Keek op mijn Week: Koningsdag, persreis naar Europa-Park, pleisters en nieuwe cursus

De meivakantie is weer voorbij! Wat gaat dat toch snel en wat zijn we weer bijzondere ervaringen rijker… Uitgenodigd in Zuid-Duitsland om het grootste pretpark van Europa te beleven: Europa-Park. Zeer de moeite waard, helemaal als je toch richting Zwitserland of Italië rijdt! Met 3 dagen hebben we niet eens het hele park gezien, dus trek er wel wat tijd voor uit.

koningsdag shopsels
Lekker kinderkleertjes gescoord op de vrijmarkt! De meisjes hebben de kleding zelf uitgezocht, met wat hulp van mama.

Koningsdag

Zaterdag was het Koningsdag. We zijn de dag rustig gestart en deden eind van de ochtend een kort rondje vrijmarkt. De meisjes waren moe, maar mama wilde graag oranje tompoucen kopen. Op de vrijmarkt mochten de meisjes leuke (merk)kleding uitzoeken en hebben we voor in totaal 15 euro flink wat leuke dingen gekocht. Onder meer een winterjas van Vingino op de groei. Bij thuiskomst ging de jas van de oudste kapot, waardoor we direct één van de gekochte jasjes in gebruik namen voor onze korte vakantie. 

koningsdag
Onze Bulbby truien weer aan op Koningsdag.

’s Middags pakte ik onze tas in en reden we naar Amsterdam. Daar aten we wraps bij Tamara die met ons meeging op persreis naar Europa-Park. Ik vind het altijd heel eng om in het buitenland te rijden en in zo’n pretpark is het ook gewoon fijn als je met 2 volwassenen bent. Uiteindelijk kwamen we om 5 over 12 in de avond aan bij ons hotel in Mainz, dat ik via Booking.com had geregeld.

camp resort europapark
Op het Camp Resort.

Van Mainz naar Europa-Park

Zondag kwam ik er tot mijn opluchting achter dat er pal naast ons hotel een tankstation zat. Maar goed ook, tanken was hard nodig. Onderweg van Mainz naar Rust in Zuid-Duitsland hebben we alle soorten weer wel gehad: stralende zon, hagel, snoeiharde regenbuien… Dat heb je als je door de bergen rijdt. Rond een uurtje of 1 kwamen we aan bij het Camp Resort van Europa-Park. Hier sliepen we in een 6-persoonsblokhut, waarvoor we slaapzakken van mijn broer konden lenen. (Dank!) Kussens lagen er al wel en de blokhut was opvallend schoon. Prima om te slapen als je geen eigen tent of camper hebt.

hotel bell rock
De perspresentatie was in Hotel Bell Rock.

Als je bij Europa-Park aan komt rijden maakt dat veel meer indruk dan bij de Efteling. Het waterpark Rulantica zie je als eerste, dat is nu nog in aanbouw en gaat rond mijn verjaardag open (eind november). Daarna alle achtbanen waar je ook onderdoor rijdt met je auto om bij het Camp Resort te komen.

bootje europapark
Tamara appte me allemaal leuke foto’s door, zoals deze waar ze lekker relaxen in een bootje.

In het pretpark zelf lunchten we bij het Rock Café en daarna namen we de monorail naar de andere kant van het pretpark. Ik zou via de uitgang daar naar het hotel Bell Rock lopen, om de perspresentatie bij te wonen. Tamara deed ondertussen allerlei toffe attracties met mijn kinderen, zoals de Jungle Rafts waterbootjes door het Adventure Land meertje en trakteerde mijn muppets op een ijsje.

ijsje eten
De kleine bofferds kregen van ’tante’ Tamara ook nog een ijsje van Ed Euromaus, de mascotte van Europa-Park.

’s Avonds zagen we elkaar weer in de Saloon bij het diner in cowboy en indianen stijl. Live country muziek en een grote ‘food plate’ met cowboy-achtige gerechten maakten het sfeertje helemaal af.

