Fritz! repeater is glasvezelproof

Mijn netwerkproblemen binnenshuis zouden nu opgelost moeten zijn. Dat zijn ze ook deels dankzij de FRITZ!Repeater 6000 die ik toegestuurd kreeg. Er hapert alleen nog iets aan het Zyxel modem dat glasvezel provider Odido bij mij thuis installeerde. Sinds kort ben ik dus ‘van de kabel af’ en aangesloten op glasvezel internet. Een aanbieding van Odido waarbij ik voorlopig maar de helft betaal van wat Ziggo in rekening bracht, gaf de doorslag. Zo’n overstap heeft echter nogal wat voeten in aarde…

fritz repeater
Kreeg ik zo ineens een FRITZ!Repeater voor kerst en ik mocht een compacter exemplaar verloten op instagram!

Alle smart home apparaten (slim deurslot, automatische gordijnen) moet je opnieuw inregelen en al je devices moet je voorzien van een nieuw wachtwoord. Bovendien werden mijn gehuurde Ziggo repeaters teruggestuurd. Afijn, om televisie te kunnen kijken moest er een extra Zyxel apparaat worden geïnstalleerd door de gratis monteur, die dan weer met een LAN-kabel aan mijn Apple TV en gewone televisie is gekoppeld. Deze had ook als repeater moeten fungeren, maar deed het niet zo goed dus om boven op de tv te kunnen chromecasten trok ik een oude Gymston repeater uit de kast. Deze heeft echter als nadeel dat hij als extra netwerk wordt gezien. Alle apparaten die je boven wilt gebruiken moesten dus weer een wachtwoord invoeren. Een gruwel van een wachtwoord dat op chromecast, printer, laptop en alle telefoons ingetoetst moest worden.

Afijn je snapt het: dit kost allemaal veel tijd en frustratie.

Onnodige frustratie, want op de Blogboot eerder dit jaar hoorde ik van AVM FRITZ! over handige vakantienetwerken en in 1 klik klaar wifi met een goed signaal. Ik vertel je erover op TikTok:

@marstyle78 Doet jouw #glasvezel wel wat ie moet doen? #foryou #wifi #wifirepeater #avmfritz #winactienederland ♬ origineel geluid – Marguerita Bisschop

Wifi Repeater 6000

De FRITZ! repeater 6000 was dus meer dan welkom. En voor de duidelijkheid: over de snelheid van Ziggo was ik ook niet te spreken, vandaar de overstap. De Odido klantenservice is terwijl ik dit schrijf nog steeds bezig, het enige wat ze kunnen zeggen is dat het binnenkomende glasvezelsignaal qua snelheid op orde is via een meting van de router. De internetsnelheid waarvoor ik betaal is 1 Gig. Kortom: precies de 1000 MB die de FRITZ! repeater 6000 aankan om het wifi signaal te versterken in mijn huis. Via een LAN-verbinding (kabel) zou het allemaal nog sneller zijn, maar ook draadloos is het een topding en kan hij dual-band signalen aan (oftewel de 2,4 GHz en 5 GHz WiFi signalen die mijn router uitstuurt). Dat is belangrijk als je ook oudere draadloze apparaten in huis hebt: moderne zitten op het 5 GHz signaal, oude apparaten werken op 2,4 GHz. Net als vroeger de radiozender waarbij je naar het juiste kanaal moest draaien (alleen dan volledig automatisch zonder dat je er iets voor hoeft te doen). Het apparaat heeft een adviesprijs van 209 euro.

fritz repeater
Je kunt de repeater desgewenst ook via een LAN-kabel met je netwerk verbinden.

Mijn ervaring met het aansluiten van de Fritz! 6000 repeater

Het fijne van FRITZ!, zo had ik mij laten vertellen, is dat je met één druk op de knop je apparaten toevoegt aan het netwerk. Er zit overigens ook maar 1 knop op deze repeater. Een kwestie van stroom aansluiten, 2 minuten wachten, knop van FRITZ! en knop van router indrukken en klaar. Helaas bleek een druk op de FRITZ! knop en de WPS knop op mijn Zyxel router geen verbinding tot stand te brengen… Jammer joh. Wat nu?

Gelukkig heeft FRITZ! een hele fijne klantenservice. Via de codes onderop je FRITZ! apparaaten en een speciale inlogsite (zoals bijvoorbeeld je modem ook heeft) kun je ook zonder externe internetverbinding handmatig de verbinding opzetten door de juiste instellingen in te geven. De klantenservice loodste mij er snel doorheen (hoewel ik natuurlijk toch een paar keer die 2 minuten moest wachten) waardoor ik handmatig mijn wifi-wachtwoord kon invoeren en het juiste netwerk kon selecteren om mee te verbinden. Daarna was het gepiept. De FRITZ! zendt precies mijn originele netwerk uit en om gebruik te maken van dit gebooste signaal hoeven we nergens opnieuw in te loggen. Het signaal in huis is nu overal sterk genoeg om lekker te kunnen werken, streamen en smart home devices aan te sturen. Meteen daarna mijn nieuwe Nuki Smart Lock aangesloten. Nu de routerproblemen nog door Odido laten oplossen dan ben ik all set!

Lees ook:

SwitchBot: mijn gordijnen openen en sluiten op vaste tijden automatisch

Smarten up your home met deze gadgets

Slim deurslot? Mijn ervaring met een Tedee smart lock

Show me some Xiaomi!

Help je ouders om zelfstandig te blijven wonen

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.