Feestje in Attractiepark Slagharen

De iconische planeetbol met zweefmolen, is bij attractiepark Slagharen voor veel mensen het eerste waar ze aan denken. Niet gek, want in al die jaren dat het bestaat ben jevast al eens naar dit pretpark met Wild West thema geweest! Afgelopen weekend bestond Slagharen 60 jaar en werd er een feestje gevierd met allerlei optredens. Wij waren uitgenodigd en zijn natuurlijk ook meteen in de nieuwe Red Bandit bootjes gestapt!

slagharen pretpark

Attractie- en Vakantiepark Slagharen in Overijssel verwelkomt jaarlijks meer dan 1 miljoen gasten! Toch vonden we het niet heel druk tijdens het verjaardagsfeest op 27 mei 2023. Alleen bij de Red Bandit moesten we heel lang wachten. Het resort bestaat uit een attractiepark met meer dan 30 attracties, een waterpark, en een vakantiepark met verschillende accommodaties, waaronder de nieuwe Red Rock Cottages. Daar logeren lijkt ons ook top, want nu hadden we onze zwemspullen niet mee terwijl het er prachtig weer voor was.

pretpark slagharen wild west

In het resort kun je je met het hele gezin onderdompelen in een ontspannen Wild West sfeer. Vanwege het diamanten jubileum had het Overijsselse park een festival opgetuigd. Een openingsceremonie, diverse optredens van onder meer Hans Kazàn en zangeres Diede, een parade met bekende parkfiguren als de rode bandieten en de wasbeertjes, foodtrucks en een sfeervolle vuurwerkshow maakten de dag een groot feest. Wij waren al een tijdje niet naar een echt pretpark geweest, dus het was genieten!

attractiepark slagharen pretpark
Het optreden van zangeres Diede op het zonnige plein hoorden we al vanuit het reuzenrad, leuk om even van dichtbij te bekijken!

Attracties voor het hele gezin

Slagharen is echt een pretpark voor het hele gezin, voor alle leeftijden zijn er leuke attracties te vinden. De spannende achtbaan Gold Rush hebben wij overgeslagen, maar we hebben er wel een tijdje naar de waaghalzen die er wel in durfden zitten kijken. 

attractiepark slagharen pretpark
Vooruit, achteruit, over de kop… dit is Gold Rush.

De vele zitplekjes en de straat met kermisspelletjes zijn meteen ook wat dit pretpark bijzonder maakt. Het is niet zo massaal. Als ouders kun je in principe gewoon per parkdeel een plekje opzoeken en je kinderen vermaken zichzelf. Er zijn ook speeltuintjes en draaimolens voor de allerkleinsten.

attractiepark slagharen pretpark
Ballengooien in de hoop een knuffeltje te scoren, hiervoor betaal je apart en het is helaas niet gelukt iets te winnen.

Heel leuk vonden wij ook de kabelbaan waarmee je van de ene kant van het park naar de andere kant kunt. Ondertussen zie je alle attracties en bedrijvigheid van bovenaf.

attractiepark slagharen bezoek

De inwendige mens wil ook wat. Bij één van de eettentjes namen we voor mijn dochter een Slush menu, waarbij je een hervulbare beker krijgt met koude slush puppy in de smaken van je keuze. Bij Main Street is een punt waar je deze kunt bijvullen zo vaak als je wilt, zonder dat je er extra voor hoeft te betalen. Zo kan je kind alle smaken proberen. Ideaal, zeker op een warme dag!

attractiepark slagharen pretpark

Bij de meeste attracties waren we vrij snel aan de beurt. Alleen bij de nieuwe Red Bandit hebben we ruim een uur moeten wachten, wat natuurlijk een beetje zonde was van de tijd. Je wilt graag zoveel mogelijk doen op zo’n dag. Gelukkig kwamen de rode bandieten ons nog entertainen in de rij en wilden ze wel op de foto.

attractiepark slagharen pretpark

Ook maakten we natuurlijk tijdens het wachten even grappige foto’s als bandiet.

attractiepark slagharen pretpark

In het park zijn meerdere leuke fotohoekjes ingericht, waar je een grappig plaatje kunt schieten voor op social media. Tag dan meteen ook @wildwestslagharen want dat vinden ze leuk!

attractiepark slagharen pretpark
Beetje drama in scène zetten voor de gein.

