Keek op mijn Week: Theater, brillenwinkel, rondleiding bij de dierenarts, Hellendoorn

Joehoe, weer een week voorbij! Nog maar heel eventjes en dan zit de vakantie er weer op. Dan begint het ‘echte’ leven weer met de ratrace van school, werk en andere afspraken. Wat was het fijn om het even wat rustiger aan te kunnen doen zeg. Lekker wakker worden zonder wekker en je eigen ritme bepalen. Heerlijk! Heb jij er ook zo van genoten de afgelopen 2 weken?

leesbingo
Ik lees 10 minuten… verkleed als Elsa.

Lekker in de tuin

Zaterdag waren wij lekker bezig in de tuin. Dat konden jullie hier zien en het was maar goed ook, want een dag later was het als bij toverslag ineens warm genoeg om van het zonnetje te genieten op de loungebank. Onze jongste oefende heel fanatiek met haar skeelers en de oudste stortte zich op haar leesbingo (nieuwe foto’s dus). Papa bakte Fred&Ed koekjes met onze derde groeper en ze smaakten heerlijk!

granny's appeltaart

Theater en #GrannysAppeltaart

Zondag belden we met spoed oma op: papa zou met de jongste een appeltaart bakken (met Granny’s appeltaartmix dat ik hier kreeg – staat binnen 10 minuten in de oven is de slogan van Smilde Bakery en dat was helemaal waar), maar deze mama had ons oude bakblik weggegooid… Oeps! Gelukkig konden we die van oma lenen en werd er alsnog een heerlijke taart gebakken. Helaas was ie nog niet helemaal gaar toen het tijd was om naar Rijswijk te vertrekken. We konden hem dus pas proeven bij thuiskomst, want eerst gingen we genieten van de hilarische voorstelling van Ernst en Bobbie (hebben jullie de facebookwinactie gezien?) die veel leuker was dan ikzelf vooraf had gedacht.

ernst en bobbie vakantieshow
We zaten op rij 18 en konden het perfect zien.

Taart eten

Maandag kwamen opa en oma op de koffie om een stukje Granny’s Appeltaart te proeven. De meiden vonden dat zo geweldig, dat ze hun complete speelgoedvoorraad naar het midden van de woonkamer sleepten om winkeltje te spelen… Gelukkig hebben ze dit later allemaal weer netjes opgeruimd… na aandringen van mama. Nou vooruit, ik geef het toe. Ik kocht ze om door te zeggen dat we dan op de fiets boodschappen konden doen *it worked*.

Ik kreeg van de dames een overheerlijk ontbijtje geserveerd.

Boodschapjes voor mama

Dinsdag was een rommelig dagje omdat ik 2 afspraken had staan. De eerste was om mijn paspoort te verlengen bij het gemeentehuis. Gelukkig ging halverwege het wachten de bibliotheek open, dat zit tegenwoordig allemaal in hetzelfde gebouw. Ik stuurde mijn kinders dus de bieb in om daar in het leeshoekje rustig een boekje te lezen. Aangezien ik erg lang moest wachten ondanks mijn afspraak, was dit een strak plan. ’s Middags moesten we weer naar Alphen vanwege een afspraak bij Specsavers. Ik had vandaag mijn bril op, omdat ze anders geen goede oogmeting konden doen. De oogtest was iets anders dan bij mijn eigen opticien, ik kreeg zelfs lucht in mijn ogen geblazen om de oogdruk te meten. Naar gevoel zeg! De meisjes waren intussen erg onder de indruk van alle kindermonturen: Minions, Spiderman, Vaiana, Frozen… De jongste kan nu niet wachten op haar eigen afspraak bij de orthoptist, ze wil ook een nieuwe bril. Net als mama.

Even gek doen met het gewilde Frozen montuur

Daarna had de jongste nog een goed plannetje: een ijsje eten bij de ijssalon aan de overkant. Tja, dat kon ik niet weigeren. Heel vervelend :mrgreen:  . En bij de Blokker kocht ik mooie potten voor mijn kamerhortensia’s. Op weg naar huis viel de oudste dochter in slaap. Die heb ik naar de bank getilt om verder te tukken, terwijl de kleuter een rekenspelletje op de iPad deed naast mij aan de eettafel.

leesbingo
Ik lees 10 minuten… in het bed van mijn zusje.

