Show me some Xiaomi!

Xiaomi, dat merk ken je vast nog niet? Voor mij was het in ieder geval nieuw, tot ik werd uitgenodigd om hun launch event bij te wonen. Dit Chinese merk wil de Benelux gaan veroveren. Xiaomi introduceert een breed scala aan producten in de Benelux, van smartphones en smartwatches tot slimme nachtlampjes, scooters en laptops. Ze beginnen met de nieuwste telefoons Mi 9 en Redmi Note 7 en de wearable Mi Band 3, die ik al een paar weken om mijn pols draag.

De Benelux launch was een persevent waarbij ik eens niet tussen de vrouwen zat, maar waar het overgrote deel man was. Ik zat tussen de heren van Nu.nl en Bright, waardoor ik ondertussen aan deze kenners kon vragen of de prijsstelling echt zo scherp is (ja!) en de camera en andere techspecs zo bijzonder (weer ja). Naast journalisten waren er ook Mi-fans uitgenodigd voor het event en ik deed een step-race met onder meer vlogger Diesna Loomans. Daarbij werd ik overigens laatste, waarmee ik toch een Xiaomi nachtlampje met bewegingssensor en een Mi LED Smart Bulb lichtbol heb gewonnen. Xiaomi heeft echt zoveel meer dan telefoons…

Technologie betaalbaar voor iedereen

Tijdens de presentatie hoorden we hoe het kan dat dit Chinese merk zo ontzettend hard groeit: hun missie is om technologie voor iedereen betaalbaar en bereikbaar te maken. De prijzen zijn dan ook behoorlijk concurrerend, zeker als je ziet wat je daarvoor krijgt in vergelijking met andere merken. In Nederland beginnen ze met hun telefoons en smartwatch om de markt te veroveren, maar ze hebben dus ook speelgoed (niet alleen elektrische steps, maar ook slimme bouwblokken), huishoudelijke apparatuur zoals robotstofzuigers, lampen en waterkokers, kleding, matrassen en wat al niet meer…
 
Ongelooflijk wat ze in hun korte bestaan (Xiaomi is opgericht in 2010) allemaal hebben ontwikkeld! Mijn interesse is in ieder geval gewekt, want ik houd best van technische snufjes en nieuwe ontwikkelingen, maar ik ben geen voorloper op dat gebied. Stap vaak pas in als het betaalbaar is en ik er het nut van inzie. Een robotstofzuiger staat bijvoorbeeld nu pas op mijn wensenlijstje en nu beide dochters een eigen mobieltje hebben (oude van ons zonder sim-kaart), orienteer ik me op duurzame betaalbare telefoons die tegen een stootje kunnen. Xiaomi is wat dat betreft een interessant merk! Ook trouwens voor je ouders die best een nieuwere smartphone willen hebben, maar daar geen 800 euro voor willen betalen.
mi telefoon
De Mi 9 is verkrijgbaar vanaf 449 euro.

Duurste model, de Mi 9 vanaf 449 euro

De Mi 9 van Xiaomi is hun nieuwste en duurste model. Voorzien van allerlei technische snufjes, waarvan ik zelf de AI triple-camera heel opvallend vind en de draadloze oplaadmogelijkheid. Deze smartphone is hier verkrijgbaar vanaf 449 euro.

AI triple-camera

Als blogger zou ik eigenlijk zoiets als de Mi 9 moeten hebben. Mijn iPhone 6 maakt gewoon niet heel mooie foto’s als ik het vergelijk met andere telefoons. Wat Xiaomi tijdens de presentatie liet zien qua scherpte, diepte effecten en kwaliteit is gewoon jaloersmakend mooi. Er zitten dus 3 camera’s op het toestel. De hoofdcamera gebruikt de nieuwste 48-megapixel Sony IMX586 1/2″-sensor. Gebruikers kunnen hiermee 48-megapixel high-resfoto’s te maken en nog scherpere foto’s nemen bij weinig licht. De Mi 9 combineert namelijk vier pixels in één, wat resulteert in zeer gevoelige 1,6μm-grote pixels. De combinatie van de hoofdcamera, de 16-megapixel ultra groothoekcamera en een 12-megapixel camera is echt zo gaaf! Ik wil het!
 
De Mi 9 heeft verder een mooi afgeronde achterkant, waardoor het toestel comfortabel in de hand ligt. En de achterkant van het toestel kleurt telkens anders afhankelijk van de lichtinval. De telefoon beschikt over een verbeterde vingerafdruksensor op het scherm, waarmee je het toestel tot 25 procent sneller ontgrendelt dan de vorige generatie.
Ook opladen gaat snel. In combinatie met de nieuwe 20W-versie van de Mi Wireless Charging Pad, kan de Mi 9 volledig opladen in slechts 90 minuten, net zo snel als sommige kabeloplossingen. De 6GB+64GB-versie is verkrijgbaar voor 449 euro, de 6GB+128GB kost 499 euro. Het toestel is beschikbaar in de kleuren Piano Black, Ocean Blue en Lavender Violet.
redmi telefoon
De Redmi Note 7.