Live country muziek tijdens het diner in de Saloon op het Camp Resort.

Pretparken dag!

Maandag genoten we van het overheerlijke ontbijtbuffet en kletsten we ondertussen met de andere bloggers en hun gezinnen. Wat een voorrecht om hier te mogen zijn! Daarna gingen we met z’n vieren het park in om allerlei attracties te ontdekken. We hebben ons een paar keer opgesplitst, maar na de perspresentatie en door voorbereidingen wist ik welke attracties ik heel graag wilde doen (de enige 2 waar we in een lange wachtrij kwamen) en die waren het ook meer dan waard: het Voletarium en Arthur en de Minimoys. 

europapark

Het Voletarium is dé topattractie van Europa-Park en vorig jaar nieuw geopend. Het is een bioscoop waarbij je in een stoel met veiligheidsgordel plaatsneemt. Als de film begint schuift de hele bank naar voren en zit je zowat in de film die op een achtbaanrit lijkt: je maakt een vlucht door Europa en de stoelen bewegen mee dus die vlinders in je buik voel je ook echt (net alsof je echt vliegt).

Achtbaan Arthur en de Minimoys is niet echt een achtbaan, maar vergelijkbaar met de Droomvlucht. Je zit in een stoel met heupbeugels vast en je benen zweven door de lucht. Extra leuk als je de films van Arthur en de Minimoys ook hebt gezien, waarbij het jongetje in een elfje veranderd en allerlei avonturen beleeft.

prinsessen europapark

We hebben nog veeeeeeeel meer attracties gedaan uiteraard. Dat lees je in ons verslag wel. In de middag moesten we in het Spaanse themagebied zijn omdat de ANWB daar de prijs uitreikte voor het ‘leukste uitje over de grens’. We kregen hier heerlijke hapjes en er was een clown die ballonfiguren maakte voor de kinderen. Even uitpuffen en bijkletsen met de andere bloggergezinnen. Daarna stortten we ons weer vol in het pretparkgeweld en deed ik met de jongste wat waterattracties.

wijntje europapark
Diner in Hotel Colosseo.

’s Avonds vertrokken we met de hele groep van de persreis naar hotel Colosseo. Hier was er live muziek van een accordeon en gitaar en konden we allemaal lekkere dingen proeven van het uitgebreide dinerbuffet. Daarna met volle buikjes terug naar het Camp Resort via de monorail.

Eisshow und zu Hause

Dinsdag was alweer de laatste dag van deze persreis. Een laatste ontbijtje, Tamara uitzwaaien en alles inpakken. Daarna gingen we nog een paar uurtjes het park in en hebben we onder meer de geweldige Eisshow gezien. WAUW! Tijdens de perspresentatie hoorde ik dat het een schaatsshow op topniveau is, met schaatsers van Holiday on Ice. Ze deden nu de nieuwe Paddington show. Je mocht er begrijpelijk niet fotograferen, maar echt WAUW! De dubbele rietbergers vlogen je bij wijzen van spreken om de oren: dames die gelift werden, sprongen, figuren en ondertussen een prachtig verhaal, geweldige kostuums en muziek waardoor je helemaal in de show kwam. Mijn enige minpuntje was de clown vooraf, die mijn nek natspoot waardoor de complete zaal in een deuk lag. Nou ja, je moet er wat voor over hebben. Ook in het park zelf zagen we de dag ervoor al geweldige dans- en stuntshows op de podia buiten. We deden nog een paar rustige attracties: geen enkel probleem om er in een paar uurtjes tijd veel te doen, want in Europa-Park zitten de attracties heel dicht bij elkaar. Van alles te beleven en je raak niet uitgekeken. Toen was het tijd om naar huis te gaan en concludeerden we dat we na 3 dagen nog lang niet alles van dit pretpark hebben gezien…

Ff chill en pleisters testen

Woensdag sliepen we uit. Tot half 10. Ook de meisjes ja. Over de terugrit (deels door Frankrijk) hadden we ruim 6,5 uur gedaan en we waren MOE. Onderweg werd ik ook nog gebeld door één of andere energieleverancier. Ik word helemaal gestoord van die lui, word wekelijks meerdere keren gebeld vanwege mijn kvk-registratie en ik ben dan ook niet aardig meer tegen ze. Klojo’s. Pis een eind op.

europapark
In de draaimolen.

