“Mama, je mag gaan zoeken!”

Moederdag… soms valt het een beetje tegen, maar dit jaar was mijn liefste Moederdag ooit! Ik ben gezegend met zulke lieve dochters <3 Vrijdag begon de voorpret al. Eigenlijk iets eerder, want dat mijn meisjes lieve plannetjes hadden voorbereid was duidelijk. Ze verkneukelden zich al op mijn reactie. Ook kwamen er extra veel ik-hou-van-jous deze week. Toen ik vrijdag hun schoolbekers uit de tassen wilde halen, ontdekte ik dat ik dat nu dus even niet mocht doen. “Meisjes, volgens mij zit er iets in jullie tas dat verstopt moet worden!”

Oh ja. Ze vlogen naar hun tas en ik ging snel verder met een huishoudelijk klusje. Er werd druk gerommeld op hun slaapkamertjes en toen klonk het: “Mama, je mag gaan zoeken! Je cadeautjes zijn verstopt!” Hahahaha. Voorzichtig merkte ik op dat ik toch niet mocht zoeken omdat ze mij zondag zouden verrassen… Oh ja.

10 mei: Moederdag 2020(Opent in een nieuwe browsertab)

Geheim briefje

Ook zaterdag bleef ik nog langer boven, want ik hoorde dat de oudste nogal hardop een boodschappenbriefje ging schrijven. Papa vroeg wat ze wilde maken voor moederdagontbijtje. Er werd druk nagedacht en overlegd. Toen ik beneden kwam werd het briefje in kwestie heel goed dubbelgevouwen en in de zak gestopt. “Jij mag dit niet zien mama!” Aldus een glunderend snoetje. Samen hadden ze allerlei plannetjes gemaakt, dus na scouting en dansles gingen ze met papa op pad. Hij kreeg strikte instructies van de dames, begreep ik. Ze hebben alles zelf bedacht, zo lief!

moederdag cadeau

Geheimpje verklapt

Bij het naar bed gaan werd de spanning mijn oudste toch iets teveel… *van wie zou ze dat nou hebben?* (Ik kan heel slecht dit soort geheimpjes bewaren.) Op fluistertoon vertelde ze me dat ze op Moederdag een fruitsalade voor me zou gaan maken als ontbijt. Natuurlijk werd er ook even bij verteld hoeveel ze van me houdt. Superlief! Wat is het toch een schatje. Beide meisjes waren deze week extra lief, ik kon echt merken dat ze er op school mee bezig waren geweest en dat ze er goed over na hadden gedacht waarom ze hun mama zo lief vinden. <3

Moet ik nu heel trots zijn of me kapot schamen?(Opent in een nieuwe browsertab)

moederdag cadeau

Nog meer knuffels

Zondag vroeg, ik gok een uurtje of 6, werd ik wakker van een kus op mijn wang. “Fijne Moederdag!” De stem van de oudste en ze kroop even bij ons. Manlief en dochter stonden al snel op. Even later kreeg ik nog een kus op mijn wang. Ook de jongste wenste mij een fijne Moederdag en kroop naast me in het grote bed, waar ze al snel weer in slaap viel. Ik ook. Op een gegeven moment werd ze wakker en zat ze ineens rechtop in bed: epiphany! “Ik ga eventjes mijn cadeautje voor je pakken mama!” Met nog meer kusjes wenste ze mij weer een fijne moederdag. Trotse blijdschap spatte van haar lieve snoetje. De verstopplek werd ook direct uit de doeken gedaan. Na een dikke knuffel ga ik aan nog even te gaan slapen en het cadeautje voor strakjes te bewaren, als haar papa en zus het ook konden zien. Snel ging ze naar beneden en liet mij nog even slapen.

Oorbelletjes laten schieten!(Opent in een nieuwe browsertab)

moederdag cadeau

Om 8 uur ging ik naar de wc en daarna zette ik boven Netflix aan. Daar keek ik de laatste afleveringen Secrets of the Earth, terwijl ik ondertussen gerommel in de keuken hoorde. Toen kwam het spul naar boven! De cadeautjes werden opgesnord en de jongste mocht nogmaals haar cadeautje geven. Ze had er zelf haar naam opgeschreven een ‘voor mama lieve’. Knap!

Budget oorbelletjes van My Little Pony(Opent in een nieuwe browsertab)

v

Welke zelfgemaakte cadeautjes kreeg ik allemaal?

