Smarten up your home met deze gadgets

Het internet of things is een beetje een abstracte term, maar dankzij de Smart Home editie van de Blogboot kan ik weer een paar mooie gadgets toevoegen aan het mijne. Mijn slimme deurslot ga ik vervangen door het allernieuwste model van Nuki en de automatische gordijnen gaan we nu programmeren met Slide. Hoe deze overstap bevalt laat ik uiteraard weten op de blog!

blogboot smarthome
Wat een leuke editie was deze 20e Blogboot weer!

Als jij ook graag profiteert van handige gadgets in huis, heb ik momenteel een mooie winactie lopen op Instagram trouwens. Daar verloot ik een Wifi repeater van het mooie merk AVM Fritz! dat met de versterker je binnenkomende wifi-signaal tot wel 2400 MB overal in huis op deze sterkte kan krijgen. Kijk snel als je mee wilt doen 😉 want ook de slimme apparaten van Nuki en Slide, waarmee ik op de Blogboot kennismaakte hebben baat bij een stevig draadloos netwerk in je huis. Zonder internet kunnen de ’things’ niet online tenslotte.

Kerst cadeautip

Op 30 november startte overigens ook het Amsterdam Light Festival. Nu heb ik zelf nog geen slimme verlichting, maar bij dit lichtjesfestival maken ze gebruik van de nieuwste en mooiste technieken. Heel leuk om in het donker vanaf het water mee te maken. Zeker als je duurzaam vaart met bijvoorbeeld Starboard Boats, die elektrisch zijn aangedreven. Bij Starboard koop je je tickets voor een rondvaart door Amsterdam die je in je uppie of met het gezin kunt maken, of huur als kerstuitje een hele boot af met je collega’s. Hoe leuk is dat?

Smart Lock van Nuki

Smart Locks – oftewel slimme deursloten – zijn superhandig. Ik heb er al jaren één van Tedee, maar de laatste tijd worden met elke app update gezinsleden uitgelogd, ze komen er niet meer in en de ‘bridge’ heeft ook regelmatig kuren, waardoor het veel extra tijd kost om mijn deur te openen. Verouderd dus. Ik wil dus een andere en dat wordt de 4e generatie Smart Lock Pro van Nuki. Deze heeft een ingebouwde brug, waardoor dit soort problemen verleden tijd zijn. Ook kan ik het oorspronkelijke deurslot weer terugzetten, waardoor ik desgewenst mijn originele huissleutels ook (weer) zou kunnen gebruiken. Verder is dit merk compatibel met onder meer Google Home, Apple Home en Alexa. Kortom, veel voordelen!

smartlock nuki app
Stel alles in met de app. Hier werd de flatdeur in Oostenrijk vanaf de boot in Amsterdam even ontgrendeld.

Waarom een smart lock zo fijn is?

Sleutels bijmaken is irritant en je raakt ze nog wel eens kwijt. De mijne (met mijn fietssleutel er aan vast) is al een paar weken zoek… Met een smart lock heb je in principe geen sleutel nodig, via de app op je telefoon – die je toch altijd bij je hebt – open je de deur. Bij het uitstappen op de parkeerplaats doe ik dat, de kinderen rennen dan naar de deur en ik pak ondertussen de boodschappen en stap zo naar binnen. Nieuwe huisgenoten (de kinderen hebben nu eigen toegang en mijn vriend) geef je eenvoudig toegang. En heb je ruzie dan pas je hun toegang ook makkelijk aan, hahaha. Te laat thuis? Hehehe, kun je instellen dat ie het niet meer doet. Nee, maar kan ook voor de buurvrouw die je hond uitlaat of je schoonmaakster bijvoorbeeld. 

smartlock nuki
Handige Nuki accessoires om je smartlock naast de app met een toegangscode of je vingerafdruk te bedienen.

Op de Blogboot maakten we dus kennis met het nieuwste van het nieuwste op dit gebied, gepresenteerd door de Oostenrijkse uitvinder himself. De nieuwe Smart Lock Pro van Nuki is een 4e generatie Smart Lock, uitgerust met Matter, wifi-module en Power Pack. Desgewenst kun je ook instellen dat de deur automatisch opent wanneer je aan komt lopen. Het handige van Nuki is, dat het merk ook accessoires beschikbaar heeft om bijvoorbeeld via je intercom in een flat de buitendeur te openen, hij kan op je toegangspoort mocht je een oprijlaan hebben en je moeder die geen zin heeft in zo’n ‘enge’ app kan desgewenst met bijvoorbeeld een pincode of haar vingerafdruk naar binnen. Daarmee is dit merk echt anders dan andere merken, ze hebben werkelijk overal aan gedacht.

smartlock nuki
Bij Nuki geen gedoe: deze plaats je gewoon over je bestaande deurslot heen. af en toe de batterijen opladen en klaar.

Meer informatie over Nuki kun je vinden op hun website. Het nieuwste slimme deurslot van Nuki kost € 279,-. Wil je er een accessoire bij voor bijvoorbeeld cijfercodes, daarvan is de prijs € 145,-.

smart curtains slide
Slide uitvinder Kaj wilde met één druk op de knop niet alleen ijn beamer naar beneden, maar ook direct de gordijnen dicht. Het resultaat is de Slide.

Automatische gordijnen van Slide

Je gordijnen automatisch open en dicht op het tijdstip dat jij dat wilt? Ik vind het ideaal, zeker omdat ik vaak weg ben voor mijn werk en dit een bewoonde indruk maakt. Dit had ik zelf enkele jaren ingeregeld met het merk Switchbot, maar de zonnepaneeltjes daarvan werken niet en ook hier lijkt het systeem inmiddels verouderd met hier en daar wat hickups dus keek ik met interesse uit naar een mogelijke vervanging van deze handige smart home mogelijkheid.

smart curtains slide
Dit is de krachtige Slide motor die ook zwaardere gordijnen kan openen en sluiten.

Op de Blogboot was uitvinder Kaj van Slide aanwezig en hij vertelde dat het product vooral uit luiheid geboren is: hij had zo’n beetje alles geautomatiseerd in zijn kleine huis. Alleen zodra hij een film wilde kijken en de beamer met een druk op de knop in actie kwam… moest hij alsnog opstaan om de gordijnen dicht te doen. Goede motivatie om iets nieuws te ontwikkelen: als je er zelf behoefte aan hebt. Zelf heb ik natuurlijk geen beamer, maar ik ben veel weg, zeker toen ik nog druk aan het daten was en dan is het fijn als je huis een beetje een bewoonde indruk maakt. Plus het is ook gewoon makkelijk. Als ik uitslaap, lijkt het toch of ik op tijd mijn bed uit was om de gordijnen open te doen, hahaha. 

smart curtains slide

Als je een nachtje niet thuis bent is de Slide wel zo veilig. Het grote verschil met Switchbot: de motor is krachtiger en plug je in het stopcontact in. De hub – die het apparaat met de wifi verbindt – is hier dus ook al ingebouwd. Meer informatie vind je op de website van Slide. Je koopt deze bijvoorbeeld hier voor € 250,-. 

Volgende smart home product op mijn wensenlijstje? Een slimme videodeurbel en slimme lampen die op afstand te bedienen zijn. Ik ben heel benieuwd welke smart home producten jij in huis hebt?

Lees ook:

Tuintrend van 2023: wellbeing verlengstuk

Wat vinden kinderen van AI?

Show me some Xiaomi!

Ken je BYD; Build Your Dreams?

5 handige gadgets voor een slimmer huis

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Dario zegt:

    Hele gave gadgets, word je wel hebberig van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.