Afijn. Ik draaide wassen, ruimde op en probeerde de achterstand in mijn mailbox stap voor stap weg te werken. Mijn ouders waren zo lief geweest om tijdens ons tripje de tuin met de hogedrukspuit aan te pakken (yay) en kwamen even op de koffie vandaag. Gezellig. Konden we onze verhalen even kwijt, want WAT een belevenis was het. (Ook voor mij, zo ver met de auto is toch wel erg spannend. Europa-Park ligt vlakbij de Duitse grens met Zwitserland en Frankrijk.)

Ook bezocht ik met mijn oudste nog even de fysiotherapeut, omdat ze nog steeds zo klaagde over haar ruggetje. Door de schok van de botsing was die blijkbaar iets verkrampt en ik wilde geen risico lopen. Alles werd even gecheckt en daarna los gemasseerd. Nog een keertje terugkomen en dan verwacht hij dat ze er geen last meer van heeft.

De post had ons een perspakketje bezorgd van Hansaplast en dat kwam vandaag direct al van pas. Bij dochterlief ging er een wondje open. Normaal zijn ze niet blij met pleisters, omdat het zo’n pijn doet om ze er weer af te halen. De nieuwste pleister van Hansaplast, de Silicone Soft, biedt hiervoor de oplossing. Deze nieuwe pleister is hypoallergeen, huidvriendelijk, extra zacht en comfortabel. Een uitkomst voor wondjes bij de allerkleinsten, maar ook voor iedereen die normaal gesproken pijn of angst ervaart bij het verwijderen van een pleister. Hansaplast Silicone Soft is verpakt per acht pleisters: twee stuks van 39x39mm en zes van 30x97mm (adviesprijs: €3,99). De pleisters zijn daarnaast verkrijgbaar in een XL formaat van 50x72mm (adviesprijs: €4,49), ideaal voor het afdekken en beschermen van middelgrote tot grote wondjes. (De voorloper hiervan was de Sensitive pleister.)

Wimpers en work, work

Donderdag liet ik mijn wimpers weer even bijwerken in de wimpersalon in Woerden. Daarna back 2 work en even knallen. ’s Middags kwamen de meisjes nog even bij me spelen, maar ik heb zelf ondertussen doorgewerkt. Daarna bracht ik ze weer bij hun papa en mocht ik aanschuiven voor het eten. Superfijn! Even een break dus en daarna thuis weer back 2 work.

Mijn Netflix tips: Bonding en Special. Beiden gaan over kneuzige homo’s, zijn heel grappig en kijken heerlijk weg.

wimpers gedaan
Wimpers weer netjes.

Work en wandelen

Vrijdag lekker gewerkt en besloten om het elke dag publiceren van een artikel wat meer los te laten. Zolang ik mijn to do list verder maar netjes bij houd en de andere zaken goed organiseer, doe ik mijn best en dat is soms ook goed genoeg. Voel de vermoeidheid van de persreis nog steeds in mijn lijf, dus ik moet mezelf niet teveel opjagen. ’s Middags ging ik wandelen in Reeuwijk om even wat meer zen te zijn. Daarna back 2 work, eten en een serietje en weer back 2 work. Op advies van mijn dochters ook nog even snel de kapper gebeld, want mijn uitgroei schijnt verschrikkelijk te zijn… En een paar dates met vriendinnen geprikt, want dat zijn ook belangrijke zaken in het leven. Zo met de dodenherdenking in aantocht sta je daar net even wat meer bij stil.

wandelen in Reeuwijk

Wat heb jij dit weekend op de planning staan?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.