Keek op mijn Leven: mantelzorgen, jarig dat soort dingen

Hatsjie… ik nies, hoest en snotter me een slag in de rondte. Ben jij ook zo verkouden? Ondertussen liggen er hier en daar nog wat sneeuwvlokjes op de daken en gun ik mezelf een beetje rust door dit weekoverzichtje (of na ja weken) te tikken. Voordat ik me waag aan de rest van de werkweek. Over een jaar ziet mijn leven er vast heel anders uit maar nu… ben ik even druk met mantelzorgen.

taart
Apple crumble gebakken. Een week voor mijn verjaardag had ik ineens de bakgeest. Was lekker hoor!

Veel bewondering voor iedereen die dagelijks of wekelijks zorgtaken voor een familielid op zich neemt. Ik vind het best pittig, helemaal in combinatie met werken, de kinderen, de drukke decembermaand en oh ja, je eigen gezondheid en welzijn is ook belangrijk. Gelukkig is het tijdelijk. Mijn vriend moest geopereerd worden en aangezien hij pas net vanuit Groningen bij mij is ingetrokken, moest dat in de provincie Friesland gebeuren. Niet bepaald naast de deur.

sporten
Ben weer begonnen met sporten alleen… vind het met alle druktes best lastig om een gaatje te vinden. Ben vaak ook compleet uitgeput. Maar goed, als ik wil dan kan ik!

Fletcher

Gelukkig is daar VakantieVeilingen, waar je mee kunt bieden op van die Fletcher hotel vouchers. Mijn tip – want de prijzen lopen snel op – is om gewoon de ‘direct kopen’ knop te gebruiken. Dan heb je voor 36 euro exclusief de veilingkosten een overnachting. Zonder ontbijt, maar als je nuchter moet blijven voor een operatie maakt dat natuurlijk ook niet uit.

Ik boekte dus een kamer bij Fletcher Heerenveen die al helemaal in kerstsferen was ingericht, gezellig. Het hertenstoofpotje in het restaurant is overigens een aanrader. En ik was blij dat ik mijn Kneipp badolie mee had: ik heb heerlijk in bad kunnen ontspannen na een drukke dag.

fletcher uiteten
Fletcher was al in kerstsferen, toch even samen mijn verjaardag gevierd met een etentje.

Voor de nacontrole moeten we naar Leeuwarden. Nooit geweest, maar ook daar zit een Fletcher hotel dus ik kan de dag ervoor met daglicht gaan rijden. Met deze gladheid is dat toch prettiger. Tijdens de operatie zelf heb ik me maar op de kerstkaarten gestort. Nog lang niet klaar, maar het begin is er.

lunch
Heb me op de kerstkaartjes gestort tijdens het wachten op de operatie. Omdat ik ook nucht was gebleven, heeft de lunchroom van Sportstad Heerenveen speciaal voor mij de keuken iets eerder geopend.

Van blogevent naar verkiezingen enzovoorts

In mijn vorige update schreef ik al dat ik het zo druk had en ik zag zelf ook wel in dat dit niet helemaal vol te houden was… De ANTOR speeddates met bestemmingen heb ik daarom laten schieten, enkele andere meetings gingen niet door en zijn opgeschoven. Dat gaf wat ruimte. Wel ben ik naar Woerden gereden voor het blogevent van Checkin PR. Dat was in Het Kasteel en lekker in de buurt. Hier zou ik bovendien West Zeeuws Vlaanderen spreken, die op de Content Retreat een leuke activiteit sponsoren namens de regio. Een yoga workshop tussen de glas-in-lood ramen van een voormalige kerk! 

kasteelwoerden
Speeddate event met de bestemmingen van Checkin PR in Woerden.

De dag erna vroeg op voor de verkiezingen. Ik had de cursus voor stembureau-lid weer gevolgd en moest me om even over 7-en melden op het Gemeentehuis. De drukste stemlocatie van het dorp. Wel heel leuk, want ontzettend veel bekenden gezien die kwamen stemmen. Maar wel een verschil met de vorige keren als stembureaulid bij het Evertshuis, daar werd veel beter voor ‘ons’ gezorgd.

stembureau
ID-kaarten en stembiljetten controleren, het paarse vest heb ik van NED Dutch Fashion trouwens. Mijn moeder stond in de rij en maakte deze foto.

Uiteindelijk kregen we dan toch koffie, want door de megadrukte konden we dat zelf niet halen. Gelukkig was het erg gezellig en mocht ik zelf enkele uren als voorzitter de identiteitsbewijzen en stempassen checken. Een aantal volmachten moeten afkeuren omdat de persoon in kwestie zichzelf een volmacht gaf, in plaats van de persoon die daar stond met hun stempas… tja… dat kan dus niet. Blijven opletten, want het luistert allemaal extreem nauw met die soort officiële procedures.

