Nachtje weg? 6 bijzondere hotels

Lang op vakantie is echt niet nodig, liever vaker 1 nachtje weg toch? Dan heb je meer om je op te verheugen. In Nederland en net over de grens in België vind je volop mooie plekken. De short break is bovendien hartstikke hip én ideaal om de band met één van je kids, je partner of je bestie wat nauwer aan te trekken. In dit artikel 6 prachtige hotels waar zorgeloos genieten centraal staat! Wordt het een boutique hotel, een overnachting in een bruisende stad of ga je voor een landelijke locatie?

Foto: PR

1. Botanic Sanctuary Antwerp – Antwerpen

botanicsanctuary
Foto: PR

Op misschien wel één van de mooiste plekken van Antwerpen ligt het 5-sterrenhotel Botanic Sanctuary Antwerp, verscholen achter de eeuwenoude muren van een botanische ruin. Een superluxe ‘one of a kind’ hotel met 108 smaakvolle kamers en suites en maar liefst 3 sterrenrestaurants. Botanic Sanctuary Antwerp is dé plek om culinair te genieten, ontspannen in de bijbehorende Health Spa en de stad Antwerpen te verkennen.

botanicsanctuary
Foto: PR

Dompel jezelf onder in de faciliteiten van het hotel en fine dining bij de restaurants Hertog Jan (2 sterren), Het Gebaar (1 ster) of Fine Fleur (1 ster). Alle kamers en suites zijn schitterend, ingericht in aardse tinten en hebben een fijne ambiance. De Botanic Health Spa verdient een speciale vermelding: deze mooie spa gebruikt de nieuwste duurzame technologieën en ligt verscholen in de botanische tuin van Antwerpen. Of je nu komt om te relaxen, jezelf helemaal in de watten te laten leggen of om je culinaire dromen uit te laten komen: een verblijf bij Botanic Sanctuary Antwerp prikkelt de zintuigen!

Lees ook: Tips voor een dagje Gent met de trein

Booking.com

2. Boutique Hotel Lytel Blue – vlakbij Eindhoven

lytelblue
Foto: PR

Verwonder je over de weidse groene omgeving als je aan komt rijden bij Boutique Hotel Lytel Blue in Riethoven, niet ver van het bruisende Eindhoven. Het kleinschalige hotel heeft comfortabele en sfeervolle kamers en een stijlvolle suite. De gastvrije eigenaren runnen Lytel Blue met hart en ziel. Bij de inrichting is bewust gekozen voor de kleur (en naam) blauw: die geeft namelijk rust en helderheid. Kies de blauwe kamer die het beste bij je past, of dat nu de standaard Blue Room is, de plasticvrije Special Blue Room of de Blue Suite met vrijstaand bad en eigen pantry.

lytelblue
Foto: PR

Vanuit het hotel trek je zo de landelijke omgeving van Riethoven in, ontdek je mooie musea of verken je de levendige stad Eindhoven. Bourgondisch genieten staat overal in Brabant centraal. Tegenover Lytel Blye ligt restaurant Vandeijk, gevestigd in een monumentale boerderij. Wat je ook gaat doen, na een dag in de omgeving kom je helemaal tot rust in dit prachtige boutique hotel.

3. Bilderberg Hotel de Keizerskroon – Apeldoorn

bilderberghoteldekeizerskroon-hotelnaastpaleishetlooapeldoorn
Foto: PR

Apeldoorn, de stad die weer bovenaan je wensenlijst moet staan. Want dit jaar heropende het iconische Paleis Het Loo opnieuw haar deuren. Pal naast Paleis Het Loo kun je overnachten bij Bilderberg Hotel De Keizerskroon. Hier waan je je de koning te rijk. Volledig gerenoveerde hotelkamers met boxspring bedden om in weg te dromen, een marmer look badkamer met regendouche en een zwembad met uitzicht over de paleistuinen.

bilderberghoteldekeizerskroon-hotelnaastpaleishetloo
Foto: PR

Even bijkomen? Dat kan in de sfeervolle lobby-bar waar je het eigen Salvé bier proeft of dineer in Kingstreet Restaurant. Goed en lekker eten, in een ontspannen setting. De kaart staat boordevol gerechten die alledaags lijken, maar absoluut verrassen qua smaak en presentatie. De dag start je vol energie met een heerlijk ontbijt; brood van het Vlaams Broodhuys en huisgemaakt Breadpudding naar recept van de Engelse moeder van de chef. De perfecte basis voor een dag ontdekken in Apeldoorn, de stad waar natuur, cultuur en stad samenkomen.

