Keek op mijn Leven: pfoeh, hoe dan?

Pfoeh hoe dan? Soms moet je zoveel ballen in de lucht houden dat je even geen idee meer hebt hoe. Het is een beetje veel. Of nou ja, niet eens een beetje. Het is gewoon veel. Daarom maar weer even een Keek, om het van me af te schrijven. Zo zet ik toch mijn gedachtes op een rij. Daar zeggen mensen overigens weleens lelijke dingen over en tegen die mensen zeg ik: jij kiest ervoor om dit te lezen. Wat zegt dat over jou?

uit eten gouda
Uit eten bij Gouds Glas met de boyfriend. Gouda is een mooi stukje Nederland dat ik graag aan hem wilde laten zien. Maar een fotootje van ons samen delen vind ik nog even te spannend, dus dat komt wel een keer. We zaten buiten op het terras naast een vuurkorf, vandaar de rode wangen (en dekentje over de benen uiteraard want het was best fris).

Want ik heb gewoon even geen puf voor bullshitterij. Liever gewoon een leuk artikel voor de mensen die wel oprecht nieuwsgierig zijn naar mijn leven, want dat is veruit de grootste groep lezers. En die volgen mijn blog ook vaak al jaren, yay! Is ook net een soap toch?

klorofil speelboom jaren 80
Samen met mijn oma in 1981 op mijn 3e verjaardag, ik kreeg toen de Klorofil speelboom van mijn ouders cadeau.

Weet je trouwens dat ik op tiktok ook ineens meer dan 500 volgers heb? Ja, ook dat was een yay-momentje hoor. Heb er een winactie voor gedaan om het te vieren. Op de blog loopt overigens ook een leuke winactie, met een smakelijke giftbox van Faiafood. Nog geen reacties, lukt het wel om te reageren onder mijn berichten? En terwijl ik dit schrijf is er nog een winactie met Klorofil op de site verschenen ook, jeugdsentiment.

finn
Dit is Finn, is ie niet supercute? Hij wilde wel even op de foto toen ik op de thee was bij een vriendin. Zal de meisjes vragen of ze nog leuke knuffels weg willen doen, want daar is deze lieverd altijd erg blij mee.

Wat doe ik dan zoal dat het druk is?

Anyweg, wilde ik dus even zeuren dat ik het zo druk heb. Ik ben eindelijk weer lid geworden van een sportschool en daar had ik dus 2 afspraken mee: een rondleiding en een officiële intake waarbij ik een schema kreeg. Ben overigens mijn buitenschoenen vergeten, dus die staan daar nog… oeps! Ik moet er weer even inkomen, zeg maar. 

sporten sportschool
Ja ja, ik heb het sporten weer opgepakt… Nu hopen dat ik niet alleen een betere conditie en sterkere spieren krijg, maar vooral dat mijn buikje en love handles verdwijnen.

Verder was daar een ziek kind dat na een paar weken thuis naar de dokter moest en een kuurtje kreeg. Kuurtje heeft niet helemaal geholpen, dus nu taxi spelen naar school omdat ze dit zelf nog niet red op de fiets. Naast doktersbezoeken staan er ook weer orthodontistafspraken gepland. Ook op school moet er door de lange afwezigheid een gesprek met de mentor plaatsvinden. En zo zijn er nog wat afspraken van de kinderen. En wie doet al dat soort afspraken? Ja, 1 persoon en dat is mama. Het zou zo fijn zijn als je deze verantwoordelijkheid kunt delen…  

Maar goed, dat gaat dus even niet. Er zijn nu volop campagnes over laaggeletterheid en als je die volgt, dan snap je dat ook daar extra druk bij mij ligt. Want mijn vriend heeft op dat front nu nog vaak hulp nodig met formulieren, verhuisrompslomp, starten van zijn bedrijf en medische afspraken. Iemand nog een personal trainer aan huis nodig? Geef een seintje!

fohn reviewen
Haar in de krul föhnen met deze Hydro Föhn van Babyliss met diverse opzetborstels. Wil ze allemaal testen voor de review.

En dan ben ik nog ondernemer. Je zou bijna vergeten dat er als kostwinner ook voor brood op de plank gezorgd moet worden. Hoewel er nu regelmatig voor mij gekookt wordt (zo fijn!) moeten de boodschappen ingepland worden én die moet je dan ook nog betalen. Het is wat. De blog loopt natuurlijk door, maar aan schrijven kom ik weinig toe. Gelukkig zijn er veel leuke speelgoeditems en uitstapjes voor jonge kinderen waarvoor ik gastbloggers in kan zetten. Ik heb een appgroepje aangemaakt omdat dit net wat makkelijker en sneller werkt om de reviews te verdelen. Het leuke is dat we dus ook veel winacties mogen doen!

