Keek op mijn Leven: the chaos continues

The chaos continues… dat vat het wel een beetje samen, vrees ik. Gelukkig heb ik komend weekend een retreat op het programma staan. Wel eentje die ik zelf organiseer, maar toch. De afgelopen weken waren ronduit chaotisch en ik voel de druk nog steeds. Al loop ik nu gelukkig iets minder achter de feiten aan en is het nog kerstvakantie dus ietsje rustiger dan normaal. Lees je mee?

boom weg
De buren aan beide zijden hadden geklaagd. Ik werd er gek van. De bladeren van mijn boom vonden ze afschuwelijk. Zelf vond ik de vogeltjes in mijn boom wel leuk en de schaduw in de zomer erg prettig. Wel was de boom inmiddels erg groot. Ik probeerde zelf wat te snoeien en sloopte daarbij mijn schutting. Met een zaag ben ik ook niet zo heel handig. Afijn, een beetje boom kan je buren duidelijk flink irriteren dus aan beide zijden hebben ze een grondige hekel aan me inmiddels vanwege een stukje natuur. Ze hadden dus de woningbouw met hun klachten gebeld, waarbij ik heb aangegeven dat ik niet het budget of de middelen heb om hem zelf weg te halen. De stronk stond al in de tuin toen ik deze woning kreeg. Gelukkig wilden zij de kosten wel op zich nemen en is ook de stronk nu verwijderd zodat we niet over een paar jaar hetzelfde gezeur krijgen. Geeft wel veel ruimte in de tuin nu deze weg is, maar het maandenlange gezeur gaf me erg veel stress.

Interim r us

Gelukkig heb ik de deadline van de leuke opdracht voor het CBI iets kunnen opschuiven. Het was toch meer werk dan vooraf gedacht, maar wel heel erg interessant! In 2024 wil ik meer van dit soort opdrachten doen. Het bloggen is knoerthard werken en de hausse aan opdrachten van voorheen is er niet meer. Bovendien vind ik het zelf eigenlijk leuker om wat meer vanuit mijn eigen interesses te schrijven, alleen dat levert niks op… Af en toe even iets heel anders doen wel, plus het is leuk om je in iets nieuws te verdiepen. Ik hoop dat er dit jaar meer research en korte klussen op mijn pad komen.

Disney on Ice

disneyonice
We gingen naar Disney on Ice! Echt een leuke uitnodiging voor de blog, iets leuks doen met de kinderen. Vanwege een nachtdienst kon mijn vriend niet mee, dus vroegen we een vriendinnetje. De meiden waren vooraf sceptisch of het niet kinderachtig was, maar ze hebben genoten. Disney on Ice is een kunstschaatsshow die voor iedereen leuk is en extra genieten als je de liedjes uit de Disneyfilms kent. De show was in de Jaarbeurs in Utrecht, dus goed bereikbaar. Vooraf trakteerde ik op chocoladewafels op een stokje, net een toverstaf van Frozen’s Elsa toch?

Voor de vakantie begon waren er ook nog de nodige schoolgesprekken, sportdagen en kerstvoorstellingen die we moesten bezoeken. En logeerpartijtjes met vriendinnetjes, zowel hier als elders (lees: taxi mama). Bovendien ging blogvriendin Amanda van Kiddowz trouwen en was ik uitgenodigd voor het avondfeest, waar ik de hele avond heb gedanst. Ontzettend leuk!

Kamers omgooien

Afijn, of het allemaal niet druk genoeg was, besloten we naar de Ikea te rijden. Na een eerste rondje winkel, leek het ons toch wel handig om een kamerwissel te doen. Wij een normaal formaat bed, oudste verhuist naar de twijfelaar in de kamer waar wij sliepen en de jongste wil een hoogslaper en krijgt mijn kantoor. Zo’n interne verhuizing heeft nogal wat voeten in de aarde. Dus had ik net alles met Flexa geverfd en zag het er zo uit:

