Bloginspiratie: Blogger by Nature 2018

Blogger by Nature editie 2 zit er weer op. Wat was het spannend of het weer in de smaak zou vallen. Maandenlang werkten Joyce van Mamsatwork, Esmée van Website4Mama en ondergetekende keihard aan ‘ons kindje’. De eerste editie van Blogger by Nature smaakte naar meer. Afgelopen zaterdag was het zover en genoten we van deze inspirerende blogdag in Soest. Zo’n 2e keer draait alles toch een stuk soepeler. En nu? Nu barsten we van de inspiratie zowel voor onze eigen blogs als voor editie 3 in 2019!

Dit jaar hadden we de volgende trainingen op het programma staan, wederom gebaseerd op onze eigen ervaringen als blogger. Over welke onderwerpen willen we meer weten? Wat is ‘hot’ in blogland? Welke kennis moet je hebben of welke acties moet je nemen om te kunnen groeien? Als blogger ben je nooit uitgeleerd, de ontwikkelingen gaan zo hard. We wilden in 2018 een ander aanbod hebben dan in 2017, en dat is ons gelukt.

Dit jaar kon je leren over:

 • SEO, een presentatie door Caroline Geven van Yoast (bekend van de plugin). Bewust 1 plenaire sessie voor iedereen dit keer (vorig jaar hadden we het opgesplitst in beginners en gevorderden, maar veel mensen bleken meer gevorderd dan ze zelf hadden bedacht). Zoekmachineoptimalisatie blijft voor bloggers ZO belangrijk, deze training houden we er graag in!
 • Branding, over hoe jezelf als merk neer te zetten en te verkopen door Karin Boon van de Brand Agency.
 • TF/CF en DA/PA door Henk van der Duim van Smart Internet Media, welke (technische) stappen kun je nemen om deze cijfers te verhogen?
 • Google Analytics en hoe dat nu eigenlijk werkt en je de cijfertjes kunt gebruiken in je voordeel, door Gea Simons van Jouw Webwinkel Coach.
 • Groeien met je blog, het ervaringsverhaal van Linda van Aken die de afgelopen maanden de 350.000 unieke bezoekers aantikte met haar blog Mamaliefde. Ze deelde allerlei tips & tricks over plugins, social media, je presenteren als ondernemer en de opbouw van je teksten. Een veelzijdige presentatie.
 • Pinterest voor bloggers, een social media kanaal waar je volgens Jody Hoogendoorn van de Pin Academy niet omheen kunt. Hier kon je leren hoe je via Pinterest een blijvende en groeiende bezoekersstroom naar je blog kunt realiseren.

De geweldige foto’s van Didie Schackman

Hier de geweldige foto’s van Didie Schackman, onze huisfotografe. Wat een geweldige beelden maakt ze toch! Foto’s kun je overnemen met credits voor de fotografe en een linkje naar Mindful Memo. Je proeft gewoon hoe relaxt de sfeer was en hoe iedereen ervan genoot…

Blunder de night before…

Als organisatie kwamen wij op vrijdagavond al aan. Dat was nog even flink stressen met kinderen wegbrengen, dozen in de auto proppen en zorgen dat je niets vergeten bent… Ik was toch iets vergeten helaas, maar dat ontdekte ik pas bij thuiskomst. De vouchers van onze sponsor Bulbby voor in de goodiebags lagen nog klaar om meegenomen te worden. Ik schaam me kapot, wat een lullige fout. Gelukkig zijn het vouchers. Er lag ook nog een andere voucher door de brievenbus en 1 zending met gesponsorde vouchers werd helemaal niet bezorgd… Zodra ik alles binnen heb, ga ik deze week onze deelnemers mailen met de informatie die er op staat. Dat is wel even een klus met al die verschillende codes per deelnemer, maar aangezien ik de blunder heb begaan om een doos te vergeten, ben ik dit aan Bulbby wel verplicht vind ik zelf. De deelnemers kunnen dus nog iets leuks tegemoet zien!

