Overblijven? Zo voel ik me niet schuldig

Als werkende ouder ontkom je er niet aan dat je kind moet overblijven. Weliswaar werk ik vanuit huis, maar heen en weer rijden met alle stress van dien in dat korte uurtje rond de lunch is gewoon niet te doen. Voor alle partijen een stuk rustiger als de kinderen op school kunnen eten. Hoewel ik soms op vrijdag ervoor kies om met de kids te lunchen in de snackbar vlakbij school. Gewoon… omdat ik me schuldig voel als ze 4 dagen per week overblijft…

Sommige scholen hebben een continurooster, maar dat is bij ons niet. Op vrijdag heeft alleen de bovenbouw de hele dag school en bestaat het overblijfclubje uit slechts een stuk of zes kindjes. Al die andere ouders zijn dan thuis met hun kinderen.

Woon je dicht bij school is het misschien sowieso anders. Of als je echt vrij kunt zijn van je werk of misschien helemaal geen baan hebt. Zelf werk ik 7 dagen per week. En hard ook, want ik moet het ook weleens een maand zonder salaris doen (en dat de volgende maand compenseren).

broodtrommelliefde kaartjes

Huiswerk van de kinderen gaat vaak aan mij voorbij. Er zijn teveel andere belangrijkere dittemedatjes die mijn aandacht vereisen. Daar kreeg ik laatst commentaar op. Dat mijn kinderen veel te jong zijn om die verantwoordelijkheid bij hen zelf te leggen. Van iemand zonder baan en met een werkende partner overigens. Ik denk dat een dak boven hun hoofd, eten in de mondjes en een overkill aan geweldige jeugdherinneringen belangrijker zijn, dan een moeder die verantwoordelijkheden van huiswerk uit handen neemt. Maar pamper je kind vooral. Doe ik ook tenslotte, alleen op een andere manier.

broodtrommelliefde kaartjes

>> Lees ook verbinding met je kind door het spel Schatgravers

Voor een glimlach…

Zo stop ik sinds kort steeds een beetje liefde in de broodtrommeltjes. Van Broodtrommelliefde kreeg ik voor mijn blog namelijk een paar doosjes met schattige kaartjes toegestuurd. “Voor een glimlach van een kind, want liefde is alles,” zeggen ze bij Broodtrommelliefde. Inmiddels heeft ook de vader van de meisjes een doosje in huis staan om ze wat liefde mee te geven met de lunch. 

broodtrommelliefde kaartjes

Wij hebben de set ‘Relax’ waarop schattige tekeningetjes staan, voorzien van een lieve spreuk. Als de kinderen hun boterhammen in de trommel hebben gedaan, leg ik er een mooi kaartje bovenop en dan gaat de brooddoos snel dicht. Zo blijft het een verrassing. Je kunt ervoor kiezen om zelf nog een persoonlijke boodschap erbij te schrijven, maar dat hoeft niet. 

Bij de overblijf maken ze hun broodtrommel open en zien dan als eerste een lief berichtje. Zo is de lunch direct een positief momentje met wat liefde in de lunchbox. Een kleine verrassing kan je dag goedmaken nietwaar?

Je kunt de kaartensets bestellen op de website van Broodtrommelliefde vanaf 9,95 euro.

>> Lees ook onze ervaring met het Smoeltjesschrift en het Smoeltjesschrift voor kleuters

Stop jij weleens een briefje in de broodtrommel van je kind?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Leuke kaartjes zijn dat. Als juf zie ik dat kinderen al blij worden van de kleinste dingen: een gezichtje getekend op de banaan, een kusje op het pakje drinken of een ‘succes met de toets’ briefje bij het brood.
    Laat je niet gek maken door anderen. Als het zo goed is voor je meiden, is het toch goed? Jij kent hen het beste…

  2. Eke zegt:

    Vermoeiend, wat andere moeders vinden. Max blijft ook over. Ook toen ik even niet werkte, want dat scheelt een hoop gedoe en stress. Hij is dus beter af op de overblijf. Krijgt ie echt niks van overigens hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.