Welke materiaalsoort kies je voor jouw smartwatchbandje?

Als je een smartwatch draagt, heb je ook een bijpassend smartwatchbandje nodig. En je hebt een heleboel type bandjes om uit te kiezen! Er zijn namelijk allerlei materiaalsoorten waarin de bandjes worden gemaakt. Elk type bandje heeft weer een eigen functie en look. Zie je door de bomen het bos niet meer? We zetten alle materiaalsoorten van smartwatchbandjes voor je op een rijtje!

Nylon

Een van de populairste smartwatchbandjes? Dat is een nylon bandje. Dit materiaal is lichtgewicht en ademend. Voor veel soorten smartwatches is er een nylon bandje te vinden. Denk aan Samsung Galaxy Watch bandjes, in het specifieke design van jouw horloge. Het grote voordeel is dat het bandje niet gaat irriteren, maar je ‘m op comfortabele wijze de hele dag kunt dragen. Ook ziet een nylon bandje er stijlvol uit, dus je kunt ‘m dragen tijdens je workout én op alle andere momenten van de dag. De bandjes zijn er in alle kleuren van de regenboog te vinden. Kies voor een basic bandje in blauw, zwart of wit, of pak juist uit met een knalkleur zoals oranje, geel of rood. Jij kent jouw stijl het best! Let goed op de sluiting van het bandje. Wil je bijvoorbeeld een klittenbandsluiting of liever een gespsluiting? Met een nylon bandje heb je vaak meerdere opties.

Siliconen

Ook een siliconen smartwatch bandje is geschikt om mee te sporten. Sterker nog: dit wordt ook wel gezien als het optimale sportbandje voor de smartwatch. Ben je van plan om je smartwatch bij je workouts te gebruiken? Kies dan zeker voor dit design bij Smartwatchbanden! Van hardlopen tot fitness: het is uiteraard aan jou om te bepalen hoe jouw sportieve training eruitziet. Een siliconen bandje is zacht en soepel, maar tegelijkertijd sterk. Je voelt ‘m dus nauwelijks zitten tijdens het sporten, en tegelijkertijd kan het bandje wel tegen een stootje. Verder droogt zo’n bandje snel – wel zo prettig bij zweten.

Staal

Ben je op zoek naar een stoer en stijlvol bandje? Grote kans dat een stalen smartwatchband dan bij jou past. Dit type bandje kom je ook bij gewone horloges regelmatig tegen: het is dus tevens een slimme keuze als je dit een mooie look vindt. Het bandje bestaat uit schakels die op elkaar aansluiten. Hoe grover de schakels zijn, hoe stoerder het horloge staat. Maar ook voor wat subtielere schakels valt er juist iets te zeggen. Stel vast wat het best bij je smaak past.

Milanees

Een Milanees bandje kent een elegante uitstraling, door het geweven design. Het lijkt een beetje op een stalen bandje, maar dan net wat sierlijker. Qua draagcomfort is een Milanees bandje wat meer lichtgewicht dan een stalen bandje: dit kan ook een reden zijn om ervoor te kiezen. Je voelt het bandje nauwelijks zitten. Kies voor een van de vele chique kleuren, zoals zilver, (rosé) goud of koper.

Leer

Tot slot is er het leren smartwatchbandje. Net als bij een regulier horloge kun je hier bij een smartwatch dus ook voor kiezen. Perfect als je van een klassieke look houdt, en je je smartwatch op alle dagelijkse momenten wilt dragen. Het leren bandje raakt nooit uit, aangezien het zo’n tijdloos design is. Een veilige keuze dus, waarmee je altijd goed zit!

Lees ook:

Heb jij meerdere bandjes voor je smartwatch?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.