Voor de liefhebbers van prikkelarm: er klonk – ondanks de optredens op het centrale plein – geen harde muziek door het park. Al is er natuurlijk in sommige attracties wel het nodige aan geluidseffecten te horen. Ook zijn er, bijvoorbeeld bij de molen van Randy en Rosie of bij het klimparcours, wat rustige hoekjes.

Waterpark als extra

Wil je op een warme dag genieten van waterpret? Een kaartje voor Waterpark Aqua Mexicana koop je voor 9,95 euro bij de Guest Service. Hiervoor moet je ook een toegangskaart voor het pretpark hebben. Wie op het vakantiepark verblijft heeft sowieso toegang tot zowel het subtropische zwemparadijs als het attractiepark. In de Aqua Mexicana zijn twee waterspeeltuinen, 10 glijbanen, een groot subtropisch zwembad, bubbelbad en twee sprayparken. Je kunt hier dus met het hele gezin van de TexMex beleving genieten.

attractiepark slagharen pretpark
Vanuit het reuzenrad heb je een prachtig uitzicht. Voor mij was het een stukje nostalgie: dit was zo’n beetje de enige attractie waar mijn moeder vroeger ook met ons in wilde! Want ja, als kind heb ik ook fijne herinneringen aan Slagharen, maar toen was het nog een Ponypark met stoere paardenshows.

Halloween in Slagharen wordt leuk!

Naast het park ligt nog een leeg terrein, dus ik ben heel benieuws of Slagharen gaat uitbreiden. Algemeen directeur Dave Storm viert eerst deze mijlpaal. “Een dag als vandaag, mag natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. We prijzen ons gelukkig dat we al 60 jaar lang mensen een geweldige dag mogen bezorgen. Wat begon als een ponypark, is nu een attractie- en vakantiepark waar mensen nog steeds de mooiste Wild West avonturen beleven. Maar dan in de tijdsgeest van nu. Dit hebben we alleen kunnen bereiken dankzij de toewijding van onze 700 medewerkers en partners. Deze mijlpaal zien we als een uitnodiging om met elkaar ook weer het maximale uit de volgende 60 jaar Slagharen te halen.”

attractiepark slagharen pretpark

Dit jubileumjaar staat in het teken van een reeks vernieuwingen en nieuwe initiatieven. Zo opende eerder dit jaar de attractie Red Bandits Adventure, een spannende boottocht voor de hele familie. En er is met de komst van de Red Rock cottages geïnvesteerd in nieuwe accommodaties op het vakantiepark.

attractiepark slagharen bezoek

Slagharen kondigt ook de eerste editie van een Halloween-event aan! Dit griezelevenement vindt plaats van 7 tot en met 29 oktober. Het spannende dagprogramma is voor families met kinderen en ’s-avonds is een extra eng avondprogramma voor 14-plussers in griezelsferen en met spannende westernbelevingen. “In Amerika is Halloween niet meer weg te denken. Mede daardoor past het evenement goed bij Slagharen,”aldus directeur Storm.

attractiepark slagharen pretpark

Overigens vierde ook de burgemeester het feestje mee. Maarten Offinga, burgemeester van de gemeente Hardenberg zegt: “Slagharen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een icoon van onze regio. Zowel op het gebied van recreatie als werkgelegenheid speelt het attractiepark een belangrijke rol. Het is geweldig om te zien hoe het park blijft innoveren en ontwikkelen zodat het een trekpleister blijft voor de ruim 1 miljoen bezoekers per jaar. De blije gezichten die ik vandaag gezien heb, zeggen meer dan duizend woorden.”

attractiepark slagharen pretpark

Ook wij hebben een heerlijke dag beleefd in dit attractiepark! Wil jij ook? Of wil je er een kinderfeestje vieren (kan vanaf 7 personen, inclusief jouzelf)? Kijk snel op de website van Slagharen.

Lees ook onze reviews van andere pretparken:

Wanneer was jij voor het laatst in dit pretpark? Heb je er weleens overnacht?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.