5 handige gadgets voor een slimmer huis

Eerste kerstdag 2017 en na het uitpakken van de kerstcadeaus zat ik lekker op de bank met de iPad. Ineens popte er een mailtje omhoog: een Burgernetmelding! Dat gebeurt eigenlijk nooit en dit soort mailtjes bekijk je meteen. Poging tot inbraak die nacht ’tussen 5 en 3′ in een huis bij ons vlak achter. Hebben wij misschien iets verdachts gezien op dat moment?

Ik schrok me rot uiteraard, maar nee… wij hebben niets verdachts gezien. Op dit soort momenten denk ik wel direct aan smart home gadgets. Bij mijn ouders in de woonwijk is het dit jaar al verschillende keren gebeurd dat de politie camerabeelden van omwonenden heeft opgevraagd. Zelf hebben wij nog niet van dit soort gadgets. Terwijl dingen als IP-camera’s echt niet meer alleen voor de rijken zijn weggelegd. Daarom zet ik vandaag 5 smart home gadgets op een rij, waar je misschien zelf niet aan gedacht had om je huis te ‘upgraden’.

IP camera

Er zijn IP camera’s die je buiten aan je woning kunt bevestigen, maar ze zijn er ook voor binnen. Wanneer je zo’n camera buiten ophangt, moet je wel goed opletten waarop deze is gericht. Buren van ons waren namelijk not amused toen andere buren hun nieuwe camera recht op hun tuin en raam richtten… lijkt me logisch. Let erop dat je alleen de openbare straat of parkeerplaats in beeld hebt! Dit  soort HD camera’s nemen alles op en het is vaak mogelijk om automatisch een alert op de bijbehorende app van je smartphone te ontvangen wanneer er beweging wordt waargenomen. Dit soort draadloze alarmsystemen voor binnen zijn bij het merk Somfy voorzien van een ‘privacy shutter’. Een luikje dat dichtgaat wanneer je thuis bent (dat merkt het systeem aan bijvoorbeeld de locatie van je smartphone). Deze op de foto kost 199,- en ik vind het zelf erg handig dat hij compatibel is met onze slimme Nest rookmelder.

somfy ip camera

Slimme verlichting

Mijn ouders hebben hun huis voorzien van slimme verlichting, dat is zeker voor de kleinkinderen een geinige ‘gadget’. Opa roept dan of de kleinkinderen willen blazen naar de lamp en via zijn tablet zet hij dan snel die lamp aan. Via de verschillende influencer marktplaatsen zag ik het afgelopen jaar campagnes voorbij komen waarin je als blogger zoiets kunt testen, bijvoorbeeld het Philips Hue systeem. Daar kwam ik zelf toen niet voor in aanmerking, maar als jij dit soort smart home snufjes ook kunt waarderen schijnt dit een eenvoudig instapsysteem te zijn. De prijs is vanaf 499,-. Je selecteert dan zelf de kleur lampen die je wilt en bedenkt welke lampen je op dit systeem wilt aansluiten. Als je al die lampen van een Philips Hue peertje hebt voorzien (tot 50 stuks), heb je de Philips Hue Bridge met bijbehorende app nodig om bijvoorbeeld tijden etc in te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld een soort zonsopgang in je eigen huis simuleren om rustig wakker te worden, om maar iets te noemen. Ideaal om ook random lampen aan en uit te doen vanaf je vakantieadres!

philips hue

Nooit meer sleutels kwijt

Hoe handig zou het zijn als je je verloren sleutelbos, koffer of zelfs auto terug zou kunnen vinden via een app? Met Tile kan het. Niet zozeer smart home deze oplossing, maar een smart gadget voor aan je sleutels, je tablet of belangrijke pasjes. Als je deze Tile Slim (stop je bij je pasjes) of Tile Mate (voor aan een sleutelhanger) aan je eigendommen bevestigd, kun je de locatie ervan via de app volgen. Deze startup komt voort uit een crowdfundingscampagne en is sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar bij MediaMarkt, Coolblue, fonQ en bol.com vanaf € 26,95.

tile

Smart babyfoon en open raam-alert

Ook het in de gaten houden van je kinderen kan natuurlijk ‘smart’ met allerlei technologieën voor de ouders van nu. Naast het programmeren van lampen, rolgordijnen, ip-camera’s, rookmelders en je thermostaat, kan de babyfoon – met camera – vanaf afstand worden bediend. MioSmart houd je kinderen overigens niet alleen in de gaten via de slimme babyfoon. Dit systeem kun je uitbreiden met sensoren die een melding geven wanneer er ongeoorloofd een raam wordt geopend! MioSMART bestaat uit een VixCam voor realtime camera monitoring, en de Sensor Starter Kit, met deur-, raam- en bewegingssensoren. Gebeurt er iets onverwachts? Dan wordt er meteen een melding verstuurd naar de telefoons met de bijbehorende app. De VixCam fungeert bovendien als babyfoon. Zo weten ouders precies wat er thuis gebeurt wanneer ze er niet zijn. Deze app kan op vier verschillende mobiele telefoons worden geïnstalleerd, zodat bijvoorbeeld ook andere familieleden die in de buurt wonen snel ter plekke kunnen zijn, mocht er iets aan de hand zijn. De camera die dienst doet als babyfoon heeft tweeweg-audio. Zo horen kinderen hun ouders niet alleen, maar kunnen ook met ze communiceren. Een volledige smart home kit is verkrijgbaar vanaf € 159.99.

mio smart family

Je tv aansturen met je stem

Wie heeft er een spraak aangedreven televisie? Wij bedienen die van ons met Siri van de Apple TV (die helaas niet zo goed is in Nederlands). Sony heeft echter tv’s waarbij zo’n tussenapparaatje niet nodig is, deze heeft stembediening via Android TV. Met de nieuwste smart tv modellen bekijk je al je favoriete films thuis in 4K HDR beeldkwaliteit. De Sony BRAVIA 43-inch XE80 (KD-43XE8005) biedt optimale beeldkwaliteit dankzij technologie als het TRILUMINOS-display (dat kleuren natuurgetrouw weergegeeft) en de 4K X-Reality PRO-beeldverwerker (die iedere pixeloptimaliseert). Dit model kan 4K afspelen met de helderheid, kleuren en details van HDR. Met de spraakgestuurde afstandsbediening kun je snel zoeken  naar je favoriete film of tv-programma’s en Netflix is toegankelijk met een speciale knop op de afstandsbediening. De KD-43XE8005 is verkrijgbaar voor € 1.100,-. 

sony tv

Heb jij slimme gadgets in huis?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.