Avontuur Cottage in Center Parcs De Eemhof

In de meivakantie 2021 had ik een Avontuur Cottage geboekt in Center Parcs De Eemhof. Niet goedkoop, voor een midweekje was ik ruim 1500 euro kwijt. We hadden wat verdrietige ellende achter de rug en ik wilde mijn ouders trakteren voor hun 45-jarig huwelijk. Deze Avontuur Cottage lieten we dus versieren! Zo leuk, dan kom je aan in een huisje waar de slingers al hangen en waar er een slagroomtaart in de koelkast staat. Een feestje!

center parcs avontuur cottage

Het land zat nog in gedeeltelijke lockdown, dus helaas konden we geen gebruik maken van het zwembad, de binnenspeeltuinen en veel andere faciliteiten. Op het park zelf was gelukkig genoeg te doen. Daarom had ik ook geboekt tenslotte, om ‘echt even samen’ te zijn en mooie herinneringen te maken samen met mijn kinderen en opa en oma.

versierd huisje center parcs

Feestelijke ontvangst

De ontvangst op het park was erg leuk. We moesten heel even in onze auto wachten vanwege iets te vroege aankomst, maar eenmaal in de rij werden we zeer hartelijk welkom geheten en toen ik aangaf dat er nog een auto met huwelijksjubilerende opa en oma zou volgen, werd daar klaarblijkelijk een notitie van gemaakt: die avond werd en zomaar een fles fijn in de cottage bezorgd met felicitatie!

klimmen in de avonturencottage
Leuke kruipdoor sluipdoorplek die direct – met jas nog aan – werd benut!

Heel erg handig met kinderen is dat iedereen een soort horloge kreeg om het vakantiehuisje te kunnen openen. Rennen ze dan vooruit of willen ze even niet, dan kunnen de kinderen zelf de deur open maken. Wat de mijne ontzettend leuk vonden (en ik zoals gezegd daarom heel erg handig).

Een indruk van het huisje krijg je via deze roomtour:

 

Ons huisje was versierd, dat had ik erbij geboekt omdat we tenslotte iets te vieren hadden! Even een leuke week tegemoet en het was zeker wel een binnenkomer met de slingers en serpentines in de woonkamer. Er stond niet alleen een taart, maar ook een fles bubbels (dat hoort bij deze feestboeking) en daar krijg je direct een fijn gevoel van. De meisjes waren direct in feeststemming, helemaal omdat opa en oma tegelijk aan kwamen rijden en nog niets wisten van de slingers.

skeeleren
Mooi groen park!

Nadeel van Center Parcs De Eemhof is wel de krappe ruimtes om je auto te parkeren tijdens het in- en uitladen. Het park is er niet echt op berekend om met z’n allen tegelijk richting de huisjes (en weer naar de parkeerplaats) te rijden. Bij het wegbrengen van de auto stond ik dus flink in de file omdat op sommige punten auto’s niet langs elkaar konden rijden en je dus moest wachten tot die mensen alles hadden uitgeladen… Als alleenstaande ouder die haar kinderen in de cottage achter liet, vond ik dat een minpunt (gelukkig waren opa en oma mee).

Over de Avontuur Cottage

Mijn dochters en ik werden verliefd op de Avontuur Cottage bij het uitzoeken van een mooie vakantiebestemming omdat het écht even iets anders is. De thematische inrichting is ontzettend leuk en origineel. Een geluidsbuis van gang naar woonkamer om mee te spelen, de schildpad in de badkamer mét bad, de astronaut op het toilet, een omheind tuintje met eigen glijbaan en vooral de kruipdoor sluipdoor route van de ene kinderkamer naar de andere. Wel is het 6-persoonshuisje niet heel ruim van opzet. Weinig ruimte om langs de tafel en keuken naar de slaapkamers te lopen en het toilet is te krap voor een eigen fonteintje. Ben je fors gebouwd? Dan kun je beter een ander type vakantiewoning kiezen. Een Avontuur Cottage is vooral ‘knus’ en we hadden werkelijk een prachtig uitzicht vanuit de woonkamer en tuin. Ik denk dat we misschien wel op het mooiste stukje van het vakantiepark zaten: heel dichtbij het centrum, maar ook uitkijken over het water en groen. We hebben zelfs een bonte specht gespot!

Center Parcs staat erom bekend dat ze alles doen om de klant zich koning te laten voelen, maar bij ons hebben ze toch wat betreft deze nieuwe cottages steken laten vallen. Ik had een maandsalaris betaald aan dit midweekje en eigenlijk verwacht je dan dat alles ‘goed’ is. Dat was niet het geval. Kleine dingetjes werden inderdaad snel en doeltreffend opgelost, maar deze Avontuur Cottage had wat ‘grote gebreken’.

In de ouderslaapkamer lekte de verwarmingsbuis waardoor er een klein laagje smerig water naar boven kwam als je op de pvc vloerdelen liep. We kregen extra handdoekenpakketten om dit op te lossen, er was geen andere Avontuur Cottage vrij en ik had niet zoveel geld betaald om in een ander type huisje vakantie te vieren dan waar ik voor geboekt had.

