De kleurrijkste en meest instawaardige hotels in Centraal-Amerika en de Dominicaanse Republiek

Wat een heerlijk artikel om nu te mogen schrijven. Iedereen kan momenteel wel wat extra kleur in zijn leven gebruiken, toch?! Kleur speelt een belangrijke rol in het alledaagse leven van inwoners in Centraal-Amerika. Dit is een van de redenen waarom ik zo verliefd ben geworden op dit continent.

Elk huis heeft wel een ander kleurtje, maar je ziet het ook terug in folkore, kleding, kunst en de heerlijke gerechten. Ook in de hotels en hostels spatten de sprankelende kleuren van zowel het interieur als exterieur af. Ik word dan ook super vrolijk van reizen in deze landen! Ik neem je mee naar de mooiste plekjes. 

Redactie door Esther Weemers

Costa Rica

Costa Rica is by far het groenste land dat ik ooit bezocht heb. De mooiste accommodaties zijn verwikkeld in de natuur.

In mijn verblijf (Arenal backpackers Resort) in La Fortuna had ik vanuit mijn hangmat uitzicht op de Arenal vulkaan. Wat een super begin van mijn reis was dat!

Uitzicht op de Arenal vulkaan

Finca Rosa Blanca – Costa Rica

Ook Finca Rosa Blanca ligt midden in de natuur. In het midden van het land ligt deze koffieplantage waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. De sprookjesachtige Finca is smaakvol ingericht met een twist van Gaudí stijl. Al het personeel komt uit omliggende dorpen en het hotel ontving verschillende duurzaamheidscertificaten.

Costa Rica, Santa Barbara. November 30, 2016. The atrium in the main building of the Hotel Finca Rosa Blanca. © Teake Zuidema

Nicaragua 

Granada is met vlag en wimpel de gezelligste en mooiste stad van Nicaragua! Ik kan hier uren over praten. Heb je mijn blog over backpacken in Nicaragua al gelezen? 

 

Ik verbleef in het hostel Oasis. Een koloniaal pand met een goede centrale ligging. Voor reizigers met een kleine beurs is dit zeker een aanrader. Maar je hebt in Granada ook veel mooie boetiekhotels met spa’s. Chocolade spa’s zelfs! Helaas had ik niet genoeg budget om in zo’n hotel te blijven slapen. Maar een chocolade spa kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan. Ik heb een heerlijke dag doorgebracht aan het zwembad van een spa, en natuurlijk een lekkere (chocolade) packing met massage geboekt.

Tribal Hotel – Nicaragua

Tribal Hotel is een van de mooiste boetiekhotels in de koloniale stad Granada in Nicaragua. Centraal gelegen, het hotel is een feest voor de ogen qua inrichting, waarvoor vele voorwerpen benut zijn die door locals gemaakt zijn. Alleen al de lobby binnenstappen is een lust voor het oog, die ziet uit op een tropische tuin met zwembad. Langs de rand van het zwembad prachtige loungebedden. Het wordt moeilijk kiezen tussen de zeven kamers die stuk voor stuk uiterst smaakvol zijn ingericht.

 Los Almendros de San Lorenzo – El Salvador

Op slechts 50 minuten afstand van de hoofdstad El Salvador ligt Los Almendros de San Lorenzo. Dit koloniaal boetiek hotel is al ruim 200 jaar oud. De gevel is prachtig, maar daarbinnen is het misschien nog wel mooier. Mooie patio’s, planten, stijlvol antiek meubilair met modern kunst aan de muren maken deze plek uniek en zorgen voor een oase aan rust. Een bibliotheek, een bar en restaurant, een grote tuin met zwembad maken het plaatje compleet.

W Panamá – Panama

Midden in het zakendistrict vind je het kleurrijke hotel The W Panama. Dit moderne hotel domineert de skyline. In tegenstelling tot de vele andere zakenhotels is het interieur in dit hotel  geweldig kleurrijk. Het kleurrijke W logo boven de ingang is een voorbode van wat je kunt verwachten. De receptie, de kamers, de restaurants en bars, in iedere ruimt kom  je ogen tekort aan het kleurenspektakel. Het hotel ligt nabij de Calle Uruguay met veel goede restaurants en bars en op taxi-afstand van de koloniale wijk Casco Viejo.

Hamanasi Resort– Belize

Voor luxe en om te relaxen moet je naar Belize. Het boetiekhotel Hamanasi is zo’n plekje waar je nooit meer weg wilt. Gelegen aan de kust van Belize ten zuiden van het plaatsje Hopkins is dit kleinschalige eco-resort een ideale basis om Belize te verkennen. Voor de deur  heb je een schitterend koraalrif. Deze plek is daarom ook erg geliefd bij duikers. Maar je kan hier natuurlijk ook gewoon lekker van het strand genieten! Er zijn verschillende soorten kamers, waaronder zeer sfeervolle deluxe kamers gebouwd tussen boomtoppen.  

 

Jade Seahorse – Honduras

Voor het ware eilandgevoel is een verblijf in Jade Seahorse op eiland Utila tegenover de Hondurese kust een aanrader. De zes zeer kleurrijke hutten zijn allemaal verschillend ingericht. Er is gebruikt gemaakt van keramiek, glas en gerecyclede materialen in de vloeren, tafels, muren en aan de buitenzijde. Op een kwartier lopen ligt het strand, op 300 meter afstand een bar en enkele restaurants.

Greengo’s Hotel – Guatemala

Guatemala staat nog hoog op mijn lijstje om een keer te bezoeken. Ik heb hier geweldige verhalen over gehoord! En als ik dit stukje lees wordt ik alleen nog maar enthousiaster:

Een regenboog aan kleuren, daar word je op getrakteerd tijdens een verblijf in het Greengo’s hotel/hostel in het zuiden van de Grutas de Lanquin National Park. Het ligt op 10 minuten van een bekende attractie: de kalkstenen zwembaden van het natuurreservaat Semuc Champey. Het ligt midden in de jungle, verwelkomt alleen 18-plussers, biedt kamers voor twee personen of kamers waar je met andere gasten kan overnacht. Tevens is er een zwembad, een restaurant en bar. Er worden diverse activiteiten en excursies aangeboden, waaronder tubing en chocolade maken.  

Eden Roc en Cap Cana – Dominicaanse Republiek

Luxe, luxer, meest luxe. Het is daarom geen verrassing dat het hotel Eden Roc Cap Cana aangesloten is bij de Relais & Châteaux keten. Het ligt aan het strand van Cap Cana in het uiterste oosten. Het resort heeft 65 exclusieve kamers en villa’s waarvan verschillende direct aan het strand liggen. Alles ademt hier luxe en rijkdom uit, mede door de strakke en stijlvolle interieurs. Als golfliefhebber zal je hier de tijd van je leven hebben op de 18-holes golfbaan.

R. Dominicana Cap Cana two_bedroom_family_suites_04
Cap Cana op de Dominicaanse Republiek. Foto: PR

Ik krijg echt weer reis kriebels als ik dit allemaal lees. Wordt jij hier ook zo vrolijk van?

Foto’s: PR CATA en Esther Weemers 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.