Moederdag: om 6.20 uur sloeg de voordeur dicht…

Mijn eerste Moederdag als single parent is er meteen eentje om nooit meer te vergeten. Het zou zo in één van de voorleesboeken over Saskia en Jeroen kunnen… De avond ervoor was het al moeilijk voor de meisjes om in slaap te komen. Er kwam er nog eentje helemaal excited naar beneden met: “Ik heb zo’n zin in morgen mama, je Moederdag wordt echt een feest!” Ik had zaterdag al strikte instructies gekregen via een boodschappenbrief en qua voorbereidingen die ik moest klaarzettten…

Maar het liep toch even iets anders dan ik gedacht had. Al heel vroeg hoorde ik wat geroezemoes en gegiechel. Vanuit mijn bed genoot ik van die geluidjes, tot ik opeens rechtop in bed zat! Snel op de klok kijken: om 6.20 uur sloeg de voordeur dicht! NEE!

Oma was verrast!

Op slippertjes en in zomerpyjama waren mijn meisjes van 5 en 7 jaar de deur uitgestapt. Nog voor half 7! IEKS! Ik wist natuurlijk van hun plannetje om ook oma een Moederdagontbijtje te brengen, maar ik had gedacht dat ze eerst hun eigen mama zouden verrassen… Snel opa opgebeld, want die hadden ze betrokken in hun complot. Alles zit natuurlijk nog op slot zo vroeg… Oma – die altijd wel vroeg wakker is – sliep ook nog. Opa was net te laat met het opendoen van het tuinhek, dus stappen ze door naar de voordeur. Tja, opa en oma wonen nu heel dichtbij (1 straat oversteken) dus ze kunnen er zelf naartoe.  Maar hun plannetje was geslaagd: oma was verrast! Ze kregen een dikke knuffel en gingen weer naar huis. En wij hebben het op de bewakingsfilm nog eens terug kunnen zien…

Boos?

En ik zat naast de voordeur. Daar schrokken de dametjes wel van. Al kon ik natuurlijk niet echt boos worden. Wel gevraagd waarom ze geen jas hadden aangedaan. “Daar hadden we geen tijd voor.” En gezegd dat ik wel een beetje geschrokken was omdat het heel erg vroeg was. “Maar opa deed gewoon de deur open hoor, mama!” Uhm ja… omdat mama die even had opgebeld om te zeggen dat jullie onderweg waren. Mama was een beetje heel erg geschrokken. Ook trots hoor, dat ze zo lief zijn om niet alleen aan mama te denken maar ook oma in het zonnetje wilden zetten op Moederdag. Kleine lieve boefjes!

Terug in bed

Toen werd ik subiet terug in bed gestuurd, want ze waren nog niet klaar. Even later liepen de trap op. Dienblad in de hand, cadeautjes in de aanslag. De verse fruitsalade was overheerlijk en ze hadden er voor ons alle drie een broodje hagelslag bij gemaakt. De jongste gaf mij een mooi hart in regenboogkleuren op een houten standaard en van de oudste kreeg ik een ingelijste tekening met een eenhoorn en een lief berichtje. Nou als je hart dan niet smelt… Na het eten hebben we lekker gekroeld en toen wilden ze spelen (en heb ik me nog even omgedraaid, want het was toch wel erg vroeg). Van opa hadden ze centjes gekregen waarvan ze zaterdag al bloemen hadden gekocht die ik zelf mocht uitzoeken: een prachtig veldboeket siert de woonkamer. Mijn Moederdag kan niet meer stuk!

Straks nog even ‘echt’ naar oma

Straks gaan we nog even ‘echt’ op visite bij oma, want ik wil haar zelf natuurlijk ook een fijne dag wensen. Mijn eigen moeder krijgt nog niet het boekje waarover ik pas schreef, want dat is nog niet af. Wel krijgt ze een persoonlijk hoesje voor haar telefoon dat ik mocht laten bedrukken bij Case24. Hiervoor koos ik een foto waar ze met al haar kleinkinderen op staat, omdat die haar zo dierbaar zijn. En natuurlijk een bos bloemen die de meisjes voor haar hebben uitgezocht, ze waren zeer stellig in hun keuze (en ik mocht niet mee beslissen). We hebben elkaar in ieder geval straks genoeg te vertellen na alle commotie van vanmorgen!

Persoonlijk hoesje voor de telefoon van oma van Case24.

Of lees hier tips voor een gratis moederdagcadeau voor je kinderen.

Winactie in samenwerking met Case24

In samenwerking met Case24 mag ik op deze Moederdag een compleet cadeaupakket verloten onder mijn lezers ter waarde van 100 euro! Dit pakket bestaat uit een Marshall koptelefoon, een smartphone autohouder en een zelf ontworpen smartphone hoesje van Case24. Hoe leuk is dat? Doe je mee met de winactie? Laat dan een reactie achter.

