Het ’top’ lijstje

De top zoveel lijstjes schieten tegen het eind van december als paddenstoelen uit de grond. Of het nu muzieklijstjes zijn of meest gelezen blogs. Na het lezen van 6 blog-lijstjes, klikte ik nieuwsgierig even door naar mijn eigen statistieken.Dat is altijd lastig inschatten, want in WordPress meet het statistieken programma zowel unieke bezoekers als ‘views’. Een view is het aantal keer dat een bericht bekeken is. Ervaring leerde mij het afgelopen jaar dat bezoekers die via de facebook app op hun telefoon of ipad alleen als view geregistreerd worden en niet als bezoeker.

Nu ik bijna een jaar besta zijn er in totaal een kleine 30.000 pageviews gemeten en bijna 12.000 bezoekers! Wow! Daarmee ben ik nog altijd een klein blogje, grotere blogs halen deze aantallen in 1 maand, maar toch. En om deze gegevens beter te kunnen meten, stap ik per 1 januari over naar Marstyle.nl waarin ik Google Analytics en Jetpack heb geïmplementeerd. Zo hoop ik nauwkeuriger mijn cijfers te kunnen meten.

De verhuizing naar de domeinnaam verloopt niet heel vlotjes, omdat ik meestal vanaf de ipad werk en er hiervoor echt een pc nodig is. En omdat ik even weinig puf heb 🙂 en dat mag, haha.

Bij deze deel ik mijn Top 5 meest gelezen berichten, met een wel heel recente verrassend genoeg op nummer 1:

 1. Yay, na de kerst in groep 2!
 2. OOTD: Zendee, relaxt en mooi
 3. Moeder-dochter beauty workshop
 4. Banana! Poldermama kijkt Minions
 5. Poldermama doet een Mees Homesale

En ik vind zelf ook de zoektermen waarop mijn blog gevonden wordt heel erg grappig:

 1. poldermama
 2. amen sieraden (en diverse varianten hierop, berichtje hierover staat daardoor op nummer 7 in de statistieken lijst)
 3. xmas imps
 4. spelregels Levensweg junior
 5. Puur Emmen

En wat vond ik nu zelf mijn leukste blogs? Dat lijstje heb ik een tijdje terug doorgestuurd aan Meisje Eigenwijsje en kun je tzt lezen op haar blog. Uiteraard deel ik de link na plaatsing op facebook, maar ik weet nog niet wanneer ik aan de beurt zal zijn.

In plaats daarvan deel ik mijn top 10 leukste uitstapjes (geen vakanties) waarover is geblogd dit jaar:

 1. Koningin Julianatoren
 2. Trekkertrek
 3. Dierenrijk
 4. Wandelroute het Wolvenspoor
 5. Lego World
 6. Avifauna 
 7. Castlefest, de wintereditie
 8. Paddenstoelen speurtocht
 9. Kinderboerderij
 10. En ik heb vreselijk gelachen bij de Tefal Vrouw dag, daarom op 10

 Mijn nieuwe rubriek Winspiratie en de maandelijkse bloggersupdate  worden ook altijd goed gelezen, dus die kun je in januari weer verwachten. Houden jullie ook van af en toe een lijstje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.