Wat hebben ze weer leuke dingen verzonnen op school en wat hebben mijn meisjes hun best gedaan. Zo leuk is dat! In het pakje van de jongste zat een sieradendoosje, compleet met watjes er in om bijvoorbeeld oorbellen, armbandjes of kettingen in te bewaren. De derde groeper had een mooie kleurplaat gemaakt en een sieradendoosje met daarin een armbandje van platgestreken strijkkralen. Die kan natuurlijk mooi in dat doosje. Daarnaast had ze ook bij scouting iets geknutseld: een heel mooi potje, met een krijtbordsticker erop en erin zat een ketting met bedeltje. Leuk zeg, dat had ik niet verwacht.

Trots op mijn kleine klussers!(Opent in een nieuwe browsertab)

moederdag cadeau

Daarna kreeg ik nóg een onverwachts en mooi cadeautje: oorbellen! Ik wil al een tijd lang heel graag nieuwe oorbellen, maar koop dit soort dingen eigenlijk niet snel voor mezelf. De meisjes zitten altijd aan mijn oorbellen en vragen ook vaak of ze deze bij me in mogen doen. Papa was met ze naar de juwelier geweest, waar ze saampjes een kwartier lang zochten naar de meest perfecte oorbellen voor mama. Hij heeft zich er niet mee bemoeid zei hij, ze deden het helemaal zelf (hij heeft alleen wel betaald, haha). Ze zijn heel erg mooi, met steentjes in de lievelingskleur van de jongste. Uiteraard heb ik ze trots gedragen!

Het feest was nog niet over, want toen kwam het volgende zelfgemaakte cadeau: een heerlijke fruitsalade als ontbijt. Jummie! Daar hebben we heerlijk van gesmuld, ze hadden bijna alles zelf gesneden en papa bakte er croissants bij. Ik ben zo trots op mijn dochters! Ze worden echt groot nu, zeker als je hoort wat ze allemaal voor leuke plannetjes hadden die ze ook nog hebben uitgevoerd.

moederdag cadeau
Wat een verwennerij!

Presentje op de app

Tijdens de koffie kwam er nog een zelfgemaakt cadeautje mijn kant op via de app. Nu zat ik helemaal te gloeien van trots! De dansjuf van mijn kleuter heeft gisteren met haar dansgroepje een moederdagdansje gefilmd, echt superschattig! Een heel leuk liedje van K3 (mammie mammie) en alle meisjes lopen zo nu en dan langs de camera en doen dan iets liefs zoals handkusjes en hartjes met de handjes. Geweldig dit, vooral omdat je dat dus helemaal niet verwacht!

Dit was dus echt mijn mooiste Moederdag ooit! Ik kan er weer even tegen 😆

Hoe was het bij jullie? Welke knutsels hadden de juffen verzonnen? En kreeg je ook iets van een sportclubje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Grace zegt:

  Wat super lief! Altijd leuk die zelfgemaakte cadeaus en wat super dat ze met papa ook nog zijn gaan shoppen. Klinkt als een super mamadag!

 2. alexa zegt:

  ah wat leuk en wat hebben ze zich lekker voor je uitgeleefd. Ze hebben ook wel echt veel voor je gemaakt!

 3. Natalie zegt:

  Ik vind die geknutselde dingen altijd zo schattig! Ze worden er creatiever en creatiever mee op school!

 4. Merel zegt:

  Je bent heerlijk verwend, fijn! Zo hoort moederdag te voelen ? En dat dansje.. Echt superlief!

 5. Jill zegt:

  Wat leuk. Als juf heb ik bloemetje voor mama of mama je bent het zonnetje in huis knutsel gemaakt. Volgens mij wel goed geslaagd en gevallen bij de moeders..

 6. Gerdi zegt:

  Wat een super fijne moederdag en wat een lieve cadeautjes.. hier heb ik een tissuehouder en een pastaketting gekregen, super lief!

 7. Nicole zegt:

  Wat ben je heerlijk verwend door die twee schatten van een meiden! Echt super leuk..

 8. Mariëlle | Me-licious zegt:

  Jeetje wat ben jij verwend door je lieve meiden zeg. En wat schattig dat ze moeite hadden met het bewaren van hun geheimpjes. Ze hadden ook een hoop in petto, dus ik snap zeker dat het lastig was. Geniet van je mooie cadeaus tenslotte zou het elke dag moederdag moeten zijn!

 9. Wat een leuke cadeautjes heb je gehad. Ik mocht ook een van mijn cadeaus gaan zoeken en dat was best grappig. Het lag onder het bed van mijn zoon.

 10. Bianca zegt:

  Ahhh wat leuk! Mijn dochter had het cadeau zo goed verstopt dat ze het niet meer wist te vinden, na 1.5 uur zoeken kwam het gelukkig toch nog boven water 🙂 x

 11. cassandra zegt:

  Vooral dat moederdag dansje is leuk zeg als cadeautje. Ik hou van zelfmaak cadeautjes. Ik heb een mooie pasta armband gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.