Afijn eenmaal in Soest voelde het weer heel vertrouwd. Stayokay hielp ons waar ze konden en het was fijn om Esmée en Joyce weer te zien. Samen hebben we nog even een hapje gegeten en daarna maakten we een ’treintje’ om alle goodiebags te vullen. Dat was erg gezellig en we waren redelijk op tijd klaar. De eerste deelnemers vonden ons in de zaal zo gezellig bezig (Nathalie van Volgmama en Sandra van Mamaplaneet) en daarmee hebben we naderhand nog even gezellig geborreld. Ik mocht als ‘jonkie’ bovenin het stapelbed. Sjongejonge, dat was nog een toestand om er in te komen 🙄 , gelukkig was het maar 1 nachtje hahaha. Wat ontzettend leuk was: op onze kamer lag een lief briefje van Stayokay om ons persoonlijk welkom te heten. Zijn toch de kleine dingen die het doen.

Blogger D-day

De dag zelf begon gezellig. Lekker keuvelen op onze kamer en daarna genieten van het ontbijtbuffet van Stayokay. De mensen van het hostel zetten voor ons de intake tafel klaar terwijl wij even snel onze tanden gingen poetsen. Bij terugkomst bleken er al aardig wat deelnemers te zijn, die gezellig met elkaar babbelden onder het genot van koffie, thee en lekkere smaakjes fruitwater. Snel legden we onze lijsten neer en heetten we iedereen welkom met een goodiebag en een naamsticker. Er bleek zich de dag ervoor last minute nog iemand te hebben ingeschreven, superleuk is dat! Gelukkig hadden we alles ruim op voorraad.

Vorige editie van Blogger by Nature voelde alles nog wat onwennig en spannend. Dit jaar verliep het allemaal een stuk soepeler en hadden we extra pauze momenten met koffie en thee ingebouwd, zodat we zelf ook meer konden genieten van de dag en het niet erg was als er een training iets uitliep. We genoten ervan om zoveel ‘fans van het eerste uur’ weer terug te zien en toch ook veel nieuwe gezichten te mogen verwelkomen. Vorig jaar was ik te zenuwachtig om een fatsoenlijk welkomstpraatje te kunnen houden, maar dit keer was ik op mijn gemak. Ik ben weliswaar vergeten om ons als organisatie even voor te stellen, maar het liep lekker en ik had er lol in. Daar gaat het om ten slotte.

Massaal aan de Yoast Premium plugin

Het was erg leuk om onze spreker Caroline Geven van Yoast aan te kondigen. Ze blogt zelf ook en uit alles bleek de feeling met de doelgroep in de zaal: bloggers die graag meer bezoekers via Google willen trekken. Haar presentatie was lekker interactief. Veel dingen wist ik al, maar het is fijn om nog even precies de ins en outs ervan te horen. Zoals cornerstone content, waar je pas echt mee uit de voeten kunt als je de Yoast Premium plugin gebruikt. Ook qua redirects en andere technische kanten aan de achterkant van je blog, bleek de meerwaarde toch wel heel hoog. Zeker toen later Linda van Mamaliefde in haar presentatie aangaf hoeveel extra bezoekers zij wist te realiseren na het aanschaffen van de premium plugin. Iedereen kreeg ook een schriftelijke invullijst mee om met je eigen cornerstone content aan de slag te gaan en de basis voor jezelf helder te hebben. Een fijn handvat voor thuis en genoeg aanleiding om onderling flink met elkaar in gesprek te gaan. Naast de premium-versie van Yoast, adviseerde Caroline ook WP Rocket, een caching plugin die de laadsnelheid van je blog flink kan verhogen. Mijn eigen blog werd als voorbeeld gebruikt en scoorde redelijk in het rood. Bij thuiskomst heb ik dan ook snel deze 2 plugins aangeschaft en geïnstalleerd. Met WP Rocket steeg ik direct 20 punten op Pingdom, zeer de moeite waard dus. Ook ik ben tenslotte een ambitieuze blogger die verder wil komen! Ben heel benieuwd hoe mijn Google-cijfers zich de komende maanden gaan ontwikkelen met deze investeringen. Grappig om een paar dagen later van zeker 10 andere bloggers ook te horen dat ze zijn overgestapt op Yoast Premium.