Bij elkaar logeren

Woensdag was het buiten erg treurig… Binnen gelukkig niet, de meisjes hebben al een paar nachtjes bij elkaar gelogeerd en vandaag wisselden we de kamer. Sliepen ze eerst bij grote zus, nu zijn de bedjes verplaatst naar de kamer van kleine zus. Papa werkte thuis en dat was fijn, want grote zus was heel druk aan het verven en wilde daar graag mee doorgaan. Dat kon dus ook, terwijl ik met kleine zus de boodschappen deed. ’s Middags gingen de meisjes zwemmen en kreeg de oudste het leuke nieuws dat ze volgende week met t-shirt mag! Daarna keken ze op Netflix naar hun favoriete zeemeerminnenserie, ben de naam kwijt – H2O Mermaids? – maar het is leuk.

samen waterverven
Samen waterverven.

Dierenkliniek en carwash

Donderdag hing de vlag halfstok… en kwam ik er na een half uur achter dat hij op z’n kop hing: ARGL! Snel mijn fout hersteld uiteraard. Verder speelden de meisjes gezellig samen tot we naar Dierenkliniek Rijnoever zouden gaan. Eerst nog even snel door de Carwash dacht ik… alleen bleek de auto voor ons vast te zitten… En dan kun je dus niet meer achteruit rijden. Afijn, bij onze auto ging het gelukkig goed dus iets later dan gepland kwamen we aan in Alphen aan den Rijn. Hier kregen de meisjes een hele leuke en leerzame rondleiding door de dierenkliniek van Rosemarie (dankjewel!) er volgt nog een aparte blog over. Daarna deden we nog een boodschapje.

dierenkliniek rijnoever
We namen een kijkje achter de schermen bij Dierenkliniek Rijnoever, de meisjes hadden bloemetjes geplukt voor Rosemarie.

Avonturenpark Hellendoorn

Vrijdag moesten we vroeg uit de veren. We hadden een vertrektijd afgesproken met mijn schoonzus en neefjes omdat we niet in 1 auto pasten met z’n allen. Dus zaak om op tijd te zijn. Vandaag bezochten we namelijk Avonturenpark Hellendoorn voor mijn blog, omdat hier een nieuwe attractie is geopend: het Drakennest. Vorig jaar zijn we hier voor het eerst geweest (lees het hier) en dat was erg leuk, nu dus de herhaling met mijn stoere neefjes. De oudste van bijna 7 blijkt een groot achtbanenfan te zijn en was daar ook lang genoeg voor, andere attracties bezocht dan de vorige keer dus. Binnenkort het verslag, je weet nu ook meteen waarom dit weekoverzicht wat later online kwam. Ik was gesloopt na deze drukke, maar leuke dag! Foto’s staan nog op mijn camera, maar deze leukerds kreeg ik van mijn schoonzus:

Hoe was jullie meivakantie? Kinderen weer zin in school of helemaal niet?

Lees ook:

Keek op mijn Leven: nee het was niet goed

Kindvriendelijke vakantie in Noord-Holland

Dus ik zette mijn bank te koop…

Review BLOKO bouwblokken, het Nopper van vroeger

Highlights van Istanbul in 1 dag

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. layla zegt:

  Wij hadden ook 2 weken vakantie maar we bleven lekker thuis, wel dagjes uit in de stad maar verder niets. Wij werken allebei dus het zij zo

 2. Judith zegt:

  Hier heel relaxed geweest, Keira was ook paar dagen op zeilkamp. De granny appeltaart ook keer gemaakt, super geslaagd!

 3. Wat een leuke week! Het brilletje is zo leuk! En wat kreeg je een spannend ontbijtje 🙂

 4. Adam zegt:

  Schattig 🙂

 5. cassandra zegt:

  Wat een leuke week! Wij waren ook naar Hellendoorn geweest 2 week geleden, maar toen deed het Drakennest het niet… Beetje jammer 🙁

 6. Jeetje je bent druk geweest met de kids. Ze hebben zich vast geen moment verveeld ?

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh jawel hoor, vervelen is ook belangrijk. Alleen bedachten ze dan gelukkig zelf wel weer dingen om te doen als ik zei dat ze geen tv mochten kijken haha

 7. maddy zegt:

  Klinkt als een super week! Pretparken doen het altijd goed en de taart ziet er erg lekker uit! Hier hadden ze 1 week

 8. Tessa zegt:

  Zag er een leuk weekje uit, zo gezellig met de kinderen! In België was het geen vakantie. Voor mij was het dus een stageweek bij Libelle!

  1. Marguerita78 zegt:

   Bij Libelle! Wat onwijs leuk!

 9. Fleur zegt:

  Wat een leuk weekje! Wij zijn ook naar Ernst en Bobbie geweest. De meiden hebben hard gelachen om die twee. Nog een fijn weekend en maandag begint het gewone leven weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.