Mijn lieve kleutermeisje, voor het eerst een partijtje!

Kleine meisjes worden groot… Afgelopen februari mocht mijn kleine mop voor het eerst naar de kleuterschool. Ze heeft het reuze naar haar zin. Na de grote vakantie was het wel even spannend met maar 3 bekende kindjes uit haar oude klas, vanwege de klashusseling. Gelukkig went het snel en werd ze zelfs al voor het eerst uitgenodigd voor een partijtje!

Fotocredits: Nienke van Denderen van Kindermodeblog
Fotocredits: Nienke van Denderen van Kindermodeblog

Ze blijkt echt in een leuke klas te zitten, nu zij (en ook mama) de kindjes beter leert kennen. Afgelopen week trok er ’s ochtends een meisje aan mijn mouw om te vragen of ze mocht komen spelen. Vanwege onze ziekenboeg (peuter en papa moeten beiden helaas door naar de KNO-arts) kon het bij ons thuis niet, maar mijn meisje mocht wel bij haar thuis spelen. Wat is het fijn als je merkt dat je kind vriendjes en vriendinnetjes maakt! Toen ik haar kwam ophalen (eerst flink verkeerd gefietst haha, ook mama moet haar weg letterlijk zien te vinden als kleutermoeder) zei de mama van haar nieuwe vriendin dat mijn dochter zo’n schatje is <3. Heerlijk om te horen! En natuurlijk vind ik dat zelf ook (meestal, hihi).

Beetje nerveus, 1e schooldag
Beetje nerveus, 1e schooldag

BSO

Nu mama weer aan de slag is, gaat de kleine dame 3 middagen per week naar de BSO. Met een zieke papa haalde ik haar deze week voor het eerst zelf op en kon ik even vragen hoe het gaat. Nou hartstikke goed dus! Waar ze in de kring in de klas nog verlegen is, is daar in het kleine groepje op de BSO geen sprake van. Toevallig blijken er 4 kindjes uit haar huidige klas naar dezelfde BSO te gaan en ook daarmee maakt ze vrienden. Zo is er één jongetje met wie ze veel speelt hoorde ik van de leidsters en die mama sprak mij vanmorgen aan “leuk dat ze samen spelen”. Een verlegen meisje uit de klas bloeit ook erg op dit schooljaar en kreeg een pluim van de juf omdat ze mijn dochter had getroost toen die verdrietig was tijdens het overblijven. Zo lief! En ook zij gaat naar dezelfde BSO en kan het met mijn meisje vinden. Zo erg zelfs, dat mijn kleine meisje vandaag voor het eerst naar een partijtje mocht!

Fotocredits: Sterstijl Fotografie
Fotocredits: Sterstijl Fotografie

Partijtje

Wat was ik trots op haar, een nieuwe vriendin gemaakt! Er waren 4 kindjes uitgenodigd, goed om even te weten hoe dat gaat voor we zelf aan de beurt zijn. Ze mocht zelf uitkiezen welk pakje ze wilde geven. Het werd een mooie set van Playmobil (ik had uiteraard eerst even bij de mama van de jarige gecheckt wat er op de wensenlijst stond). De avond ervoor schreef mijn meisje nog een ‘brief/tekening’ die op het pakje werd geplakt. Wat had ze er zin in! Zojuist werd ze keurig op tijd thuisgebracht (al verschijnt deze blog pas over een paar dagen online), ik werd aan de deur begroet door een meidenclubje met feesttoeters 🙂 Ze gingen pannenkoeken eten, cadeautjes verstoppen en spelen in een hele grote speeltuin in Reeuwijk. Erg leuk! En ze had nog een klein Frozen tasje met snoepjes en een spelletje erin meegekregen. Verder krijg ik er nog weinig uit, de moeder gaf ook al aan dat mijn meisje erg moe is haha. Ik ben heel benieuwd hoe het eerste partijtje van haar lievelingsneef was vandaag. Die hield zijn eigen partij en ging picknicken bij De Ballei in Zoetermeer. Klinkt ook leuk!

Wat deed jij op het eerste partijtje van je kind? Wij hebben nog geen plannen maar ik doe even inspiratie op, hihi. En hoeveel kindjes mochten er komen? Had je hulp?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nicole zegt:

    Lijkt me zo spannend maar ook zo leuk zo’n eerste partijtje!
    Fijn dat het zo goed gaat..

    1. Marguerita78 zegt:

      Dankjewel, dit bericht is in september op mijn oude blog geplaatst 😉 Afgelopen vrijdag hadden we haar eigen eerste partijtje. Heb in mijn lunchpauze weer even een paar blogjes verhuisd naar het nieuwe domein, vandaar (twitter plaatst door) 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.