De winnaar is geworden: Sylvia! Van harte, ik ga je mailen voor de afhandeling. Iedereen bedankt voor het meedoen.

Hebben jouw kinderen weleens bijzondere verrassingen geregeld op Moederdag?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Jolijn zegt:

  Wat een lief verhaal!
  De actie die je hebt is ook erg lief, ik maak graag kans (:

 2. Marise zegt:

  Klinkt goed, ik doe graag mee.

 3. ekrw zegt:

  wat een ontzettend leuk verwenpakket voor moeder

 4. Sascha_W zegt:

  Dat is dan toch wel even schrikken, als ze zo vroeg zelfstandig de deur uit gaan. Uitslapen is er dan niet meer bij denk ik zo. Mijn oudste had toen ze klein was ook zo’n zelfde ondernemingsdrang en ging ook rustig zelfstandig bij opa en oma “thee drinken”. (lees: koekjes en snoepjes eten 🙂 ) die een straat verderop woonde. We hebben haar toen geleerd om eerst te bellen of oma wel thee in huis had, en maar een sticker op de klok geplakt waar de kleine wijzer voorbij moest zijn, voordat ze mocht gaan.

 5. Sohnie zegt:

  Ik kreeg een dikke kus en was daar natuurlijk heel blij mee.
  Van winnen word ik ook heel blij.

 6. Marian zegt:

  Dit mooie cadeaupakket wil ik graag winnen!

 7. Cobi zegt:

  Wauw wat een heerlijk pakket. Ik doe graag mee!! De zelfgemaakte cadeaus blijven het speciaalst! Dit jaar had Mn 13-jarige een mooie kandelaar van buis gemaakt echt super gaaf!

 8. m chen zegt:

  Ik doe mee, kan ik lekker rustig en ongestoord naar muziek luisteren!

 9. Anouk Nijmeijer zegt:

  Mijn zoontje van 3 die in de ochtend naar mij toe komt met een ontbijtje en een gedicht begint voor te dragen. In het hele gedicht maar 1 zin die niet rijmde maar wel de boodschap fantastisch weer gaf.
  En hij had het maar 2 keer gehoord op de peuterspeelzaal niet eens echt geoefend. Zo speciaal! En zo trots op mijn ventje

 10. Renee van den Berg zegt:

  Ik doe graag mee, leuk! Blijft mooi, die moederdagknutsels!

 11. melissa zegt:

  Dat is zeker een leuk pakketje. Ik ben verwend met een mooi klei armand (die loodzwaar was 😉 )

 12. Heleen zegt:

  Gelukkig bezit je als moeder zo’n zesde zintuig om door te hebben dat de voordeur niet tot de gebruikelijke ochtendgeluiden behoort. Maar gelukkig is alles goed afgelopen! Wat een gaaf winpakket stel je beschikbaar, ik ding graag mee!

 13. Marian B zegt:

  Dat was mooi op tijd, geweldig dat ze zo enthousiast zijn! Ik word wel enthousiast van dit leuke pakket, dus ik loot graag mee 😉

 14. Kool Family zegt:

  Ik doe graag mee!! Onze kindjes zijn nog een beetje te klein om verrassingen te regelen…

 15. Wendy v V zegt:

  Ja, leuk ik doe mee!
  Wat een lieve meiden, nog niet bewust van de gevaren en de angst van hun moeder. Gelukkig is het goed gekomen.
  Fijne moederdag.

 16. Tamara S zegt:

  Haha, leuk zijn zulke ondernemende kinderen! En gelukkig maar dat opa op tijd de deur openmaakte. Ik doe heel graag mee aan de winactie.

 17. karin zegt:

  wat mij enorm ontroerde bij het ontbijtje op bed was een beker van mijn dochter die sinds dit jaar op kamers zit; home is where my mom is

 18. MamaMinke zegt:

  Dan zou ik ook schrikken idd. Gelukkig konden ze zo naar binnen bij opa. En wat klinkt dat als een heerlijk ontbijt. Ik doe graag mee met de winactie voor mijn man. Ideaal voor onderweg.

 19. Mirjam Hellingman zegt:

  Wat een geweldige meiden heb je! Dat is inderdaad wel heel erg vroeg, maar natuurlijk superlief van ze.

  Vanmorgen werd ik door de kinderen verwend met een ontbijt op bed met een glaasje versgeperste jus, eitje, cappuccino, tosti en broodje pindakaas met daarbij mooie tekeningen en lieve gedichtjes. Zo lief!

  Ik maak heel graag kans op dit complete cadeaupakket van Case24.

 20. Anita te Gussinklo zegt:

  Wat een lief gebaar van je kids.
  Ik ben verwend met een mooie bos rode rozen en wat leuke magazines en ook nog een kettinkje.

 21. Marloes zegt:

  Wat een heerlijke meiden!
  Ik doe graag mee met de winactie.

