Review: Twistiti educatieve polshorloges

Wanneer gaan we eten? Hoe laat komt papa thuis? Mag ik al opstaan? Het begrijpen van het verstrijken van de tijd is een langzaam en vaak moeilijk proces voor kinderen. De educatieve horloges van het Belgische merk Twistiti zijn bedacht en ontworpen om kinderen vanaf 3 jaar (en hun ouders) bij dit spannende leerproces te helpen. Het vrolijke en leerzame merk heeft collecties voor kinderen vanaf 3, 6 en 9 jaar oud. Jannie ontving een exemplaar voor haar zoon om jou erover te vertellen in deze review.

Door: Jannie Suddaby

twistiti kinderhorloge review

De unieke Twistiti horloges vanaf 3 jaar zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen die nog niet kunnen klokkijken. Op de Twistiti wijzerplaat zijn de 12 uren vervangen door 12 kleuren. De minuten staan in groepjes van 5 zoals op school, weergegeven door symbolen van leuke dieren. Zo leren de kinderen in hun eigen tempo de basisprincipes van klokkijken. Vragen zoals “zijn we er bijna?” kunnen worden voorkomen door bijvoorbeeld te zeggen ‘We komen aan als de grote pijl op de kat staat’.

twistiti review
Foto: Twistiti

Past het om de kinderpols?

Twistiti heeft 3 verschillende horloge modellen (dieren +3 jaar, getallen +6 jaar, en getallen +9 jaar) Wij mochten 1 van deze mooie horloges ontvangen om te testen voor onze zoon van 7 die moeite heeft met het leren van klok kijken. We kregen het 6+ horloge met cijfers en kleuren en een vrolijk en stoer dinobandje. Mijn zoontje was meteen heel blij met zijn horloge en draagt het sinds dien elke dag. Het horloge heeft een goede grootte voor een kinderpols en een fijn stoffen polsbandje die waterbestendig is. Door het ‘easy clip’ systeem kan je ook heel gemakkelijk het horlogebandje wisselen voor 1 van de andere leuke Twistiti horlogebandje ontwerpen.

twistiti kinderhorloge review

Hoe lees je de tijd af?

Op de Twistiti wijzerplaat staan in de binnenste rand de uren aangegeven in verschillende kleuren. Op de buitenste rand staan alle minuten aangegeven in groepjes van 5. Dit maakt het voor mijn zoontje een heel stuk eenvoudiger om de minuten te leren. Hij kan nu heel snel aflezen dat het bijvoorbeeld 20 minuten over 3 is. Bij de kleine binnenste rand van de uren hoort dus de kleine wijzer die het uur aangeeft. De grote wijzer geeft in de buitenste grote rand de minuten aan. Op deze manier is het voor mijn zoontje ook snel duidelijk welke wijzer het uur aangeeft en welke de minuten.

We hebben het horloge nu een week in huis en mijn zoontje is nu al een stuk vooruitgegaan met het leren klokkijken. Ook voor ons is het makkelijker om aan hem duidelijk te maken hoe laat iets gaat gebeuren of hoelang hij nog moet wachten.

We zijn zelfs zo enthousiast dat we voor onze dochter van 5 ook een horloge hebben besteld maar dan een meisjes variant met een lichtroze polsbandje met hartjes erop. Ze krijgt dit horloge met de kerst dus heb het voor haar nog niet kunnen testen.

Maar ik denk het haar goed gaat helpen om alvast de beginselen van klok kijken te leren. Ook zal het haar meer rust geven dat ze zelf kan zien hoelang iets duurt of wanneer we gaan. Het begrip tijd zal zo een stuk makkelijker gaan worden.

twistiti kinderhorloge review

Het leren van het begrip tijd is belangrijk voor kinderen. Het stelt ze gerust als ze weten hoelang ze ongeveer nog moeten wachten. Het leert ze om zelfstandiger en geduldiger te worden. Door bijvoorbeeld te zeggen ‘we gaan naar buiten als de grote wijzer op het olifantje staat’ voorkomt dus het steeds opnieuw vragen

De tijd leren is best ingewikkeld en lukt pas echt rond de leeftijd van 6 tot 8 jaar. Kinderen stellen zich echter al van kleins af aan vragen over het verstrijken van de tijd. De Twistiti horloges beantwoorden al deze vragen door middel van een educatieve aanpak die gebaseerd is op de ontwikkeling van kinderen tussen de 3 en 9 jaar. De Twistiti horloges vervangen getallen door dieren en combineren ze vervolgens met kleuren om het abstracte concept van tijd leuk en gemakkelijk te leren.

Twistiti biedt 3 horlogemodellen (dieren +3 jaar, getallen +6 jaar, en getallen +9 jaar) en veel kleurrijke bandjes die gemakkelijk te verwisselen zijn. In het kort:

  • Waterbestendig tot 50 m diepte: kinderen kunnen er zelfs in het zwembad van genieten!
  • Fotoluminescente dieren: ze lichten ’s nachts op!
  • Nauwkeurig, betrouwbaar Japans kwartsuurwerk
  • Gezeefdrukte gekleurde wijzerplaat; fijner en kleurrijker dan print
  • Roestvrijstalen behuizing met glazen venster, klaar voor elk feestje!
  • 2 jaar garantie
  • Prijs: € 54,90 – je koopt ze bijvoorbeeld hier (affiliate linkje, je steunt deze blog door er op te klikken maar kost jou niets extra).

Dragen jouw kinderen een horloge om te leren klokkijken? Draag je er zelf één?

Lees ook:

Persevent: 30 jaar Flik Flak

Horloges, tegenwoordig meer een mannensieraad?

Hoe laat is het? Tijd voor een horloge!

Blogboot november: Kraek design horloge, Roidmi stofzuiger en Witt Benelux slowjuicer

Welke materiaalsoort kies je voor jouw smartwatchbandje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.