seo

Netwerkplein inrichten

Terwijl alle bloggers genoten van de heerlijke Stayokay lunch, waren wij als organisatie nog druk bezig. We verwelkomden de sprekers van de middag en heetten de deelnemers van het Netwerkplein welkom. Deze sponsors zorgen ervoor dat het evenement betaalbaar blijft voor de deelnemers. Bovendien vinden veel bloggers het erg spannend om nieuwe contacten te leggen voor hun blog. Vorig jaar bleek al dat het netwerken als onderdeel van je programma de deelnemers veel had gebracht. Wie het vorig jaar nog spannend vond, ging er nu een stuk meer ontspannen in: iedereen staat er tenslotte voor open om op een fijne manier met elkaar samen te werken. Het is fijn om met elkaar in gesprek te gaan en een gezicht te hebben bij de mensen die je anders alleen kent via je mailbox. Of misschien zelfs hele nieuwe contacten? Ik stelde de sponsoren ook even aan elkaar voor, want het was een leuke mix: Kinepolis (bioscoop), Philogirl (pr-bureau), Leitz (opbergers), RVG Media (pr-bureau), Hemd voor Hem (webshop), Search Result (SEO bureau), Mr & Mrs Tea (thee) en The PR Factory (pr-bureau). Zo was er voor alle bloggers uit verschillende niches wel een partij die ze aansprak. Later liep ik af en toe even binnen op het plein en zag ik overal gezellige gesprekken en hoorde ik positieve geluiden. Deze insteek maakt ons event toch wel heel uniek en moeten we er zeker in houden.

DA/PA laten stijgen

Toen alle bloggers hun volgende sessie in gingen, konden wij even snel lunchen met elkaar. Daarna pikte ik het einde van de training van Henk van der Duim van Smart Internet Media nog even mee, om de domeinwaarde en betrouwbaarheidscijfers van je site te laten stijgen. Het intro had ik gemist, maar hij zoomde in op het belang van de techniek achter je site toen ik binnenkwam. Ervoor zorgen dat je geen errors hebt, weet welke sites er naar je doorlinken en welke tool je kan helpen om fouten op te sporen zodat je ze kunt oplossen. Een technisch foutloze site is ontzettend belangrijk om je domeinwaarde te laten stijgen, zo werd er verteld.

Groeien met je blog naar de 350k

Sinds ik nauw met haar samenwerk, hoor ik met bewondering iedere maand aan hoe Linda van Aken van Mamaliefde groeit met haar blog. Toen ik daarmee startte in mei 2017 zat ze net boven de 80.000 unieke bezoekers per maand, in november tikte ze de 100 aan en dat aantal groeide en groeide. De afgelopen paar maanden stegen haar aantallen zelfs tot 350.000 unieke bezoekers per maand! Van zo iemand krijg je heel graag tips en tricks. Al blijft de manier waarop zij haar content schrijft natuurlijk de belangrijkste tool van Linda, ze gaf aan met welke technische foefjes, inzet van social media etc ze steeds weer nóg betere cijfers haalde. Elke maand gaat ze dan ook de competitie aan met zichzelf, ze heeft de drive om altijd op zoek te gaan naar verbeterpunten en werkt daar ook keihard aan. Dit soort cijfers haal je niet ‘vanzelf’. Gaaf om te horen en een mooie motivatie om zelf mee aan de slag te gaan!