stabelbed kinderkamer

Shopten we bij Ikea een groot bed met opbergruimte, andere lampen en ontwierpen we een grote kledingkast. Op 3e kerstdag zou alles geleverd worden. Stapelbed snel op facebook te koop dus en leeghalen toen de kids naar hun vader waren. Op 2e kerstdag hadden ze deze slaapplekjes:

kinderkamer veranderen

Nou en toen kwam dus de ultieme relatietest: meubels in elkaar bouwen. Het bed ging prima, deze test was een eitje dacht ik toen nog. Maar ja… dan moeten de kasten… mijn god wat een drama. En als eenmaal ook de deuren er in hangen, moet je alles nog schoonmaken en de spullen – die uiteraard overal lagen, kinderkleding in koffers, zooi in alle andere kamers gepropt, kortom alles stond vol en oogde chaotisch – schoon en netjes indelen. Afijn, dat is gelukt maar dit is pas 1 kamer en we hebben de televisie en andere sfeermakers nog niet eens opgehangen… Nou ja, kijk maar:

@marstyle78 #redecorate #nogniethelemaalaf #ikeatok #kamerwissel #drukdrukdruk🙋🏼‍♂️ ♬ Paint It, Black – The Rolling Stones

Eigenlijk kom ik nu al ruimte tekort, het beddengoed moet toch terug in de grote kast en ik moet de badlakens ook nog van zolder terug naar beneden halen. We deden er meerdere dagen over en ook nog een dag om het afval naar het afvalstation te rijden. Ik ben gesloopt. Echt. De kamer waar de kinderen nu samen slapen moet natuurlijk ook nog veranderen in een gezellig, opgeruimd kamertje.

En… de klus waar ik daarna enorm tegenop zie: mijn kantoor moet leeg (hoe dan?), het bureau weg en dat moet dan ook nog een gezellig eigen kamertje worden. De nieuwe lamp die ze had uitgezocht, hangt al wel. Dus dat is al iets.

Kerst vieren

kerstgourmet
Is dit Nederlands cultureel erfgoed? Mijn vriend had geen idee wat het fenomeen ‘gourmetten’ inhoudt. Leek mij dus wel geinig om dat op 1e kerstdag te doen, foute kersttrui aan en gaan. Mijn ouders offerden hun huis hiervoor op, maar wel uiteraard met plastic over de lampen vanwege de vette lucht, hahaha. Het was erg gezellig en hij vond het leuk, wij ook. Goed gegeten.
alliwantforchristmas
Nog even snel een fotootje voor de boom samen toen we weer thuis waren.
kerstdiner
Tweede Kerstdag waren mijn kinderen er weer en hadden we met de hele familie het kerstdiner in Restaurantje aan de Rijn. Niet moeilijk doen met menu’s: we kregen van alles voorgeschoteld en ze hielden rekening met mijn dieetwensen. Heel gezellig (dit jaar geen zieken, vorig jaar wel) en uiteraard heerlijk gegeten!
mycelia
Eindelijk kon ik wat tijd vrij maken voor de kinderen en konden we het spel Mycelia spelen, dat hier al maanden lag te wachten op een review… Erg leuk dit paddenstoelen spelletje, wij vonden het een vernieuwend spelconcept en het eerste potje smaakt naar meer. Daarvoor moet ik alleen even wachten tot de meiden weer thuis zijn.

Zo, nou dan ben je weer een beetje op de hoogte! Van bloggen kwam dus even niet zoveel sinds de vorige Keek update, gelukkig zijn een aantal gastbloggers wel actief geweest met reviews en heb je toch wat leuke inspiratie kunnen lezen op de blog: 

Warme Winteravond in Dierenpark Amersfoort (door Jannie)

Vier de winter in Archeon (door Liesbeth)

Review: Twistiti educatieve polshorloges (door Jannie)

Fritz! repeater is glasvezelproof (door mij)

Lijfklets, samen in gesprek over je lijf (door Joyce)

Fluffie Stuffiez – Pluis jij hem uit? (door Lisanne)

De Beste Wensen voor 2024 in ieder geval!

Liefs,

Marguerita

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.