Uitje met Paw Patrol, de Politie, Brandweer en Ambulance

Politie, brandweer of ambulance, welk kind wordt er nu niet door aangetrokken? Mijn twee kleine mannen in ieder geval wel!  Daarnaast is Paw Patrol bij ons thuis ook mateloos populair. Een museum over de hulpdiensten en een meet en greet met Chase en Marshall van de Paw patrol, daar waren we dan ook wel voor te porren. Helaas is het PIT Veiligheid museum na de coronatijd opgeheven.

Gastblog door Esther Noordergraaf

Afgelopen zondag trokken we daarom naar het PIT museum in Almere, waar ter gelegenheid van de introductie van een nieuwe Paw Patrol speurtocht (speciaal voor kinderen van 2-6 jaar) ook pups Chase en Marshall aanwezig waren. In het PIT museum vindt je van alles over het verleden, heden en de toekomst van de brandweer, politie en hulpdiensten en kun je zien wat je zelf kunt doen aan veiligheid. De naam PIT is overigens geen afkorting, maar verwijst naar het blauwe zwaailicht op hulpvoertuigen dat in het jargon de pit wordt genoemd.

Paw Patrol speurtocht

Bij de kassa van het museum kregen we een (gratis) Paw Patrol speurtocht mee. Jassen konden in de garderobe achtergelaten worden en er waren ook kluisjes om eventuele tassen in op te bergen.

Daarna kon het bezoek aan het museum echt beginnen. De eerste opdracht van de speurtocht was het omkleden naar brandweerman, politieagent of ambulancebroeder. Diverse jassen, helmen en petten liggen klaar om je echt een hulpverlener te wanen. De oudste vond het echter iets te spannend, en de jongste vond het wel interessant om even te kijken, maar aantrekken was een bruggetje te ver. Alleen de politiefietshelm ging eventjes op. Zelf paste ik nog even snel een politiepet, zo vaak krijg je die kans niet 😉 .

Zelf paste ik even snel een politiepet, zo vaak krijg je die kans niet!

Knuffelen met Marshall

We liepen verder richting de brandweer hoek, echter eigenlijk was er maar één ding dat de jongens bezig hield, en dat was het bezoek van de Paw Patrol pups. Daar zijn we dus eerst naar opzoek gegaan. Marshall was op dat moment aanwezig, en onze peuter was opslag ‘verliefd’. Druk zwaaiend liep hij naar de lief lachende pup toe voor een dikke knuffel. Na nog wat knuffels, foto’s en een vrolijke zwaai konden we ons bezoek voortzetten, er was iets meer rust.

Als de brandweer

Bij de brandweer afdeling stonden oude en nieuwere brandweerauto’s. Sommige kon je van binnen bekijken, leuk maar ook een beetje spannend! Verder konden de jongens zelf een (digitaal) brandje blussen, dat vonden ze beiden prachtig. De oudste bleek talent te hebben, hij zat met zijn net geen 6 seconden dichtbij het record in handen van een 12 jarig jongetje.

Skelterbaan

We liepen verder langs de ambulances, rampenbestrijding, politie auto’s en kwamen bij de skelterbaan. Favoriet bij alle kinderen, en onderdeel van de Paw Patrol speurtocht. De kinderen zaten netjes in de rij, en gaven keurig na 3 rondjes hun skelter af aan het volgende kind. Er waren verschillende maten skelters, en op de kleinste (de gele) konden kleuters prima zelf uit de voeten. Het was een grappig rondje, met een werkend stoplicht, haaientanden en een flitspaal. En hoe hard of zacht je ook ging, je werd altijd geflitst! Vervolgens kon je je eigen flitsfoto bewonderen op een schermpje verder op het parcours. Erg grappig.

Kroelen met Chase

Inmiddels was Chase gearriveerd, en ook deze pup moest uitgebreid worden geknuffeld, vooral weer door onze peuter. Hij was echt mega onder de indruk van zowel Chase als Marshall, prachtig!

Pauzetijd

Daarna was het tijd voor een kleine pauze. Er is een restaurantje aanwezig waar je diverse drankjes en lekkers kunt kopen, maar je mag ook je zelf meegebrachte etenswaren nuttigen. Voor de kinderen was er ook nog de gelegenheid om een kleurplaat te kleuren en daarmee mooie prijzen te winnen. Ook kunnen er allerlei leuke kadootjes gekocht worden.

Wat hebben we verdiend met de speurtocht?

Na de pitstop maakten we nog een rondje door het museum (het is niet al te groot, dus dat ging makkelijk) om netjes alle opdrachten van de speurtocht te voltooien. Onderweg blusten we nogmaals wat brandjes en werden er nog een paar rondjes op de skelter gemaakt. Voor de laatste keer werden Chase en Marshall geknuffeld en zochten we onze jassen weer op. De jongens namen, na het vertonen van hun voltooide speurtocht formulier bij de kassa, trots een prachtig Paw Patrol stickervel in ontvangt.

Wat vonden we van het museum en de speurtocht?

Er is ontzettend veel te leren in het PIT museum over onze hulpverleners, maar lang niet alles is geschikt voor peuters en kleuters. Informatie over rampenbestrijding, het oplossen van zware misdaad en huiselijk geweld is best heftig! Maar de aanwezigheid van al die oude brandweerwagens, politieauto’s en ambulances maakt het museum zeker leuk voor jonge kinderen. De Paw Patrol speurtocht leidt je langs de onderdelen die leuk zijn voor kleine kinderen (2-6 jaar), dus wat dat betreft zeker geslaagd. Helaas zijn de Paw Patrol pups normaal niet aanwezig, want dat maakte voor ons het bezoek aan het museum wel echt af. Wel zijn er regelmatig speciale thema’s of bijzondere ontmoetingen in het museum. Hou deze in de gaten, dan is het PIT museum zeker de moeite waard. Als je zelf enorm geïnteresseerd bent in het werk en/of geschiedenis van politie, brandweer of ambulance dan is het museum ook zeker een aanrader.

PIT is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vind je op de website: http://www.pitveiligheid.nl/.

Lezen over andere kindermusea?

Dankjewel Esther, fijn dat je voor mij naar dit bloggerevent wilde gaan. Zo te lezen een heel leuk familie uitje dankzij de Paw Patrol pups. Zijn jullie weleens in het PIT museum geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Gera zegt:

  Wij zijn ook een keer bij pit geweest. Helaas kwamen ze hier met nachtmerries thuis van alle enge films en objecten.
  Het schijnt wel dat er tegenwoordig bij sommige dingen leeftijdsbordjes staan.
  Paw patrol zouden ze dan wel weer superleuk vinden!

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh getsie, dat is niet fijn Gera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.