Waterpark Rulantica opent eind 2019

Dé pretpark-bestemming van Europa is het Zuid-Duitse plaatsje Rust. Op dit moment bevindt zich daar al het grootste pretpark van Europa ‘Europa-Park’ waar wij uitgenodigd waren om het in Nederland meer bekendheid te geven. Toen we aan kwamen rijden viel echter direct ‘Rulantica’ op, dat nu nog in aanbouw is. Eind november 2019 zal dit waterpark in Scandinavische sferen haar deuren openen. Lees je mee?

 

sfeerbeeld rulantica
Dit wordt waterpark Rulantica.

Over ons bezoek aan Europa-Park kun je al het een en ander lezen in mijn weekoverzicht, maar er komt uiteraard nog een apart verslag van. Ik begin echter met het in aanbouw zijnde waterpark dat op een steenworp afstand van het pretpark wordt gebouwd op dit moment. Hiermee moet Rust nog meer een bestemming gaan worden voor een kort verblijf, zodat je de meer dan 100 pretparkattracties ook heerlijk kunt afwisselen met een dagje zwemmen. Daarmee gaat Europa-Park de Disney keten achterna, die ook verschillende pretparken clusteren dicht bij elkaar om de bezoekers nog meer een totaalbeleving te bieden.

sfeerbeeld rulantica
Het Gletsjer tempel gebied met zeemeerminnen.

Mystieke Scandinavische thema’s voor waterplezier: binnen én buiten

Zwemfanaten zullen bij Rulantica hun hart kunnen ophalen. Niks geen tropisch zwembad, dit is ‘een verloren eiland uit Scandinavië‘. Dit tweede park in de vorm van een grote schelp ligt aan de toegangsweg naar het bestaande Europa-Park resort en op het terrein van 45 hectare zal ook het zesde themahotel Krønåsar een plaatsje krijgen.

sfeerbeeld rulantica
De rustgevende Mystery River in het bos, waar je ook een drankje kunt doen.

‘Rulantica’ zal het hele jaar door open zijn. Als thema is niet gekozen voor de tropen of palmbomen maar voor mystieke Noordeuropese sferen. Het verhaal over het verloren eiland Rulantica komt ook uit in boekvorm. Het indoorgedeelte van het waterpark telt 32.600 m2 en is ingedeeld in 8 themagebieden:

  • ‘Trøll Valley’ is afgestemd op de allerkleinsten.
  • Het Gletsjer Tempel gebied met ijsglijbanen en zeemeerminnen.
  • Het Scheepswrak gebied.
  • Er komen 25 waterattracties waaronder 17 glijbanen. Eveneens vind je hier Duitslands grootste golfslagbad en een ontspannende ‘Mystery River’.
  • In het rustgedeelte staan 1.700 ligstoelen klaar en er komen 8 exclusieve cabana’s met bediening.
  • Buiten de 20 meter hoge schelpvormige hal is nog eens 8.000 m2 waterplezier. Naast een buitenbad (500 m2) en een ‘Wild River’ is er een ligweide waar je op een van de 500 ligstoelen kunt relaxen.
  • Er zijn omkleedruimtes in verschillende groottes met in totaal 3.588 lockers. Deze lockers geven direct aan hoeveel bezoekers er maximaal tegelijkertijd binnen mogen zijn. Rulantica gaat daarom werken met toegangstickets op datum.
sfeerbeeld rulantica
Het schreepswrak gebied.

‘Krønasår – The Museum Hotel’

Bij het waterpark hoort een eigen hotel. Dit 6e hotel is sowieso hard nodig omdat de hotels bij Europa-Park razend populair zijn en vaak volledig volgeboekt. Ja, zelfs de luxe suites in de vuurtoren bij hotel Bell Rock waar je nog eens 900 euro extra per nacht voor betaald! Op de camping of in het Camp Resort kun je vaak wel terecht. In het Rulantica project ter grootte van 63 voetbalvelden neemt het zesde themahotel ‘Krønåsar’ een prominente plaats in.

Krønåsar opent eind mei 2019 en wordt vormgegeven als een natuurhistorisch museum. Qua sfeerbeleving komt de film ‘Night at the museum’ dicht in de buurt van wat je kunt verwachten. Er worden in dit hotel historische vondsten van de ‘Adventure Club of Europe’ tentoongesteld. Verder telt het hotel 7 verdiepingen en is er plaats voor 1.300 overnachtingsgasten in 277 kamers en 27 suites. Enkele kamers zijn aangepast voor minder-validen. Via een loopbrug hebben de gasten toegang tot ‘Rulantica’.

In het hotel komen twee restaurants: een fine dining restaurant met 220 zitplaatsen en een familierestaurant met 650 zitplaatsen. Ook is er een bar op twee verdiepingen met als thema Noordse ontdekkingen. Vanuit de bar en vanaf de terrassen van beide restaurants kijk je uit over een fjord en de ‘haven’ van ‘Rulantica’.

sfeerbeeld hotel kronasar
Het hotel Krønasår.

In dit Europa-Park filmpje meer over alles wat nieuw is in 2019:

Zwarte Woud

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Vanuit mijn woonplaats in het Groene Hart van Zuid-Holland zo’n 5,5 uur rijden op de heenweg en terug 6,5 uur (deels door Frankrijk). Een mooie tussenstop voor een midweekje wanneer je op doorreis bent naar bijvoorbeeld Italië, Zwitserland of Frankrijk. Wij hebben op de heenweg via Booking.com een overnachting geboekt in Mainz, vlakbij Frankfurt, maar je kunt het ook in één keer rijden (wat wij op de terugweg hebben gedaan, deels door Frankrijk).

Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op één na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. Tijdens ons verblijf ontving Europa-Park van de ANWB de Award voor ‘het beste uitje over de grens’. Daarnaast is Europa-Park al vijf keer op rij (2014/2015/2016/2017/2018) uitgeroepen tot beste park ter wereld! Dat belooft dus wat voor waterpark Rulantica.

Koop je tickets hier.

Gratis brochure aanvragen

Rulantica gaat pas eind november 2019 open. Europa-Park is in 2019 geopend van 6 april tot en met 3 november, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur maar blijft langer open op hoogseizoensdagen. Meer informatie over Europa-Park en de nieuwigheden zijn terug te vinden in de nieuwe brochure. Je kunt deze gratis aanvragen via europapark.de/aanvraag.

Lees binnenkort ook het verslag van ons bezoek aan Europa-Park.

Hoor jij bij de 48% van de Nederlanders die al van Europa-Park heeft gehoord? Of is het nieuw voor je?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.