Pinterest party

Al jaren ben ik actief op Pinterest, maar voor mijn blog zou ik er eigenlijk meer mee moeten doen. Jody Hoogendoorn van de Pinacademie wees ons op de feiten: veel social media zijn nogal vluchtig en je berichten verdwijnen snel uit beeld, op Pinterest kan een bericht maanden zo niet jaren mee gaan. Op dit moment trekt mijn eigen blog maandelijks ongeveer 1000 bezoekers via Pinterest, erg leuk maar er zit een compleet onaangebroken potentieel voor mij op dit kanaal. Ik heb er nog te weinig mee gedaan en ging al tijdens de workshop druk aan de slag met de tips van Jody. Ter plekke maakte ik het bord ‘Leuk Speelgoed‘ aan, om samen met andere mensen – je raad het al – leuk speelgoed op te pinnen. Zin om mee te pinnen op dit bord? Voel je welkom. Ik kreeg echt helemaal de pinkriebels en heb die avond ook volop allemaal eenhoornideetjes op het pinbord voor de verjaardag van mijn dochter gepint. Tis gewoon een leuk kanaal en Jody wist haar enthousiasme goed over te brengen.

Lekker alcoholvrij borrelen

Ondertussen zag ik dat Anne van Stayokay alles voor de borrel in gereedheid had gebracht, dus snel daar naartoe. Van verschillende bloggers even aanhoren hoe ze het vonden, deed ik tijdens de lunch ook even trouwens, is gewoon zo leuk allemaal. En natuurlijk nog een kort rondje langs de deelnemers op het netwerkplein om ze voor de borrel uit te nodigen. Weer verschillende mensen gesproken en wat blijft het toch leuk om je concullega’s zo in het echt te zien en kennis te maken met mensen die je alleen kent van naam. Lucky voor mij waren de alcoholvrije bubbels, met nog een flink stuk rijden voor de boeg is dat wel zo fijn en toch feestelijk. Daarna namen we afscheid van de locatie waar we volgend jaar hopen terug te keren. Tijdens ons afsluitende etentje bij de Italiaan waren we het daarover eens: dit gaan we nog een keer doen!

Het kriebelt ontzettend om alles voor 2019 op de rit te krijgen, maar eerst moeten er nog wat dingen voor Blogger by Nature 2018 worden afgerond. Zoals het mailen van  de deelnemers wat ik eerder noemde… Zelf ben ik in ieder geval zeer geïnspireerd door alle kennis, gezelligheid en de heerlijke stortvloed aan leuke instagramposts en blogberichten die is losgebarsten. Genieten hoor!
Fruitige zomerwijnen - vanaf 5,99
Lees over Blogger by Nature 2019.

Was jij er in 2017 of 2018 ook bij? Of kom je naar de 2019 editie?

(De klungelige foto’s van mijn mobiel worden vervangen zodra ik de foto’s van onze huisfotografe Didie ontvang.)

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Nicole zegt:

  Wat was het een top dag! Het was voor mij de eerste keer, maar zeker niet de laatste. Genoten van alle workshops, de gesprekken, de hele sfeer… fantastisch. Ik hoop er de volgende keer weer bij te kunnen zijn!

 2. Kimberly zegt:

  Wat was het weer leuk en leerzaam! En wat een toffe foto’s, ik heb het werkelijk niet in de gaten gehad dat ik op de foto werd gezet. Tot volgend jaar!

 3. Kreanimo zegt:

  Het was echt een top editie! Ik kwam met een mega waslijst aan verbeterpunten thuis en vloog er ook meteen in.
  Super bedankt voor jullie inzet en organisatie, want hier worden we allemaal beter van.

  Het was geweldig gezellig en als het kan, ben ik er volgend jaar weer bij! Ik heb in mijn Belgische bloggersgroepjes reclame gemaakt, volgens mij ben ik niet meer de enige Belgische blogger volgend jaar!

 4. Didie zegt:

  Jouw mobiele plaatjes zijn ook sfeervol hoor haha. Genoten van jullie. Top job.

 5. Kim Buining zegt:

  Ziet er echt super uit enne als je mij in 2019 nodig bent: stuur gerust een pb :). Als ik het op tijd weet kan ik een plekje vrijmaken!

 6. Jeanine zegt:

  Het was echt super georganiseerd! Ik ben blij dat ik alsnog gekomen ben. En dat je die vouchers vergeten bent, who cares. Kan gebeuren toch? Het lijkt me ontzettend intensief om zo’n event te organiseren, dus chapeau! Leuke foto’s. Ik heb mezelf al gespot, hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.