4. Double Tree by Hilton Royal Parc Soestduinen – vlakbij Amersfoort

double tree hotel
Foto: PR

Frisse boslucht, rust, ontspanning en comfort: dat vind je bij Double Tree by Hilton Royal Parc Soestduinen. Een landelijk gelegen hotel in een bosrijke omgeving, waar je eindeloze wandelingen en fietstochten kunt maken. Het hotel heeft alle ingrediënten voor een relaxt verblijf: luxueuze kamers, een health club met zwembad, spa en fitness, naastgelegen 9-holes golfbaan en een eigen cocktailbar en restaurant.

double tree hotel
Foto: PR

Je hoeft de deur niet eens uit om helemaal tot rust te komen. Gasten hebben de keuze uit 10 kamertypes, van een King Room en familiekamer tot Suite met aparte woon- en slaapkamer. Ze hebben allemaal de chique uitstraling die je mag verwachten van een Hilton Hotel. Naast de bossen, duinen en heide in de omgeving van het hotel, is er nog meer te zien en doen: breng een bezoek aan Amersfoort of Utrecht of het Nationaal Militair Museum.

5. The James Hotel – Rotterdam

the james hotel
Foto: PR

Het hippe design hotel The James ligt in het centrum van het altijd levendige Rotterdam. Dit hotel past precies bij de havenstad: trendy ingericht, een tikje gewaagd en vooruitstrevend. Deze hotspot is een uitstekende plek om te verblijven tijdens je bezoek aan de stad. Het driesterrenhotel heeft een rijke en luxueuze uitstraling en een hoog serviceniveau. De medewerkers voorzien je graag van de beste tips om alles uit je verblijf in de stad te halen.

the james hotel
Foto: PR

Je kunt kiezen uit een standard, comfort, deluxe of superior kamer en als je wilt uitpakken ga je voor een suite met eigen zitje en uitzicht op de stad. In Rotterdam hoef je je geen seconde te vervelen, want in deze stad gebeurt altijd iets. Leuke tip is Remastered Rotterdam, vlakbij de rondvaartboten van Spido. De keuze aan restaurants is enorm en als je zin hebt in een feestje hoef je niet ver te zoeken. Ontdek de charme van Rotterdam vanuit het centraal gelegen The James!

6. Hotel Haarhuis – Arnhem

hotelhaarhuis
Foto: PR

Met trots mag Hotel Haarhuis, gelegen in Arnhem, zich sinds dit jaar het enige 5-sterrenhotel van de stad noemen. Het hotel is gericht op het verwennen van levensgenieters. Het luxueuze Hotel Haarhuis heeft een rijke historie in Arnhem. Oorspronkelijk opgericht als koffiehuis door de familie Haarhuis., blijft Hotel Haarhuis een plek waar mensen samenkomen.

hotelhaarhuis
Foto: PR

Onder één dak biedt Hotel Haarhuis verschillende concepten aan, waaronder de BLOU Rooftop Bar, HOEK Koffie & Patisserie, de wijnkelder The Storage en het splinternieuwe restaurant LOCALS. Het restaurant teelt haar eigen groenten en kruiden in een Vertical Farm, die vervolgens worden gebruikt in de geserveerde gerechten. Hotel Haarhuis heeft onlangs de Green Key Gold-certificering ontvangen, het hoogst mogelijke niveau dat aantoont dat het hotel zich maximaal inzet voor milieubesparing. Zo maakt de centrale ligging tegenover het Centraal Station het voor alle reizigers makkelijk om met de trein te komen.

Lees ook:

Welk hotel zou jij kiezen uit dit lijstje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.