Keek op mijn week: boekpresentatie, drugs in de schooltas, meesters- en juffendag, Dylan Haegens en klantenpanel

Joehoe, hoe was jullie week? Die van mij was aardig volgepropt met van alles en nog meer, genoeg blogvoer dus! Zo vond ik drugsafval in de schooltas van mijn dochter, hielp ik met de meesters- en juffendag op school en deed ik een kindwissel met mijn schoonzus. Zo konden mijn nichtjes hun idool Dylan Haegens ontmoeten, een YouTube-sensatie en razend populair onder tieners.

Ruimtevaartplaatjes

Zaterdag nam mijn man de meisjes voor de grote warmte mee voor een fietstochtje met picknick, zodat ik intussen als een wervelwind het huis aan kant kon maken. Ideaal deze oplossing! ’s Middags zochten we met z’n allen verkoeling in de Albert Heijn, waar we de weekendboodschappen deden vanwege de ruimtevaartplaatjes. Ons boek is nog lang niet vol! Het grote zwembadje werd opgeblazen en de meisjes hadden volop waterpret in de achtertuin.

boekpresentatie geheim van het elfje
Boekpresentatie ‘het geheim van het elfje’ in De Munt, Bodegraven.

Het geheim van het elfje

Zondag meer waterpret! En in de koelte van de ochtend haalden de meisjes papa over om nóg een fietstochtje te maken. Ze hadden het erg leuk gehad. ’s Middags werden we verwacht in het gloednieuwe restaurant De Munt in Bodegraven voor de boekpresentatie van plaatsgenote Matthja en haar collega Barbara. Hun 2e kinderboek werd gelanceerd ‘Het Geheim van het Elfje’. Een mooi doe- en verhalenboek gericht op kinderen van 5 tot 12 jaar om ze te helpen bij het ontdekken van hun eigen ik en hun talenten. De kinderen van de schrijfsters waren op een leuke manier betrokken bij de presentatie en ook voor de aanwezige kinderen hadden ze het leuk gemaakt. Mijn dochters vermaakten zich prima met de tekenplaten in het thema van het boek, waarop ze onder andere een ‘niet perfect elfje’ konden vormgeven. Wij gaan met dit mooie boek aan de slag en daarna kunnen jullie een recensie met winactie verwachten  💡 . En ik zet De Munt op mijn wishlist om eens te gaan eten, want de heerlijke amuses smaakten zeker naar meer!

Het Geheim van het Elfje
Het Geheim van het Elfje

Drugs in de tas van mijn dochter!

Maandag begon na een paar heerlijke vrije dagen het gewone leven weer. Ik belde de huisarts voor de uitslag van het bloedprikken, maar helaas waren nog niet alle gegevens binnen. Geduld hebben dus. Mijn jongste dochter maakte een speelafspraakje met een klasgenote. En ik schaamde me rot bij het ophalen… ze had tijdens de waterpret blijkbaar niet naar de wc durven vragen of er geen zin in gehad… en in de achtertuin staan plassen.  😳  Gelukkig had de moeder het snel met een emmer water weggespoeld, maar poeh hee… leuk zo’n eerste speeldate. Voorlopig speelt ze maar even thuis!

Dan vind je dit in de schooltas van je kind…

Grote zus baalde dat zij geen speeldate had, maar was ook best moe door de warmte. Terwijl zij op de bank hing, pakte ik haar schooltas uit… en ontdekte een slagroompatroon! Ik schrok me rot! In deze blog kun je er meer over lezen, mensen reageren daarop dat het geen kwaad kan en allemaal prima is. Dat mag dan zo zijn, ik erger me rot aan afval op straat. Helemaal als het dit soort afval is en opgepakt wordt door jonge kinderen! De straat vervuilen is niet legaal! Ga lekker in je eigen huis drugs gebruiken, maar houdt het afval weg van schoolpleinen en de straat. Ruim je rommel op! 👿

Wimpertjes doen

Dinsdag liet ik mijn wimpers bijwerken bij Star Lashes. Even een momentje voor mezelf en gezellig bijkletsen. Ik werk 7 dagen per week en meestal wordt het ’s avonds erg laat omdat ik overdag niet overal aan toe kom. Dus een uurtje plat liggen was heel fijn. Daarna weer hard aan de bak en om 3 uur moest ik op school zijn. We gingen met een paar moeders de klas versieren voor meesters- en juffendag op woensdag. Zag er gezellig uit!

