10 mei: Moederdag 2020

Moederdag 2020 komt er aan. Een andere moederdag dan normaal. Schrok ik me enkele jaren terug nog voor half 7 in de ochtend wezenloos van mijn dochters die á la Jip en Janneke op hun slippertjes in een dun pyjamaatje met een bak fruit hun oma gingen verrassen… dit jaar kijk ik er vooral naar uit om zowel mijn dochters als mijn moeder een stevige knuffel en kus te kunnen geven.

moederdag
De moederdagpresentjes van vorige jaren prijken nog altijd op mijn nachtkastje.

Het allergrootste cadeau is lichamelijk contact met je dierbaren. Vanmorgen leek het erop dat ik vanavond mijn meisjes weer in de armen zou kunnen sluiten. Anderhalve week geleden namen we afscheid van elkaar door een longontsteking met coronabesmetting. Na een praatje met mijn ziekenbezoek, blijkt mijn keel echter nog steeds knalrood. In de stilte van de quarantaine viel dat niet zo op. Kinderen worden niet echt ziek van het coronavirus, maar stel dat ze hun vader besmetten na een kus van mij? Beter nog een dagje wachten…

Ik schreef dit gedichtje voor ze…

Dus ja, anders ook qua cadeaus…

Deze moederdag koester ik straks daarom vooral hun aanwezigheid. Aangezien ik tegen die tijd verwacht dat mijn coronabesmetting compleet achter de rug is, hoop ik ook bij wijze van uitzondering mijn moeder een dikke knuffel te kunnen geven. Videobellen is echt niet hetzelfde als elkaar vasthouden.

Natuurlijk zijn er dames sieraden, zoals die van bijvoorbeeld het mooie merk Isabel Bernard, waarmee je indirect toch huidcontact als cadeau geeft. Dat kan heel dierbaar zijn. De oorbellen die ik zelf draag kreeg ik op een moederdag van mijn dochters en daardoor voelt het alsof ik ze toch altijd een beetje bij me heb.

cadeautjes
Moederdagcadeaus in 2020… mooie tas, ontsmettingsspray, goede zonnebrand, storycubes, hamamdoek, oorbellen, goede zonnebril…

Bloemen sturen kan gelukkig nog steeds. Ik heb diverse mensen elkaar ook ontbijtjes zien brengen, alleen zet je die nu op de deurmat neer. Tenzij je thuiswonende kinderen in de keuken in de weer gaan natuurlijk, die kunnen het nog wel naar je bed brengen.

Voor de papa’s die samenwonen met de mama van hun kinderen, heb ik nog een goede tip. Een paar jaar terug kreeg ik voor moederdag een loungebank voor in de tuin. Inmiddels ben ik gescheiden, maar dat moederdagcadeau is nog steeds genieten hoor! En als je dus nog bij elkaar bent, profiteer je zelf ook van zo’n cadeau. Hoe relaxter hoe beter!

Bij mijn eigen moeder hoef ik niet aan te komen met 14 karaat gouden sieraden , want qua cadeaus heeft ze vaak dezelfde smaak als ik: ze vindt het heerlijk als ze niet zelf hoeft te koken. Iets culinairs laten bezorgen, is dus altijd een goed idee. Normaal hadden we wellicht uit eten kunnen gaan, nu is iets bijzonders bestellen bij een lokaal restaurant een mooi alternatief. Of samen barbecueën als je daar handig mee bent en een grote tuin hebt.

Iets creatiefs door de bus doen. Een lekker luchtje. Een mooie handtas. Een hippe zonnebril. Een fotoboek. Een hotelkamer werkplek voor haar boeken zodat ze buiten de deur kan werken. Videobellen. Eigenlijk is alles goed.

En zodra het weer kan trakteer je haar op die beautybehandeling, massage, dagje sauna en het luxe weekendje weg in eigen land! Dan ga je samen ergens een herinnering maken… omdat het zo waardevol is dat je dat nog samen kunt.

Elkaar vasthouden. Daar kijk ik het meest naar uit. Moederdag zonder afstand.

Überhaupt moeder kunnen zijn voor mijn kinderen in mijn eigen huis. Gewoon. Een dag als moeder. En niet meer videobellen met “dag moeder dag”.

Meer moeders die de knuffels van hun kinderen verschrikkelijk missen?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Marian zegt:

    Ontroerend. Sterkte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.