Warme Winteravond in Dierenpark Amersfoort

Ze zijn er ook deze Kerstvakantie weer de Warme Winteravonden in Dierenpark Amersfoort. Van 27 december tot en met 30 december 2023 en van 2 januari tot en met 5 januari 2024. Tijdens de warme winteravonden is de dierentuin tussen 15:00 en 20:00 omgetoverd tot een sfeervol winterpark. Een erg leuk winters uitje voor het hele gezin. Het park is versierd met duizenden lichtjes, kerstbomen en zelfs sneeuw. Tijdens een magische winterwandeling door het park kan je genieten van oliebollen, marshmallows, stamppot, Luikse wafels, warme chocolademelk en nog veel meer lekkers.

Door: Jannie Suddaby

amersfoort warmewinteravonden

Afgelopen vrijdag avond mochten wij met ons gezin namens Marstyle naar de Warme Winteravonden in Dierenpark Amersfoort. Het was voor ons de eerste keer in Dierenpark Amersfoort. Er was dus veel nieuws te ontdekken voor onze kinderen van 9, 7, 5 en 2 jaar oud. We kwamen als eerst bij het berenverblijf aan. Daar kon je via een touwbrug boven het berenverblijf over de beren heen lopen. De jongste 3 kids vonden dat toch wel spannend dus bleven liever op de grond.

Samen met onze oudste dochter ben ik via touwbruggen over het berenpad gelopen. Dat vond ze wel heel cool. Daarna zijn we met de lichtjes trein geweest. Een klein treintje vol met lichtjes die een rondje door het park heen rijdt. Overal in het park zijn lampjes, kerstbomen en foodtrucks vol met lekkernijen. Er zijn ook wintervuren en livemuziek wat het extra gezellig maakt.

De kinderen mochten mee met de sprookjesverteller op een tocht door het wintersprookje van Koning Winter in een dorpje waar het maar geen lente wil worden. Lopend tussen de grote dennenbomen en langs ijsschotsen.

Helaas zat het weer niet echt mee door de regenbuien. Gelukkig konden we schuilen in het restaurant waar we even konden op warmen en patatjes hebben gegeten.

Toen het weer droog was zijn we langs het voedselpad naar de nieuwe dierenkeuken gelopen. Dat was erg interessant om te zien wat de dieren allemaal eten en hoe het wordt bereid. We konden ook met zijn allen op de weegschaal staan om te kijken hoeveel kilo aan voedsel wij samen wegen. Samen met de kinderen weeg ik even veel als het gewicht aan voedsel voor 3 giraffen voor 1 dag.

Het leukste en indrukwekkendste stuk was toch wel het Dinobos. Samen in het donker lopen langs grote verlichte dino’s. Uit de bosjes kwamen allerlei dino geluiden en gebrul dit vonden de kinderen wel heel erg leuk en spannend. Vooral mijn zoontje van 7 vond dit super leuk als of hij in Jurassic park aan het lopen was.

We hebben de avond afgesloten met marshmallows roosteren bij het kampvuur. Lekker warm en gezellig bij het vuur smullen van de marshmallows.

Het was een bijzondere belevenis om eens in het donker door de dierentuin te lopen. En ondanks het slechte weer hebben we het leuk gehad.

De Warme Winteravonden zijn er nog tot en met 5 januari. Tickets zijn nu online te koop met tot 35% korting op de website van deze leuke dierentuin.

Wanneer was jij voor het laatst in de dierentuin en welke dierentuin was dit?

Lees ook:

Amersfoort: de meest avontuurlijke dierentuin van Nederland

Vier de winter in Archeon

Sjieke kerstjurk of foute kersttrui?

Fluffie Stuffiez – Pluis jij hem uit?

Lijfklets, samen in gesprek over je lijf

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.