  Onz meiden kwamen ons om kwart voor 6 wakker maken.

 22. Corinne de Graaf zegt:

  Ik kreeg vandaag een ontbijt op bed van man en kids.Vandaag ook dubbel cadeautjes gekregen omdat ik vandaag jarig ben.

 23. elisabeth maria martina zegt:

  wat een geweldig gebaar, verras me maar met dit mooie exemplaar #duimenmaar

 24. Linda prins zegt:

  Wat een spannend begin van jouw moederdag vandaag.? kleine boefjes, maar o zo lief bedoeld. Hier stond vanochtend de tafel gedekt en mocht ik de kadootjes opzoeken door het hele huis door te gaan. Prachtige knutsel gekregen van de kids.?

 25. Alyt van der Heide zegt:

  Wat een schrik zeg!!!! Dan zou mij de adrenaline ook door mijn lichaam schieten. Maar wat lief van ze, om 06:30…..??.

  En ja zo’n zelfgemaakt ontbijtje met de zelfgemaakte knutsels, ja dat is het moederdaggevoel.
  Hier ook zelfgemaakte knutsels en een geïmproviseerd ontbijtje (we moesten nog boodschappen doen, gister teruggekomen van vakantie).
  En natuurlijk wist ik niet waar de cadeautjes lagen…..

 26. Joyce v dorp zegt:

  Leuk verhaal om te lezen van je meiden! Mijn dochters zijn nu 1 en 4 en zie ik zoiets ook wel doen.
  Ik doe graag mee met de winactie.

 27. Anja zegt:

  Poeh… wat lijkt me dat schrikken zo vroeg in de ochtend, gelukkig wonen oma en opa niet ver Je bent heerlijk verwend door je meiden. Fijne moederdag verder! (ps: ik doe ook graag mee met de winactie 😉

 28. Liesbeth zegt:

  Kleine boeven! Wat zijn ze toch lief!

 29. Inge zegt:

  Wat een heerlijke ochtend heb je gehad!
  Mijn Moederdag is een beetje…anders verlopen tot nu toe.
  Ik studeer nog en heb na het weekend examens. Vreselijk druk en gestresseerd dus… Mijn knappe dochter bleef bij oma, waar we haar weer oppikten en een heerlijk tasje koffie dronken.
  Oma kreeg van ons een bon voor een daguitstap naar de dierentuin!
  Ik wil wel graag zo’n pakket winnen! Perfect om mijn favoriete muziek te luisteren wanneer dochterlief beslist om de boel op stelten te zetten voor een examen ??

 30. Janine Tjon Appian zegt:

  Hahaha, heerlijk hoe je het zo beschrijft. Net alsof ik over mijn eigen dametjes lees. Zij hebben ook regelmatig zulke plannetjes ?

  Ik waag graag een kansje, volgens mijn dochters ben ik wel toe aan een nieuw telefoon hoesje en hoe geweldig zou deze zijn!

 31. Kristel Gubbels-Daemen zegt:

  Oh my dat is idd schrikken zeg maar wel super lief. Ben ook flink verwend met een mooi versje en tekening en fijne cadeaus ♥️

  Jij geeft ook mooie cadeaus weg maak er graag kans op

 32. Marian Zw zegt:

  Oh was een meiden! Dat was wel heel vroeg zeg…..wel heel leuk, en zo grappig dat je het op de camera terug kon zien. Ik loot graag mee voor deze geweldig mooie prijs die je mag weggeven

 33. Clau-dya zegt:

  Moest stiekem wel lachen om dit verhaal, ik ben ook lekker verwend door mijn 2 meiden met een ontbijtje op bed en mooie knutselwerkjes van school. Toch zou ik wel een kansje willen wagen op dit super leuke winpakket

 34. MarjonS zegt:

  Wat een lieve meiden heb je!

 35. Anna zegt:

  Boooh jaaa echt wel! Doe graag mee!

  ?

  Facebook: An Na

 36. Babs zegt:

  Ook hier een overenthousiast kind! Om 5.45 werd ik al “verrast” met een prachtig versje en een zelf geknutselde theepot met theezakje… kleine man kende het gedichtje uit zijn hoofd! Gister nog bijna drama omdat kleine broer zijn verstopte knutsel gevonden had en enigzins kapot getrokken. Na plechtig beloofd te hebben dat ik nog niks gelezen had hebben we het opnieuw verstopt. Na de vroege start nog even kunnen rekken met wat kroelen ? Maar om 6.45 zat mama beneden aan de koffie en ging papa zich klaar maken om te werken. Gelukkig is die nu bijna thuis en gaan we nog even genieten met zijn 4tjes.

 37. Sylvia zegt:

  Zo te lezen een vroege, maar vooral ook heerlijke en lieve start van Moederdag! Fijne dag nog verder!
  En ik waag graag een kansje voor dit leuke pakket!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.