Deze maand zijn er 2 Blogboot events, waarvan er al eentje heeft plaatsgevonden. Hiervan moet ik nog een rapportage maken met alle publicaties en ondertussen natuurlijk door met het volgende event. Zelf ben ik nog uitgenodigd voor wat leuke speeddatemeetings en een hotelreview. Ook heb ik voor een samenwerking vanuit zo’n meeting deze week vliegtickets geboekt voor de voorjaarsvakantie. Altijd even kijken wanneer die betaalbaar zijn, want het kan flink schelen. 

Ik ga volgende week weer op een stembureau zitten om het kiestraject te monitoren en in de avond moet ik stemmen tellen. Ga jij dat ook doen? Toch een fijne bijverdienste en je komt altijd bekenden tegen, dus is wel gezellig.

Gezellig is ook de klus die ik nu doe voor het CBI. Voor een Europabreed marktonderzoek interview ik outsourcers over het imago van Marokko als nearshoring locatie. Als je niet weet wat dat is, geeft niks, gaat om het uitbesteden van werkzaamheden naar landen met lagere lonen, omdat we er hier de menskracht niet voor hebben. Het is razend interessant vind ik zelf en ik ‘ontmoet’ zo allerlei nieuwe mensen die enthousiast zijn over hun vakgebied. Heel erg leuk om te doen dit en fijn ook dat je hulp krijgt vanuit je netwerk om je te connecten met relevante gesprekspartners. Ik heb nu 5 van 14 interviews gedaan en het is ‘echt even lekker’ om met iets heel anders dan bloggen bezig te zijn. Wel veel werk, meer dan ik vooraf had ingeschat, maar leuk dus. Een internationale carrière leek me altijd al heel leuk en met deze gesprekken, de multi-culti relatie en de reizen voor mijn blog, zit ik daar toch tegenaan. Het is maar net hoe je het zelf verpakt.

Ondertussen liggen hier nog de nodige reviews te wachten op een artikel en foto’s. Ik voel de druk maar first things first. Ben nog bezig om met Flexa de kinderkamer te verven, de Babyliss föhn heeft diverse opzetborstels, het spel nog niet aan toegekomen… Want ik had glasvezelinternet besteld. Ja, ja, nieuwe internetverbinding dus ook dan weet je het wel… alles moet opnieuw ingesteld worden, de printer, de chromecast en alle devices. Met het inplannen van al mijn meetings blijkt ineens ook Microsoft Teams niet meer te werken, dus daarmee troubleshooten om het op te lossen. En daar was deze week de Belastingdienst om toeslagen terug te vorderen vanwege het samenwonen. Kaching… Geen klein bedrag. Dat soort dingen stress me out. 

Gelukkig hoor ik ook nog de kennis die pas tegen me zei: “Je bent echt een powervrouw. Geen financiële backup, wel kinderen en fulltime ondernemen. Mensen denken misschien dat je geen zwaargewicht bent, maar er zit een behoorlijke dosis kennis en ballen. Je mag trots zijn hoor!” Vond ik heel fijn om te horen, zo’n opsteker op z’n tijd is prettig. 

Intussen blijkt ook dat mijn blog niet alle reacties pakt en dat deelnemers dus via facebook moeten reageren. Heel irritant. Wil ik nog gefikst hebben, maar het is dus een beetje druk waardoor ik me flink opgejaagd voel. Dit weekend misschien nog wat doen, hoewel er ook een kind lootjes getrokken heeft en we aan de surprise willen werken. (Nee, ik help niet maar ik ben wel degene die overal in huis knutselmaterialen vandaan tovert en tips geeft. Je kent het.)

Nou, ben je ff bijgepraat. Leuk dat je me volgt nog steeds trouwens. Hoe is het met jou?

Lees hier het vorige weekoverzicht.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Knap dat je alle ballen in de lucht weet te houden! Vergeet ook niet om af en toe een rustmomentje te pakken, dat helpt mij altijd erg in drukke perioden. Zoals nu mijn man veel weg is voor zijn werk en het thuis met kinderen, werk, huishouden even allemaal op mij aankomt.

    Ik kijk alweer uit naar de extra vrije dagen rondom kerstmis 😉

    1. Marguerita zegt:

      Dankjewel, ik speel af en toe even wat suffe spelletjes op mijn telefoon… en ik bingewatch graag series – gun mezelf daarom altijd een lunchpauze van 1,5 uur, heb ik echt nodig – maar echte rustmomentjes daar is weinig gelegenheid voor. Nou ja, bijna weekend dan ga ik in ieder geval uitslapen, dat is ook rust 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.