Drugs in de schooltas van mijn dochter!

Dat was even schrikken deze week. Mijn jongste was op speeldate en terwijl mijn 6-jarige uitpufte van de schooldag op de bank, pakte ik haar schooltas uit… en ontdekte een slagroompatroon! Ik schrok me rot! Had al eens gelezen dat deze dingen als legale drugs worden gebruikt door tieners voor het lachgas en dat dit regelmatig heel slecht afloopt. Zeker in combinatie met alcohol. Hoe komt mijn kind hier aan?

Dan vind je dit in de schooltas van je kind…

Gebruiken de kinderen uit hogere groepen dit? Heeft iemand het voorgedaan of heeft ze hem gewoon gevonden? Nou, in eerste instantie kwam er dus niets uit. Ze had geen idee hoe het ding in haar tas was gekomen. Pas een tijdje later, toen ik uitlegde dat het gevaarlijk is en dat er ook kinderen aan dood zijn gegaan die dit gebruiken, kwam er meer los. Nadat ik benadrukte dat haar vriendjes en vriendinnetjes misschien niet wisten dat dit een gevaarlijk ding is.

Melding maken?

Ze had het gekregen van haar vriendinnetje met wie ze regelmatig samen ‘schatten’ zoekt. (Uiteraard heb ik ook die moeder direct ingeseind.) Waarschijnlijk gevonden op of rond het schoolplein dus. Na een melding op de lokale onraad facebookpagina blijken die dingen in ons hele dorp rond te slingeren! De ene na de andere plaatsgenoot reageerde dat er in hun buurt slagroompatronen op straat lagen. Vaak in grote aantallen! En het is dus legaal…

Nou lekker dan als dit drugsafval binnen het bereik van jonge kinderen op het schoolplein wordt neergegooid.  👿

Navraag bij de politie op Twitter leerde dat vanwege de legaliteit je er verder niets mee kunt qua meldingen of aangifte. Wel heb ik uiteraard ook meteen de school ingeseind. De directrice zou toch een melding maken bij de wijkagent én het schoolplein wordt voorlopig extra gecontroleerd om het veilig en schoon te houden.

Nog meer van die dingen?

Toen er een dag later nog zo’n ding opdook in de klas, hebben de juffen de klas meteen gewaarschuwd dat dit geen speelgoed is. Meer kinderen bleken slagroompatronen gevonden te hebben, sommigen hadden ze thuis bij hun schatten bewaard. Zo hoorde ik van mijn dochter. Het slagroompatroon in kwestie werd direct bij de directrice ingeleverd. Heel goed van de school!

Maar goed, waarom schrok ik er zo van? Ik had dit artikel gelezen op Ambulanceblog. En ik wist dus niet of iemand mijn kind had aangezet tot gebruik. Dat blijken de 3e groepers gelukkig niet te doen, ze zijn alleen druk met schatzoeken en dit glinstert natuurlijk wel…

Als het slagroompatroon aan de bovenkant een gaatje heeft, zoals de onze, dan is deze leeg en dus niet meer gevaarlijk. Hoewel? Op Facebook waarschuwde iemand dat je er toch lelijk over kunt uitglijden…  😆

Lees ook:

Nou wat een toestand. Tieners in ons dorp blijken dus massaal slagroompatronen te snuiven inhaleren op straat. Hoe is dat bij jullie? Is jouw kind al eens met iets gevaarlijks thuisgekomen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Jeetje wat heftig zeg! Ik zou me rotschrikken. De school pakt het gelukkig goed aan.

 2. Onze dochtertjes willen ze ook steeds oprapen

 3. Hannah-Sarah zegt:

  Even wat info : je moet ook een ouderwetse catering slagroom bus hebben, en het patroon heeft het gas,wat normaal gesproken de slagroom uit de spuit duwt, maar dan doen ze er niets in en wordt er een balonnetje op de spuit gezet,en dàn zuig je het uit ballonnetje- vroeger vaak zat gedaan op feestjes XD -kzal me pas zorgen maken als ze een ballonnetje vasthoudt en een enorme catering spuit- zit er een gaatje in het patroon,issie inderdaad leeg en kan er echt niets mee gebeuren xx

 4. Linda zegt:

  Liggen hier ook geregeld in de buurt. Is ook niet echt een nieuwe hype, heb het in mijn tienerjaren ook wel eens gedaan, al vond ik er niet veel aan. Al hoop ik dat mijn dochter het nooit gaat proberen.
  Word trouwens niet gesnoven, maar geinhaleerd via een ballon (net als met heliumballonnen).
  Verbieden is lastig, patronen worden in de horeca erg veel gebruikt. Maar dan wel gewoon voor de slagroom 😉

 5. Joyce zegt:

  Tja dat probleem is in heel Nederland geloof ik. Hier liggen de straten er ook vol mee. Ik maak me er niet zo druk om. Heb ook nog geen schoolgaande kinderen, maar heb wel veel schoolgaande oppaskinderen gehad en ben altijd heel open over dit soort dingen geweest, net als hun ouders. Het is afval, net als dat er overal opgerookte sigaretten liggen etc. Kinderen moeten nu eenmaal leren dat ze zulke dingen niet oprapen.

 6. Meike zegt:

  Mijn dochter beseft het gelukkig nog niet, maar ik denk al wel na over hoe wij haar moeten voorlichten. Bij ons slingeren soms hele dozen in de wijk rond. Sterker nog ze gebruiken het zichtbaar in de auto op de parkeerplaats voor de deur. Helaas is het legaal en kan de politie verder niets doen zolang er geen overlast is.

 7. Marijke zegt:

  Bij ons liggen ze ook in het park zag ik gisteren op Facebook. Ik ga je blog even delen op onze pagina!

 8. Jeetje, nieuwe trend onder de tieners? Ik weet dat ik vroeger zelf als kind wel eens thuiskwam met een leeg wietzakje. Vond het bloemetje erop zo mooi haha. Toen mijn ouders vertelde waar het zakje voor diende en dat ik ze niet op mocht rapen heb ik dat ook niet meer gedaan.

 9. Anne-Marie zegt:

  Ik kan me voorstellen dat je daar van schrok zeg! Ik zie ze hier ook vaak liggen op straat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.