Herfstshoplog, door mijn proeftijd

In mijn horoscoop stond al dat een positief jaar zoals 2015 maar eens in de 28 jaar voorkomt, dus ik moet er maar van genieten. Vandaag vierde ik daarom dat ik door mijn proeftijd heen ben. Een maand alweer ben ik aan de slag!

herfstdecoratie xenos
Herfstdecoratie geshopt bij Xenos

Mijn werk ligt op loopafstand van een leuk winkelcentrum dus in de lunchpauze trakteerde ik mijzelf op leuke herfstdecoratie van de Xenos. De zilveren schaal kan ik later ook voor andere thema’s gebruiken. Op de waxine houder staat ‘Good Vibes’ iets waar ik mezelf vaker aan wil herinneren, hope it helps. De paddenstoelen en herfstblaadjes zijn oh zo fout en fake, maar wel helemaal in thema en leuk voor de kinderen. Op de schaal staan ook de pompoenen die de meiden met oma hebben geknutseld, erg leuk gedaan! Ook de kastanjes die mijn peuter gevonden heeft tijdens onze paddenstoelenspeurtocht hebben een plekje op de schaal gekregen. Leuk hè? Heb jij ook een herfsthoekje in huis?

zeeman hartjestrui
Geshopt bij Zeeman.

Nu ik toch aan het shoppen was, zocht ik mij suf naar leuke, kwalitatief goede maar toch betaalbare laarsjes in maat 27. Niet gevonden helaas, deel vooral je online schoenenshoptips! Heb al wat webshops bezocht maar DE laarsjes heb ik nog niet gevonden voor mijn moppie. Beide dames hebben ook dringend nieuwe leggings nodig, daarom ging ik naar Zeeman. Ik vond er een paar leggings in precies de verkeerde maten… Morgen nog maar even hier op dorp kijken. Met lege handen naar huis gaan, tja dat was geen optie want ik werd verliefd op een mooie spierwitte sweater! Tja, eigenlijk krijgen mijn dochters nu wel heel veel kleertjes, maar zeg nu zelf: 7 euro is geen geld voor iets dat je overal mee kunt combineren. Lekker warm bovendien.

Voor de peuter kon ik het roze pandaberen ondergoed niet laten liggen. Stiekem een dag ervoor ook al leuk ondergoed voor haar geshopt bij C&A dat in een volgende blog nog aan de orde zal komen. Ik wil namelijk actiever zijn met de zindelijkheid en ga haar motiveren!

Hoe bevalt het als werkende mama?

Hoe is het verder als werkende mama? Nou, wel weer even wennen hoor. In de ochtend moeten we eerder van huis om zowel langs het KDV of oma te rijden en naar school en dan door naar het werk. Bovendien moeten er nu ook broodtrommels worden gevuld, zowel van mijzelf (geen kantine op de zaak) als van de kleuter. In die van de kleuter probeer ik ook steeds een kleine verrassing te doen, een knijpkwarkje, een komkommer uit eigen tuin, ontbijtkoek, toen ze last had van haar keel dropjes… dat soort dingen.

Het werk is erg relaxt. Je zit alleen op het toilet, niemand komt binnen! Je haalt af en toe eens een kopje koffie, zit heerlijk rustig aan je bureau en niemand gaat heel hard huilen omdat ze geen aandacht krijgen. Ondertussen maak je gezellige kletspraatjes met collega’s, voornamelijk over de kinderen, dat dan weer wel 🙂 De ochtend- en avondspits zijn aanpoten, maar op het werk kom ik tot rust. Daar focus je op een paar taken waar je ook gewoon de concentratie voor hebt/krijgt. Ik heb inmiddels enkele e-mailnieuwsbrieven geschreven en verstuurd, geknutseld met Dreamweaver, wiki programma’s verkend, de producten leren kennen en me ingelezen. Vandaag ging ik aan de slag met een contentkalender en het updaten van de beursagenda. Afgelopen week had ik voor het eerst een vergadering. De sfeer bij deze werkgever is erg positief en dat is fijn! Ik mocht zelfs afgelopen weekend al mee op personeelsuitje. Maar op de dagen dat ik thuis ben, merk ik wel dat ik vermoeid ben, graag aan mijn blog wil werken en dat het huishouden wat meer blijft liggen.
Zeeman: De leukste kinderkleding voor de laagst mogelijke prijs

BSO

Ook de kinders moeten wennen aan het nieuwe ritme. Mijn kleuter had het gelukkig direct naar haar zin op de BSO. Bij de overblijf moest ze even haar weg zoeken, maar een nieuw vriendinnetje heeft zich over haar ontfermd. Ook bedachten we samen een oplossing voor haar ‘overblijfprobleem‘. Ze wilde namelijk extra drinken mee, omdat ze van de overblijfjuf pas van tafel mag als haar hele beker melk leeg is. De oplossing is dat ze de schoolbeker die ze toch nooit leegdrinkt ’s ochtends meeneemt naar de overblijf. Opgelost. Met een zieke man heb ik haar nu diverse keren opgehaald en hoor ik dat ze het goed doet in de groep. Niet verlegen en speelt met verschillende kinderen. Leuk! Ze doen ook leuke dingen hoor, koken, knutselen, buitenspelen… Eenmaal thuis is ze uitgeblust.

Voorheen zaten we elke avond om half 6 aan tafel. Nu werk ik tot half 6 en is dat 6 uur of, zoals vandaag ivm zieke man, half 7. Dat is erg laat en daar moet ons hele gezin behoorlijk aan wennen. Na het eten is er weinig tijd en puf om te spelen. Het is dan al bijna bedtijd.

KDV

Mijn peuter had het erg moeilijk om te wennen aan het kinderdagverblijf. Ze miste de gastouder verschrikkelijk. Er zijn heel wat traantjes gevloeid. Het was erg moeilijk om een hartverscheurend huilend kind weg te brengen en achter te laten. Gelukkig stuurden ze me sms-jes hoe het ging. In het begin had ze het de hele dag erg moeilijk. Het vertrouwen was er gewoon niet direct en de grote groep kindjes was te spannend. De leidsters hebben besproken hoe ze dit op konden pakken en hebben haar veel bij zich gehouden en zelfs wat 1-op-1 tijd met haar gecreëerd. Zelf heb ik haar op het schoolplein nog even voorgesteld aan het zusje van een klasgenootje van de kleuter die bij haar in de groep zit. Ook bij de leidsters aangekaart hoe ze de kindjes beter zou leren kennen (die kwamen met het namenliedje, een vast ritueel). Midden in de wenperiode was mijn meisje ziek en miste ze dus de dagen. Gelukkig hoor ik nu, hoewel ze in de auto ’s ochtends nog altijd heel verdrietig is, dat ze overdag zichtbaar plezier maakt en in haar element is. Papa haalt een blije dochter op en dat is fijn! Ik duim heel erg dat ze snel genoeg gewend is om er met plezier naartoe te gaan. Aan de leuke activiteiten die ze doen, ligt het in ieder geval niet. En ze eet er wel 3 boterhammen met de lunch! Bizar! Thuis met moeite 1…

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.