Review: wifi kleurenprinter zonder dure cartridges

Zoek je een printer die altijd werkt, geen onderhoud nodig heeft, vanaf alle apparaten in huis bediend kan worden en betaalbaar is? De Epson EcoTank ET-2550 is het antwoord op de vele eisen van een druk en mobiel gezin en wij mochten hem testen! Superfijn, want we waren al even printerloos en dat is best heel lastig. Toegangstickets moet je vaak printen, leuke werkbladen die je hebt gespot op Pinterest, kleurplaten, foto’s voor in de vriendenboekjes die je kids mee naar huis nemen of die ene belangrijke brief. En wat doe je als bijvoorbeeld de laptop bezet is en je nu wilt printen?

epson printer

Nou, met deze Epson EcoTank ET-2550 is dat dus geen probleem meer. Hij werkt via Wifi en hoeft dus niet naast je laptop te staan. Sterker nog, wanneer je de bijbehorende app download kun je ook printen vanaf je smartphone of ipad. Yay! Ik kan zelf niet heel vaak achter de laptop en zit ook veel liever op de ipad, dus voor mij is dit echt een fijne oplossing. Via ‘Epson Connect’ kun je zelfs printen met je mobiele device als je zelf niet thuis bent. De techniek staat voor niets!

Bovendien hoef je nooit meer inktcartridges te wisselen, want de printer beschikt over een geïntegreerd inkttanksysteem met extra hoge capaciteit. Je knijpt voor installatie de bijgeleverde flesjes leeg in de reservoirs en ze bevatten voldoende inkt om de komende twee jaar zorgeloos te kunnen printen! Kijk, dat is voordelig want die cartridges waren vaak erg duur en slecht voor het milieu. Als de inkttanks – na 4.000 pagina’s in zwart-wit of 6.500 pagina’s in kleur – dan toch uiteindelijk leeg zijn, kun je de tanks bijvullen met navulflessen.

Goedkoper

Jullie weten dat ik gek ben op voordeel en met deze Epson EcoTank ET-2550 printen wij nu veel goedkoper dan met onze vorige printers. Het scheelt tot wel 70% aan kosten, heeft Epson uitgerekend. In de doos van deze ET-2550 zitten zoals je ziet al vier flessen Epson-kleureninkt. Extra navulflesjes van 70 ml kosten slechts € 9,99 en daar kun je dus opnieuw twee jaar mee vooruit. Mijn innerlijke voordeelvoelsprieten zeggen Kassakatching!

Een mooie foto geprint op glossy fotopapier. Mooi resultaat en je kunt heel eenvoudig de papierinstellingen aanpassen op de printer. Ook eigen lijn- of ruitpapier kun je ermee afdrukken. En - heel fijn - scannen en kopiëren doet hij ook!
Een mooie foto geprint op glossy fotopapier. Mooi resultaat en je kunt heel eenvoudig de papierinstellingen aanpassen op de printer. Ook eigen lijn- of ruitpapier kun je ermee afdrukken. En – heel fijn – scannen en kopiëren doet hij ook!
Het installeren van de printer was niet moeilijk, maar ik heb het toch aan mijn man overgelaten. Ik moest tenslotte fotograferen 😉 Hij haalde de printer netjes uit de doos, vulde de inktreservoirs en gebruikte de installatie cd-rom. Na installatie waren we even in dubio waarom de printer een error op zijn heldere kleurenscherm aangaf, maar we bleken vergeten de startknop 3 seconden ingedrukt te houden. Dat is nodig om de inkt in de machine goed te vullen, een proces van 20 minuten. Daarna was hij klaar voor gebruik. 

Op de website van Epson staan tal van leuke DIY downloads, zoals deze moederdag deurhanger.
Op de website van Epson staan tal van leuke DIY downloads, zoals deze moederdag deurhanger.
Wat hebben wij geprint?

We begonnen – na de eerste test afdruk en een DND-plattegrond – met het instellen op glossy fotopapier om een mooie foto van de meiden af te drukken. Erg mooi resultaat en de inkt oogt niet nat na het afdrukken. (Noot: Epson heeft ook echte fotoprinters in het asssortiment, maar voor huis-tuin-en-keuken-doeleinden is de EcoTank prima.) Daarna het papier via het kleine (3,7 cm) touchscreen op de printer weer terug naar normaal gezet. Tijd voor de Epson DIY-projecten. Op deze website kun je allerlei leuke pdf’s downloaden, van kerstknutsels tot Valentijnskaartjes. Neem zelf maar eens een kijkje, want er is van alles te vinden.

