Horloges, tegenwoordig meer een mannensieraad?

Ik ben heel benieuwd hoeveel van mijn lezers regelmatig een horloge dragen? Vroeger kon ik zelf niet zonder, maar met mijn mobieltje altijd bij de hand ga ik alweer jaren met een ‘kale’ pols door het leven. Tegenwoordig lijkt het horloge ook meer een mannensieraad te zijn. Grappig, want de eerste polshorloges in de 19e eeuw waren vooral een ‘vrouwending’… de mannen hadden liever een zakhorloge.

horloge voor vrouw

Armbanden waren vooral iets vrouwelijks. Totdat ene Cartier uit praktische overwegingen voor een klant een lederen bandje ontwikkelde, waarmee ook mannen vanaf hun pols de tijd konden aflezen. Pas tijdens de Eerste Wereldoorlog raakte dit echt in zwang, zo las ik hier op Wikipedia. Toen moesten mannen die niet de financiële middelen hadden om een zakhorloge aan te schaffen, toch massaal militaire operaties uitvoeren op dezelfde tijdstippen. Het leger gaf de officieren daarom in massa geproduceerde polshorloges die ze makkelijker en sneller konden aflezen dan een zakhorloge.

>> lees ook: 5 tips voor vaderdag

smartwacht bij man

Klassiek of Smartwatch?

Tegenwoordig zie ik als ik naar de pols van andere mensen kijk, bij mannen vaak een luxe horloge als fashion statement en bij vrouwen liever één of meer gewone armbanden. Vrouwen hebben ze vooral om de pols bij fashion fotoshoots en minder vaak in het ‘echte leven’ zo lijkt het. Herken jij dat?
Ik heb zelf overigens wel ergens een smartwatch liggen, gekregen voor mijn blog. Maar ik weet niet goed hoe die dingen werken, dus hij zit nieuw in de doos en ik doe er niets mee. Hoewel ik genoeg mensen ken, die er groot fan van zijn en ze gebruiken om dagelijks stappen te tellen, muziek te luisteren, hun hartslag in de gaten te houden of allerlei andere zaken die mij voor nu nog als abracadabra in de oren klinken.

>> lees ook: hoe laat is het?

sexy man met horloge
Ik ben niet zo’n trendsetter, geloof ik. Wat ik wel doe is bij mannen naar de pols kijken om snel in te schatten wat voor types het zijn hoe goed ze het voor elkaar hebben. Oppervlakkig? Misschien, maar horloges bij heren zeggen wat de oorbellen, kettingen, armbanden, ringen en handtassen over vrouwen zeggen, toch? En daar kijkt ook iedereen naar. Wil niet zeggen dat je er direct een waardeoordeel aan verbindt. Hoewel? Een klassiek horloge kan best een stukje ‘sexy’ toevoegen aan de uitstraling van een man. Qua sieraden hebben mannen op dat gebied weinig opties. Kettingen en oorbellen bij mannen vind ik persoonlijk eerder een afknapper dan ‘hot’, al zijn er vast genoeg vrouwen die het wel leuk vinden staan. Ieder zijn ding. 

horloge strak pak

Wat vind jij: zijn horloges tegenwoordig meer een mannending? Of ken je ook veel vrouwen die nog een klokje om de pols dragen?

Afbeeldingen: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.