ZZP Update: doelen niet gehaald en meer geheugen op je telefoon

Wat een waardeloze maand was april zakelijk gezien. Uiteraard zijn er veel dingen wel okee gegaan en deed ik het toch beter dan mijn eerste 2 maanden als ZZP-er, maar in vergelijking tot de maanden hiervoor is het echt een inzinking. Niet gek natuurlijk, wanneer je tijdelijk bij je ouders inwoont, een huis op orde maakt en gaat verhuizen. Met de kinderen liep het begrijpelijk ook niet lekker. In loondienst had ik een paar weken vrij genomen, maar als zelfstandige kan dat nu eenmaal niet en moet je door. Dat deed ik dus ook…

Misschien mag ik niet klagen als ik mezelf vergelijk met andere zzp-ers, maar ik vergelijk mijn prestaties met die van mijzelf. Maart had de lat bijzonder hoog gelegd, zo hoog dat mijn boekhouder er complimenten over gaf. Het resultaat van keihard werken eind februari. Gelukkig maar, want daardoor had ik een buffer om deze periode door te komen.

Lieve woorden van lezers

Ik had het gevoel dat alles door mijn handen glipte. Nog steeds loop ik ontzettend achter, omdat ik de afgelopen weken alleen het hoognodige kon oppakken. Zo vlak na de verhuizing liggen mijn prioriteiten nog altijd even anders: de kinderen hebben me heel hard nodig, ik mis huishoudelijke spullen en er staan dozen in de weg. Het komt allemaal wel weer en ik moet ook aan mezelf denken, daar helpen jullie me gelukkig aan herinneren. In mijn weekoverzichten las ik allerlei lieve opmerkingen van lezers die het zo knap vinden dat ik alles draaiende houd. Superlief, want ik had zelf juist het gevoel dat het helemaal niet zo lekker liep…

Dat pepte me echt op. Dan ging ik even terugdenken aan de dingen die juist WEL goed gingen. En dan bleken die lezers toch wel gelijk te hebben. Nee, het tandje extra kon ik even niet zetten. Ik ben langzamer met het beantwoorden van mails en loop achter met het opvolgen ervan, maar ach… Klanten werken ook niet allemaal in het weekend (veel wel trouwens  😮 ) of op Koningsdag en andere feestdagen. En als ze een factuur een paar dagen later pas ontvangen, is dat ook geen drama. Mijn out of office staat aan met een melding over de verhuizing. Iedereen weet hoe hectisch dat is. Waar ik steevast alle avonden werkte, ging dat nu gewoon even niet. Vandaag bezocht ik met mijn meisjes een persevent en koos ik er daarna voor om in het zonnetje te genieten van hun spel. Overigens wel met de mobiel in de hand om snel door de mail te scannen naar spoedjes (die heb ik toch even snel opgepakt achter de laptop), maar ook met een tijdschriftje. Rust pakken was tenslotte ook een doel.

Een ander doel was het verschil voor iemand maken. Geen idee of me dat gelukt is, maar ik heb wel een aantal pogingen gedaan om mensen te helpen. Er waren afgelopen maand vooral veel mensen die voor MIJ het verschil maakten. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Dat mensen dat voor je doen op het moment dat je het zelf even nodig hebt. Op mijn manier wil ik daar komende maand wederom mee bezig zijn. Ik geloof in karma en heb deze maand zelf de impact van een positief karma op meerdere fronten mogen ervaren. Wie weet helpt onderstaande tip ook wat mensen?

Lifehack voor vrij geheugen op je telefoon

Help, mijn telefoon meldt steeds dat het geheugen vol zit! En ik ben niet de enige met dat probleem, want een kennisje plaatste op Facebook precies dat bericht. Daaronder zag ik een toptip voorbij komen, die ik graag met jullie deel. De app Battery Saver downloaden (deze is 18,5 MB), dan  druk je op Clean Disk (je harde schijf opruimen) en vervolgens op Boost Memory. Mijn geheugen was volgens de app na het downloaden nog maar 3% beschikbare ruimte. Na het voltooien van deze stappen was het 37%! Dat scheelt dus echt HEEL VEEL ruimte. Moet ik er wel bij zeggen dat de grootste boost tijdelijk van aard was, maar toch is het regelmatig opschonen van junk op je mobiel aan te raden.

Mijn ZZP doelen

 • Mijn omzetdoel heb ik afgelopen maand dus niet gehaald. Dat doet pijn, maar het is tijdelijk.
 • Nu ik een beetje gesetteld ben, kan ik op de dagen dat de kinderen bij hun papa zijn mijn achterstanden gaan inhalen. Dat gaat wat tijd kosten, maar het moet goedkomen. Ik werk vaak in de avonduren en met de kinderen en hoe ze op dit moment zijn (lees: tig keer uit bed komen) lukt dat niet. Ben er zelf ook te moe voor. Single parenting is best een verantwoordelijkheid.
 • Op Facebook wilde ik richting de 1100 volgers. In plaats van groei, haakten er echter mensen af. Is dat omdat het mij niet lukte om elke dag een artikel te plaatsen?
 • Mijn work-life balance weer hervinden en in het ritme komen.
 • Blogger by Nature is blijven liggen en verdient de nodige aandacht, het event is al op 2 juni!

Verder had ik afgelopen maand een nare ervaring, waardoor ik ben gaan werken met algemene voorwaarden. Had ik natuurlijk eerder moeten doen, maar goed elke ondernemer stoot een keer zijn neus. Het belangrijkste is dat klanten tevreden blijven en terugkomen met opdrachten, voor mijzelf en de andere bloggers waarvoor ik werk. Belangrijk voor komende maand is om te voldoen aan de AVG met een privacy-verklaring. Een eerste concept heb ik al online, voor 25 mei moet het definitieve stuk op mijn site staan.

Hoe verliep voor jou zakelijk gezien de afgelopen maand? Is je privacy-verklaring al op orde? Heb jij ook steeds een vol geheugen op je telefoon?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marieke Flikweert zegt:

  Hopelijk kom je nu in wat rustiger vaarwater en kun je snel weer wat opbouwen. Ik had zakelijk gezien een prima maand april. Mei ziet het ernaar uit dat wat minder wordt qua omzet. Privacyverklaring is bij mij in orde (neem gerust een kijkje op mijn site 😉 ) Verder AVG perikelen wordt aan gewerkt. Ik vind het wel een dingetje, maar gelukkig krijg ik hulp.
  Volle telefoon herkenbaar…

 2. Liesbeth zegt:

  Een super huis klaar gemaakt voor jou en de meiden is een topprestatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.