Verder bleken de stopcontacten bij de bureaus op de slaapkamers niet aangesloten te zijn op het stroomnet. Dit was volgens de ene medewerker een ‘bekende constructiefout’ maar door andere medewerkers werd ontkend dat men hier vanaf wist. Tja, en als ik een paar jaar eerder op een Center Parcs presentatie hoor dat ‘de klant altijd gelijk heeft’ volgens de bedrijfsfilosofie, dan word ik daar een beetje pissig van. Erken gewoon je fout en stort wat geld terug. Dat werd niet gedaan, maar wel kreeg ik ter compensatie een activiteit van een paar tientjes op het park aangeboden (het hoogteparcours en een safari autootje). Omdat ik een lastige klant was. Tja, normaal ‘test’ ik voor deze blog vakanties en kijk ik kritisch en ik wil gewoon – net als elke betalende bezoeker – waar krijgen voor mijn geld. Zoals ik ter plekke al aangaf: had een briefje neergelegd in de woning om dit te melden en er was niets aan de hand geweest. Voor toekomstige vakantiegangers hoop ik dat deze problemen inmiddels overal zijn opgelost.

In vergelijking met andere vakantieparken vond ik het ook jammer dat er geen badproducten klaar lagen in de badkamer. Ik had stiekem gedacht dat dit bij een Premium cottage standaard zou zijn, want bij parken van bijvoorbeeld Roompot en Landal is dit ook in een ‘gewoon’ huisje al standaard en in Center Parcs Limburgse Peel lag het zelfs in de badkamer van onze comfort cottage klaar. Daar heeft Center Parcs De Eemhof dus iets te winnen, kleine moeite groter tevredenheidsgevoel bij de klant.

Activiteiten op De Eemhof

Wat – ondanks de lockdown – wel in orde was: de faciliteiten op het park waar we nog wel gebruik van konden maken. Ik heb heerlijk geshopt in de parkwinkel, waar een kleding outlet bij zat. Na maandenlang nergens komen heb ik samen met mijn jongste dochter uitgebreid kleding geshopt met mooie kortingen. Ze hebben er echt leuke dingen. Vond er voor mezelf iets leuks maar vooral voor beide meisjes die flink de lengte in waren gegaan: merkspijkerbroekjes voor nog geen 15 euro! 

Kindje kwijt

Verder complimenten voor de ondersteuning vanuit het personeel bij een zoekgeraakt kind en andere vragen. Je kunt ze altijd contacten via WhatsApp en dan komt er snel een reactie. Zo was ik op een bepaald moment een kindje kwijt. Alle speeltuinen en de kinderboerderij afgezocht, nergens te vinden… Je appt dan snel een foto door naar de receptie van je kind met haar naam, leeftijd en je cottage nummer en het wordt direct verspreid onder alle medewerkers in het park! Ze bellen je ook meteen op om naar de situatie te vragen. Ik had ze net aan de lijn toen het kind in kwestie alsnog zelf aan kwam lopen…

 

Kids Safari auto huren

Bij het Cycle Center kun je voor 14 euro de Kids Safari auto een half uurtje huren. Deze elektrische jeeps zijn geschikt voor 2 kinderen van 5 tot 11 jaar. De kinderen rijden en besturen de safari jeep zelf, maar jij loopt er achteraan met de stopknop in je hand (of in ons geval opa). Mijn 8-jarige wilde dit heel graag doen en genoot er ontzettend van. Ondertussen hebben wij hierdoor ook iets meer van het vakantiepark gezien. Er wordt nog volop gebouwd of verbouwd in De Eemhof dus wel opletten voor bouwverkeer, maar dan heb je een fijne wandeling waarbij de kinderen zich vermaken.

eemhof kids safari
Autootje rijden met de kids safari.

Hoogteparcours klimmen en reddingsactie

Een bijzondere activiteit op De Eemhof die je niet op veel andere plekken ziet, is het hoogteparcours. Mijn 10-jarige dochter wilde dit heel erg graag doen, zelf durfde ik niet dus ik was blij dat opa met haar mee ging op deze High Adventure Experience in de buitenlucht. Een ticket kost 17 euro en dit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar zeggen ze, maar zorg wel dat die kinderen dan flink wat lengte hebben (de 10-jarige kon er vaak net wel of net niet bij). Met aanwijzingen van opa en een flinke portie dapperheid is dochterlief een heel eind gekomen. Tot het punt dat de handgrepen echt te lastig waren, toen hebben we een reddingsactie in gang gezet. Het personeel bij deze activiteit is daarop getraind en vond het prima om deze training in de praktijk te brengen. Via de uitgang klauteren ze in no time naar de plek waar je gestrand bent. Daar krijg je de keuze: samen verder of naar beneden. Dochterlief werd graag naar beneden getakeld. Daar hebben ze de juiste spullen voor en op de grond staat een andere medewerker om jou (of je kind) op te vangen. Geen enkel probleem dus als het parcours op grote hoogte toch wat te spannend is.

high adventure experience
Zo stoer dit: een hoogteparcours afleggen samen met opa.

Kortom, ondanks de gebreken aan het huisje hebben we genoten. We waren echt even heerlijk samen met opa en oma. Weg van thuis, andere omgeving die prachtig was zo midden in het groen. Een volgende keer zou ik echter niet zo snel voor dit type huisje gaan, maar een comfort cottage adviseren. Scheelt je honderden euro’s op je boeking. Center Parcs heeft de prijskwaliteitsverhouding van de duurdere Avontuur Cottage in vergelijking met andere aanbieders nog niet op orde. Je gaat echt naar deze vakantiepark keten vanwege de geweldige faciliteiten op het park, die ook zonder zwembad heel afwisselend en leuk waren. Daar kun je je (ook zoals wij tijdens de lockdown) echt prima mee vermaken zonder dat je het park af hoeft. (Al is er een tulpenroute vlakblij, je kunt een dagje uit in Lelystad met kinderen en ook Bataviastad of de kabelbaan naar de Floriade is natuurlijk een super uitje.)

 >> Lees ook Als single parent op vakantie

Ben jij al eens op De Eemhof geweest? En als je ook een Avontuur Cottage had: was deze wel in orde?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.