Meesters en juffendag

Woensdag was het meesters- en juffendag op school, een jaarlijks terugkerend feest. Dit jaar was het thema ‘gezelschapsspellen’ en iedere klas had een spel, wat de meesters en juffen moesten raden aan de hand van een attribuut. Alle leerlingen waren in het thema van hun klas verkleed en de moeders hadden leuke spelletjes bedacht. In groep 1 was het thema Dick Bruna Kwartet, dus ik had één van de kaarten op het t-shirt getekend die de klassenmoeders met de klas hebben geverfd. Zelf hielp ik in groep 3, waar het thema Party & Co was. Op de voorkant van de T-shirts hadden we spelborden gestreken en op de achterkant waren voor elk groepje dobbelsteen stippen gemaakt. De klassenmoeders hadden met de klas vrolijke feesthoedjes gemaakt en een ontzettend leuke slinger met foto’s van alle kinderen uit de klas. Een mooie blijvende herinnering voor de juffen. We deden het ja/nee spel, stoelendans, de juffen kregen cadeaus en daarna gingen we naar buiten om in groepjes de Party & Co spelletjes te doen, zoals doorfluistertje, uitbeelden, voelen en raden wat het is, tekeningen raden… Heel erg leuk bedacht. Alle kinderen hebben een mooie dag gehad. Voor ons was het haasten want we waren pas om half 1 thuis…

Photo: Jiri Buller

Naar Dylan Haegens met mijn nichtjes

En om 1 uur moesten we eigenlijk al bij mijn schoonzus zijn! Haasten dus! We hadden een kindwissel besproken, vanwege een persevent dat meer geschikt was voor kinderen boven de 7. Bovendien hadden mijn dochters zwemles. Ze hebben een ontzettend leuke middag gehad met hun tante, die ze glittertattoos en nagellakjes gaf. En het was best stoer dat hun tante nu kon zien hoe goed ze al kunnen zwemmen! De meisjes waren uitgeteld van meesters- en juffendag én ook nog de zwemles, dus heerlijk dat ze hier konden uitpuffen met het leuke speelgoed van hun grote nichtjes.

Ondertussen had ik het geluk dat mijn zwager ons wilde rijden naar Amsterdam, waar we op het Marineterrein werden verwacht. Dylan Haegens is een waar fenomeen, dus de klasgenootjes van mijn nichtjes waren best onder de indruk dat zij hem gingen ontmoeten. Ondertussen kreeg mijn schoonzus in het zwembad ook van dit soort reacties en mijn zwager vertelde dat zijn collega’s met kinderen in deze leeftijd deze Youtuber ook allemaal kennen! Zelf kende ik hem dus nog niet, omdat mijn dochters nog wat jonger zijn. Zowel voor mijn nichtjes van 8 en 10 als voor mijzelf, was het in ieder geval heel erg fijn dat zij met me mee waren. Ze konden alle opdrachten op het blogevent goed uitvoeren en het was leuk om ze zo enthousiast bezig te zien. Ik genoot van hun reacties op het ontmoeten van hun idool en heb als toffe tante het contact ook een beetje aangezwengeld, omdat ze natuurlijk best verlegen waren in het begin. Daardoor werd mijn nichtje op instagram getagd in de insta-story van Dylan, en hoe stoer is dat als je 10 bent?! Om 6 uur waren we weer terug en bleek mijn man ook gearriveerd, we hadden het geluk dat we mochten aanschuiven aan tafel. Superfijn, want na zo’n drukke maar mooie dag was ik echt gesloopt!

Photo: Jiri Buller

Klantenpanel Jumbo

Donderdag voelde ik me heel brak en wilde ik echt rustig aan doen en doorwerken. Bij de ochtendboodschappen vroeg mijn favoriete caissière echter of ik ’s middags een half uurtje tijd kon maken voor de schoolopdracht van een collega. Met een klein klantenpanel moesten we op camera (anders geloven ze op school niet dat de opdracht echt is uitgevoerd) discussiëren over de supermarkt, de gangpaden, de kassa’s, het reclamespotje en de vergelijking met andere supermarkten. Als blogger en mystery shopper heb ik overal een mening over, dus in ruil voor een lekker appeltaartje deed ik graag mee.

Hallo #jumbo ! Bedankt voor de lekkere #apeltaart #klantenpanel #overaleenmeningover #mamablogger #supermarkt

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Poffertjes eten met mijn neefje

Vrijdag haalde ik ook mijn neefje uit school en maakten we er daarom een feestje van. Lekker buiten poffertjes eten! Daarna werden de waterbaan en het zwembadje gevuld voor waterpret en improviseerde ik een schaduwrijke tent met het wasrek. Uiteindelijk speelden ze maar heel even met het water, en kozen ze als snel voor de koelte binnen. Oma kwam ook nog even op visite, dus het was een gezellige middag.

poffertjes eten

Dit weekend gelukkig een extra dagje vrij. Komt goed uit, want zaterdag is ons programma alweer heel erg druk! Scouting, dansles, mijn gewonnen boeket bloemen ophalen bij Thijs van Delft én natuurlijk naar het Telekids Familiefeest. Daar hebben we heel veel zin in, want steeds is er wel iemand die aangeeft mijn dochtertje op televisie gezien te hebben in het reclamespotje. Blijft leuk  😀 .

Lees ook de andere weekoverzichten!

Wat zijn jouw Pinksterplannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Anne-Marie zegt:

    Pff, wat een drukke week weer. Inderdaad lekker een lang weekend nu. Bij mijn zoontje was het woensdag ook juffendag. Ik had een lekker ontbijtpakket voor de juf gemaakt, waar ze straks in de zomervakantie lekker uitgebreid van kan genieten.

    1. Marguerita zegt:

      Wat een leuk idee zo’n ontbijtpakket!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.