Om 3 uur kon ik uitgeput mijn kind bij mijn ouders ophalen en naar huis. Uitgeteld op de bank en om 9 uur moest ik me weer melden voor het tellen van de stemmen. Mijn voorspelling was uitgekomen: opkomst boven de 100% op ons stembureau. Iets van 113% dus we waren wel even zoet met tellen… Heel interessant trouwens om te zien hoe dat gaat én je krijgt er een vrijwilligersvergoeding voor, dus als je nieuwsgierig bent kun je je de volgende keer ook opgeven. Europese Verkiezingen zijn volgend jaar begreep ik. Anyway, ik was compleet gesloopt en de volgende dag weinig waard. Gelukkig sliepen de kinderen bij hun vader.

kerst westfieldmall
Shoppen voor de Sint bij de Westfield Mall die al gezellig in kerstsferen is.

Jarig en Blogboot

Eigenlijk moeten er ook nog ergens Sinterklaas cadeaus geshopt en ingepakt worden… Ik heb uiteraard al wel wat in huis, maar normaal kijk ik tijdens het inpakken even hoeveel en wat ik voor wie precies heb. Komt er gewoon niet van nu. De kids hebben wel tijdig hun shopbudget ontvangen, maar ook hun hoofd lijkt er niet helemaal naar te staan. We hebben daarom besloten – met wat zendingen cadeaus nog onderweg – om Sinterklaas uit te stellen naar… datum onbekend. Ook komende week is namelijk weer achterlijk onmogelijk qua planning. 

Maar goed, ik was dus ook nog jarig. Vriendlief had een late avonddienst en verraste me de avond ervoor al met bloemen, bubbels en een verjaardagsliedje. Ik haalde met dochterlief uit school broodjes kroket en kreeg lekkere gezichtsmaskertjes cadeau van de meiden. Mijn broers met aanhang kwamen ’s middags nog even snel borrelen en ’s avonds zouden mijn ouders langskomen. Die moest ik echter afbellen omdat mijn ex onverwachts verhinderd was om onze dochter mee naar de open dag van de middelbare school te brengen. Snel beide kids in de auto, want dochterlief had zich hier al maanden op verheugd. 

artclass
Ja ja, ik zie er moe uit maar ik werd deze dag dan ook alweer een jaartje ouder hè? Samen creatief zijn met mijn dochters is altijd fijn. Komt er niet vaak meer van.

Grote zus vond het wel leuk dat zij haar zusje kon rondleiden en stelde mij voor aan al haar leerkrachten. Heel leuk en ze gloeide van trots bij alle complimentjes die ze in ontvangst mocht nemen. In het Art lokaal mochten we achter een gesloten deur gluren naar een prachtige klei sculptuur die ze had gemaakt en terwijl ik dit typ komt er een 10 binnen op de app voor haar popart werkstuk. De groep 8er genoot van de muziekworkshop, het samen creatief zijn en het gebruiken van een microscoop. Als verjaarscadeautje voor mij gingen de dames nog even samen mooi op de foto en kregen we een extra afdruk mee naar huis. Avond geslaagd, nu het definitieve schooladvies afwachten.

blogboot smarthome
Wat een leuke editie was deze 20e Blogboot weer!

De volgende ochtend weer vroeg richting Amsterdam voor de 20e editie van mijn Blogboot event. Het was ontzettend koud, maar heel interessant weer deze Smart Home editie met Progress Communications. We kregen een Nuki smart lock mee naar huis en een Slide om de gordijnen te bedienen. Ga ze binnenkort aansluiten en mijn verouderde apparatuur dus vervangen (van Switchbot en Tedee).

Daarna nog even met een paar dames bijgekletst tijdens de lunch bij Vapiano en toen snel naar huis koffer inpakken en door naar Friesland.

@marstyle78 #makeover van #meisjeskamer naar #tienerkamer #verven #ombreeffect #flexa #gekregen #verf #colourfutures #vscoroom ♬ My Favorite Place – Stephen Kellogg and The Sixers
fonQ.nl

Sinterklaas hebben we alleen gevierd met iets lekkers en een gezellig samenzijn met de familie en toen weer terug naar de patiënt. Ik heb zelf maar een dutje op de bank gedaan, was gesloopt. En nu… doet mijn website raar omdat ik een paar foto’s wilde uploaden.

Word er een beetje verdrietig van… ik snotter dus lekker even verder en droom ondertussen van een week wegkruipen onder de dekens. Een aanlokkelijke gedachte! Het goede nieuws? Ik heb een rolkoffertje gewonnen in de Postcodeloterij. Toch leuk.

Hoe is het met jou met deze kou? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.