Slakkenpost + winactie

Zijn jullie ook zo gek op post? Ik kan er echt van genieten als er weer een envelop in de brievenbus zit, ook mijn dochters weten vaak niet hoe snel ze naar de gang moeten rennen om te kijken. Meestal betreft het natuurlijk reclame, maar soms zit er een schat tussen… Een envelop met daarin… Misschien iets dat je gewonnen hebt, misschien een kaartje, misschien iets anders… De dames kijken altijd goed wiens naam er op een envelop staat, die voor henzelf zijn natuurlijk het allermooist!

slakkenpost

 Met verjaardagen kun je kaartjes verwachten, maar mijn oudste en haar favoriete neef wisselen ook weleens een brief/tekening uit. Nu ze beiden kleuter zijn en steeds meer woordjes kennen, moeten we eigenlijk eens beginnen met echte slakkenpost: een brief! De eerste echte brief die ik zelf ooit schreef kwam enkele jaren geleden tevoorschijn uit de erfenis van mijn oma, hij was aan haar gericht. Ze had hem al die tijd bewaard. Ik weet nog goed dat ik vanuit de klas naar haar huis aan de overkant van de straat keek toen ik hem schreef. Dit was bijzonder, maar wat moest ik er in zetten? Een vrij nietszeggend briefje al met al, maar toch kwam hij 30 jaar later nog tevoorschijn!

Lees ook: Vakantietip: verrassingsvloppen

Later kocht ik van mijn zakgeld mooie setjes briefpapier en had ik diverse penvrienden. Brieven blijven bijzonder en tastbaar. Zeker in dit digitale tijdperk. Ik weet niet of de ouderwetse briefpapiersetjes voor kinderen er nog zijn, maar hip eigentijds postmateriaal is er volop. Kijk maar eens in de Snailmailshop en verlekker je aan al dat moois! Leuk briefpapier, kaarten, maar ook leuke tape soorten om enveloppen of pakketjes dicht te plakken. Als ex-scrapbookverslaafde zie ik tal van mogelijkheden ook voor de posters en leuke stempeltjes die ze verkopen. En hebben jullie die taglabels gezien? Die waren perfect geweest om mee te sturen in een van de vele Round Robins waar ik aan heb deelgenomen.

Lees ook: Mama, je mag gaan zoeken!

slakkenpost

Korte toelichting op het fenomeen Round Robin: een cirkelbrief met 10 of meer deelnemers. De laatste op de lijst stuurde hem weer terug naar de eerste. Hierdoor kon je een overschot aan bepaalde scrapspulletjes leuk omruilen voor nieuwe dingen. Elke deelnemer haalde een of meer zakjes uit de envelop en vulde deze weer aan met spullen van ongeveer gelijke waarde (denk aan scrappapier, brads, bloemetjes, stansjes, lintjes, wat maar in de envelop past). Ik was er aan verslingerd, deze enveloppen waren altijd een feestje!

Lees ook: Moederdagtips: deze mama mocht een unboxing doen!

Winnen en korting

slakkenpost briefpapier engeland

Krijg jij ook de schrijfkriebels? De Snailmailshop heeft voor al mijn lezers de kortingscode SNAIL15 beschikbaar gesteld, hiermee krijg je 15 procent korting op je bestelling. But that’s not all! Nog veel leuker is dat ik een van mijn lezers blij mag maken met een complete snailmailset uit de serie ‘Cities of the World’ met daarin briefpapier, stickers, enveloppen en patroonpapier. Je mag zelf kiezen of je gaat voor London, Amsterdam, Parijs of New York. Wat moet je hiervoor doen? Laat een reactie achter onder dit blog of onder het bijbehorende bericht op de Facebookpagina  en laat mij weten welke set je zou kiezen als je wint en wat je ermee gaat doen. Dus aan wie wordt jouw brief of pakje verstuurd en waarom?

Over een week loot ik de winnaar.

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Lies zegt:

  Super leuk zeg!!! Ik vind post ook echt nog steeds helemaal van deze tijd! Er is niets fijner dan een kaartje te krijgen van iemand die hem persoonlijk voor jou uitgezocht heeft en die daar zijn/haar liefde ingestopt heeft :-)!
  Ik zou heel graag mee willen doen voor het Amsterdam pakketje 🙂

 2. Dorine zegt:

  Leuk leuk leuk….een super gave winactie. Net als jij vind ik het superleuk om mee te doen aan allerlei acties en prijsvragen..
  Voelt als een minisportje wat tussen de bedrijvigheid van een gezinnetje prima kan!
  Het pakketje van Amsterdam zou ik gaaf vinden…dus ik waag een kansje♡

 3. Laura zegt:

  Wat een leuke winactie, super, daar doe ik graag aan mee! Ik zou dan gaan voor Amsterdam, lekkere hollandse gezelligheid 🙂
  En de gelukkige die deze vrolijke post van mij zou ontvangen? Een goeie vriendin die mij regelmatig post stuurt en waar het hoog tijd voor is om iets leuks terug te sturen!

 4. Marian zegt:

  Leuke winactie! Iets weggeven is net zo leuk als iets winnen. Ik kies de Paris. Super leuk met de eifeltoren!

 5. Else zegt:

  Wauw wat leuk!
  Snailmail doe ik ook graag en vind natuurlijk London het gaafst! Kan ik eindelijk eens een London-thema-snailmail versturen!

 6. Gefeliciteerd met je eerste winactie! Laatst heb ik een stapeltje briefpapier gehaald en weer mijn eerste brief geschreven. Heerlijk! En onthaastend. Ik kijk ook altijd met lichte jaloezie naar die prachtige snailmails die ik regelmatig voorbij zie komen… Ik zou kiezen voor Amsterdam en een brief schrijven naar een dierbare vriendin die daar woont. En wat een heerlijke webshop om rond te neuzen…

 7. els zegt:

  O wat een leuke actie! Ik zou heel graag de serie van amsterdam willen winnen. We wonen tenslotte in NL. De eerste brief gaat naar ons sponsorkindje in India. Kan hij ook iets van Amsterdam zien ;).
  Succes met je blog verder! Ik ga eens even rondkijken.

 8. sylvia van der Lee zegt:

  Zou heel graag naar Parijs gaan om mijn kinderen al dat moois te laten zien…
  Zou leuk zijn om het alvast op papier te hebben

 9. Ageeth zegt:

  Wat een fijne spullen allemaal!
  Ik doe heel graag mee voor een set van Parijs. Een stad die iedereen tot de verbeelding spreekt. Of liever nog Amsterdam, voor post naar het buitenland.
  Zie je, ze zijn allemaal zo leuk!

 10. Celine zegt:

  Super leuk! Ik zou de set van Londen absoluut verkiezen aangezien ik helemaal gek ben op die stad.
  Ik zou het gebruiken op stage waar ik de info die ik aan de kinderen moet geven op dat mooie papier in een enveloppe kan meegeven.

 11. Linda zegt:

  Wat leuk je eerste winactie! En dan nog zo’n leuke ook. Kan ik goed gebruiken voor de volgende swap. Ik doe zeker mee en zou ook gaan voor Amsterdam.

 12. liesbeth zegt:

  Waaaahhhaaa wat een gave winactie! Ik had vroeger ook een ‘penvriendin’! Vond laatst een oud setje briefpapier (was zelfs met geur, maar die was er nu vanaf)! Jouw kleuter kan ik vast blij maken met dat setje. Kan ze haar mooie schrijfsels versturen!
  Zelf kies ik de set van Amsterdam! Leuk met die Hollandse tafereeltjes! Kan ik weer eens een briefje sturen met with live from Holland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.