Geeft niet als je er per ongeluk op staat: de Redmi Note 7

Hoewel de Mi 9 met al zijn snufjes niet eens zo gek duur is, kan ik me voorstellen dat je voor jezelf of je tiener geen 450 euro wilt uitgeven. Dan wordt de Redmi Note 7 interessant, want die heb je al voor 199 euro. En hij kan zeker tegen een stootje! In het filmpje tijdens de perspresentatie zagen we het ding een aantal keer knoerthard vallen en er ging iemand op staan… Geen beschadiging te zien. Niet zelf uitgeprobeerd natuurlijk, maar zeker voor tieners die veel fietsen of ouderen die de kracht in hun handen verliezen wel heel fijn als hun smartphone tegen een stootje kan. Bovendien maakt ook dit toestel geweldige kwaliteit foto’s! Een grote pré voor je instagrammende zoon of dochter.
 
Redmi Note 7 is beschikbaar in de kleuren Space Black, Neptune Blue en Nebula Red. De prijs in de Benelux ligt op 199 euro voor de 3GB+32GB-versie en 229 euro voor de 4GB+64GB-versie. Je koopt het toestel bijvoorbeeld hier
 
xiami mi band
De wearable smartwatch Mi Band 3.

Mijn ervaring met de Mi Band 3

Na de perspresentatie kreeg ik als cadeautje van Xiaomi hun nieuwste wearable mee: de Mi Band 3. Na even de spanning overwinnen, besloot ik deze smartwatch toch in gebruik te nemen om het eens te ervaren. Echt supergrappig wat er allemaal gemeten wordt en wat je ermee kunt! De Mi Band 3 zit boordevol functies en heeft een makkelijk te bedienen touchscreen, waardoor zelfs ik ermee uit de voeten kan. De app op mijn telefoon was snel geïnstalleerd, even synchroniseren en het werkt. Vooraf heb ik uiteraard eerst het ding aan de oplader gehangen. Dat spreekt voor zich.
xiaomi mi fit band
Omdat hij waterdicht is, kan ik hem onder de douche gewoon om houden. Erg prettig. Sowieso zou ik er tot vijftig meter diep mee kunnen duiken. Niet dat ik dat ga doen, maar het kan.
Wat kun je met deze smartwatch?
 • De tijd aflezen.
 • Als stopwatch gebruiken.
 • Het weer zien (temperatuur en een icoontje voor zon of regen enzo).
 • Hij telt mijn stappen en ik heb hem ingesteld om na 40 minuten beweging (8000 stappen) een ‘beloning’ te krijgen omdat ik mijn ‘dagdoel’ dan heb bereikt. Dan trilt je smartwatch en zie je in de app op je telefoon een oranje balkje.
 • Je hartslag bijhouden. In de app op je foon zie je over de hele dag het grafiekje en vertelt de app je ook hoeveel inspanning je op basis van je hartslag hebt geleverd. Dus het aantal minuten dat je ontspannen was, lichte inspanning leverde, intensief bewoog, aerobic bezig was, anaërobe calorieën verbrande en de hoogte level qua hartslag (in het rood, dus kan niet goed zijn) de VO2 max.
 • Als je in de sportschool staat, kun je hem met één druk op de knop koppelen aan bijvoorbeeld de loopband. Zo houdt hij je training bij.
 • Je verbrande calorieën per dag staan in je app.
 • Je slaapgegevens worden bijgehouden. De app vertelt of je beter slaapt dan andere gebruikers en hoe lang je diepe en lichte slaap duurde.
 • Je kunt in de app aangeven of je start met een outdoor training: op de fiets, hardlopen etc.
 • Je kunt eventueel vrienden toevoegen in de app en je streefgewicht benoemen.
 • Je social media kun je koppelen aan de Mi Band. Omdat het mij anders iets te veel trilt, heb ik dit alleen voor WhatsApp ingesteld. Elk appje krijg ik ook op de smartwatch binnen en ik kan er een korte samenvatting op lezen.
Nou, je kunt er vast nog veel meer mee maar dit zijn de functies die ik zelf gebruikt heb. Erg grappig om al die statistiekjes zo te volgen. De Mi Band 3 is vanaf 29,90 euro hier te koop. Geinig niet al te duur moederdagcadeautje dus!
>> Lees meer over musthaves
 
Heb jij een smartwatch? En zou zo’n mobieltje iets voor je zijn?
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.