Een leuke planner, ook te gebruiken voor beloningsstickers stond onder de 'back to school' downloads van Epson.
Een leuke planner, ook te gebruiken voor beloningsstickers stond onder de ‘back to school’ downloads van Epson.
Ik koos de moederdag-deurhanger zodat de meiden lekker konden knippen. Ook de kleurplaten met kleurvoorbeelden hebben we geprint, want kleuren is altijd leuk. En er zat een draak bij! Stoer! Verder vond ik in de ‘back to school’ sectie enkele handige planschema’s die de kinderen voorbereiden op het programma van die week. Ik liet mijn oudste zelf haar schema invullen, inclusief de allereerste zwemles.

 

We hebben ook een weekschema gedownload, om de weekindeling herkenbaar te maken: wat doen we vandaag?
We hebben ook een weekschema gedownload, om de weekindeling herkenbaar te maken.
Verder is de Epson EcoTank ET-2550 van alle gemakken voorzien. Je kunt er mee afdrukken, kopiëren en scannen. Via het aanraakgevoelige kleurenscherm van 3,7 cm kun je de printer ook zonder pc bedienen. Er zit bijvoorbeeld een functie op om zelf lijntjes- of ruitjespapier te printen. Heel erg handig voor kinderen die zelf willen schrijven! Direct foto’s afdrukken via de ingebouwde geheugenkaartlezer is ook mogelijk. Hij print heel snel en staat zoals je op de foto’s ziet garant staat voor hoogwaardige afdrukken. Wij hebben er nu al heel veel plezier van.

epson snorHet allergrappigst zijn echter de Epson snorren! Zelf uitknippen, dubbel stickertje erachter en lachen 🙂
Blijft magisch om naar te kijken zo'n printer!
Blijft magisch om naar te kijken zo’n printer!

Over de Epson EcoTank

Zeg met de Epson’s EcoTank 3-in-1 printer vaarwel tegen inktcartridges. Met de Epson EcoTank ET-2550 hoef je namelijk geen inktcartridges meer te wisselen, want de printer beschikt over geïntegreerd inkttanksysteem met extra hoge capaciteit. Het inkttanksysteem bevat standaard voldoende inkt om de komende twee jaar zorgeloos te kunnen printen, of dat nou thuis of op kantoor is. Als de inkttanks – na 4.000 pagina’s in zwart-wit of 6.500 pagina’s in kleur –uiteindelijk toch leeg zijn, dan zijn de tanks eenvoudig bijvullen met navulflessen. De EcoTank ET-2550 beschikt ook over uitgebreide functies voor afdrukken, kopiëren en scannen. En dankzij Wi-Fi Direct, Epson Connect en een LCD-kleurenscherm van 3,7 cm is de printer nog gebruiksvriendelijker. Op deze website vind je meer informatie.

Het allerleukst was misschien wel de Epson snorrenpagina!
Het allerleukst was misschien wel de Epson snorrenpagina!
Winactie

Zoals je ziet zijn wij erg blij dat we weer kunnen printen. En nog voordelig en high-tech vanaf de ipad ook! Ben jij ook onder de indruk van deze alleskunner? Op de website van Epson kun je er meer over lezen, maar ik mag tevens iemand heel erg blij maken met een Epson EcoTank. Hoe gaaf is dat? Je moet wel even doorklikken: laat een berichtje achter onder deze blog op De Mama Company en je maakt kans. Wat zou jij allemaal willen printen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Arjan zegt:

  Onze printer was te oud (werd niet meer ondersteund op Windows 7 en hoger). En nieuwe printer winnen zou dan ook echt een uitkomst zijn.

  1. Marguerita78 zegt:

   Wel even doorklikken Arjan, want ik mag er maar 1 verloten 😉

 2. Bianca zegt:

  Wat een ideaal ding! Wij hebben een HP printer die ook draadloos hoort te printen maar het is mij nog nooit gelukt. Erg irritant. Ik ga dus ook een gokje wagen!

 3. Stefana zegt:

  Daar is hij eindelijk, de winactie, erg tof 🙂
  En het ziet er gezellig uit bij je thuis 😉

 4. Irene zegt:

  Gaaf! Die wil ik zeker wel winnen!

 5. Volgmama zegt:

  Mijn printer is kapot dus ik ga een gokje wagen. Nu moet ik steeds anderen lastig vallen als ik iets wil uitprinten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.