wel wat donkere vlekken op de plekken waar ik de muis veel aanraak. Ik moet nog even uitzoeken hoe je dat op een goede manier schoonmaakt. Grappig weetje: deze muis heeft een bereik van 8 meter!

Blogger by Nature en andere afspraken

Visitekaartjes staan ook nog op mijn to do lijst en daar moet ik nu wel haast mee maken, want op 2 september vindt het Blogger by Nature event al plaats. Wisten jullie dat we zelfs een flink aantal inschrijvingen uit België hebben? Superleuk is dat! Bloggers die zich voor 12 augustus inschrijven krijgen er een heel tof t-shirt bij cadeau. Vonden wij leuk  😎 . Ik ben de afgelopen weken druk geweest om bloggers enthousiast te maken voor dit event, sponsors te werven voor het netwerkplein én om een leuke invulling te regelen van de goodiebag die elke blogger aan het eind van de dag mee naar huis zal krijgen. De eerste doos met goodies kwam gisteren al binnen. De waarde van de items in deze goodiebag zijn momenteel ongeveer gelijk aan het inschrijfgeld: 75 euro. We verwachten nog meer positieve reacties en wat is dit leuk om te doen zeg, zo’n goodiebag organiseren! Zal straks een flinke klus zijn om de tasjes te vullen. Hopelijk volgen er na het event veel unboxings. Misschien dat ik zelf nog een inboxing ga plaatsen na afloop van dit kennisevent voor bloggers.

Komende week heb ik weer bij Stayokay in Soest afgesproken met Joyce en Esmée om de laatste puntjes op de i te zetten. Hoeveel ruimte hebben we beschikbaar voor de gesponsorde fotograaf die ons afgelopen week werd aangeboden, bijvoorbeeld? (Zo leuk, die gaat gratis profielfoto’s maken van/voor de aanwezige bloggers!) Als organisatie hadden we zelf ook al een fotografe ingehuurd om foto’s te maken van het event.

Op stap met laptop?

Waar ik echter bij onze vorige meeting tegenaan liep, was de laptoptas. Of eigenlijk meer het ontbreken daarvan. Ze hebben Wifi bij Stayokay en ik ontdekte dat een iPad toch niet heel handig werkt als je de administratie met elkaar wilt doornemen. Daarvoor moet echt de laptop mee. Als business babe MOET ik dus een sjieke, maar ook handige laptoptas hebben. Liefst met ook nog plek voor de Milly Pie, portemonnee en dittemedatjes etc die ik normaal in mijn handtas heb rondslingeren.

Ook voor deze zakelijke musthave vond ik een sponsor die me wilde helpen. Harde cash verdienen als blogger blijft een uitdaging, maar spullen uitproberen valt vaak heel goed te regelen. Als ik zeg Style & Quality, weten jullie dan over wie ik het heb?

Nee?

Ik geef een hint: Een webshop met mooie dames- en herenschoenen die ook tassen verkoopt.

Manfield dus. Die hebben echt lederen laptoptassen waarvan deze zwarte met rits en extra vak me erg aansprak. Er zit een schouderband bij in, maar zo met de hengsels vind ik hem erg sjiek. Hier ga ik vast heel veel plezier van hebben! Voor mijn telefoon heeft ie ook een apart vakje, net als voor de laptop. Heel erg blij mee, met dank aan mijn moeder voor de foto’s <3.

Mijn telefoonabonnement aanpassen gaat de komende maanden helaas nog niet (hier waren wat blogvriendinnetjes erg nieuwsgierig naar), maar verder ben ik zoals jullie zien lekker op dreef! Tot en met november mag ik nog gebruik maken van de UWV startersregeling en daarna is de business helemaal ECHT. Hoe het nu loopt, is in ieder geval fijn. Dat geeft goede hoop voor de periode daarna  ➡ .

Zijn er nog dingen die jullie in een volgende update willen weten? Is het wat zo’n update met cijfertjes als doelen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Anne-Marie zegt:

  Leuk weer om te lezen, je inspireert me zeker! Heb zelf ook zo’n soort planner ontvangen, ga die vanaf september testen. Probeer nu nog even in de vakantie flow te blijven hangen..

 2. MarjonS zegt:

  Drukjes, maar het gaat volgens mij wel allemaal goed. Na november blijft het vast en zeker goed gaan!

 3. Sofie zegt:

  Ik ben ook net begonnen als ondernemer, dus leuk om bij iemand anders ervaringen te lezen. Die planner klinkt erg handig, ik ga ernaar kijken.

 4. Leuke blog en interessant om te lezen. Mooie planner ook! Goed dat je zegt dat er fotografen komen op het bloggersevent, ga ik meteen even een afspraakje maken om mijn wenkbrauwen te laten epileren eind deze maand. 😉

 5. Rory zegt:

  Hartstikke goed Marquerita! Ik vind het heel erg dapper en goed dat je gaat voor wat je wilt. Het is niet altijd even makkelijk, zeker niet in alle drukte en met de zorg voor kinderen. Maar je focus is volgens mij helemaal goed. Veel bewondering voor je doorzettingsvermogen. De Milly Pie past ook zeker goed daarbij. Mooie tas trouwens van Manfield! Ik heb zelf ook al een laptoptas. Gewonnen bij lieve Cassandra trouwens. De laptop ging mee naar Vlieland en dan is het zo fijn om een goede tas te hebben.

  1. Marguerita zegt:

   Ja een goede, stevige laptoptas is wel een musthave he? Leuk dat je die gewonnen hebt. En dankjewel voor je complimenten, lief van je <3

 6. Nicole zegt:

  Ik ben heel trots op je meid. Ik heb je de afgelopen jaren leren kennen als een prachtige vrouw met veel ondernemerszin en jouw ondernemers zin werpt ook bij mij vruchten af. Ik heb zelf een bullet journal maar deed daar afgelopen tijd maar weinig mee. Nu ik weer echt ga “werken” ga ik hem weer gebruiken! Dank je voor de herinnering daaraan!

  1. Marguerita zegt:

   Lief dankjewel! Fijn dat ik ook voor jou (en je blog) iets kan betekenen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.