Bandieten gespot in Slagharen!

Of ik naar Attractiepark Slagharen wil en daar een blog over wil schrijven? 22 April, dat is de eerste dag van de meivakantie. Dat zou een mooi begin zijn Dus ja, leuk! Dat is toch ergens in het oosten van het land? Even Googlen…. oh ooowh, 2 uur rijden. Naar Zuid- Frankrijk is het 12 uur rijden en dat lukt ook altijd, dus dan gaat dit ook helemaal goed komen. Wat voor attracties zijn er eigenlijk? Vinden onze jongens het wel leuk? Zijn er nog pony’s te spotten?… Jullie hebben net zowaar een fractie van mijn hersenspinsels mogen meebeleven. Maar dat tot zover, hier mijn verslag.

Gastblog door: Marina Bisschop

slagharen attractiepark ervaring
Goed voorbereid in de auto? Uhm… Check!

Dus daar gingen we! De jongens hadden hun telefoons opgeladen en de leesboeken van de bieb meegenomen. En in de rugzak: broodjes, water, bananen en snoep. Het minimale om de rit en de dag zo soepel mogelijk te laten verlopen.

slagharen attractiepark ervaring

Nieuwe attractie Red Bandits Adventure

We waren niet zomaar uitgenodigd. Er werd namelijk die dag een nieuwe attractie geopend ‘Red Bandits Adventure’. Ik kon na aankomst meteen aansluiten bij de persbijeenkomst, terwijl mijn man en jongens het park gingen verkennen. Het woord werd gevoerd door de directeur, Dave Storm. Hij vertelde dat het park dit jaar 60 jaar bestaat. Ooit begonnen met een vakantiehuisje met een pony en nu getransformeerd naar een attractie- en vakantiepark park met Westernthema en een waterpark.

In november 2022 werd er, zoals ik begreep met een traan, afscheid genomen van de attractie Wild West Adventure. Deze mocht plaatsmaken voor Red Bandits Adventure. Een attractie waarin ondeugende, klungelige boeven een hoofdrol spelen en kinderen meenemen in een avontuur. Randy en Rosie zijn de parkmascottes die je onder andere kan tegenkomen in deze attractie en hebben ook hun eigen parkshow.

slagharen attractiepark ervaring

Na deze woorden, een lekker stukje taart en een vriendelijk praatje met Dave de directeur, mochten we als één van eersten in de Red Bandits Adventure. Dit alleen al was een avontuur voor de jongens. Verder hadden we nog geen idee wat voor soort attractie we zouden aantreffen.

slagharen attractiepark ervaring

Bij de eerste stappen waren we er al van bewust dat we een mijnschacht inliepen. Na een kleine tocht kwamen we aan bij het begin van een boottocht. Het bootje nam ons mee langs allemaal spannende kleine verhaaltjes waar de Red Bandits in te zien zijn. Wat ontzettend mooi is dat gemaakt! Na alle eerste indrukken hebben we meteen nog een rondje gemaakt. Toen zagen we weer allemaal nieuwe dingen en dat er aan de kleinste details is gedacht. Dit werd versterkt door licht- en geluidseffecten. Onze mening: (inclusief die van twee kritische jongens) Een leuke gezinsattractie!

slagharen attractiepark ervaring

Na deze ritjes werd de attractie officieel geopend door directeur Dave Storm en wethouder gemeente Hardenberg Alwin te Rietstap. Dit werd op een grappige manier ingeleid door een paar Red Bandits, waaronder natuurlijk Randy en Rosie, en een enorme knal.

slagharen attractiepark ervaring

Welke attracties zijn er nog meer?

Nu was het tijd voor ons om de rest van het park in te duiken. Wat een boel verschillende attracties zijn er! Voor iedere leeftijd wel iets. Red Bandits Adventure is in onze ogen een goede aanvulling op dit park, omdat er verder geen soortgelijke attracties op het park te vinden zijn en iedereen kan erin.

slagharen attractiepark ervaring

We hebben onder andere genoten van de kabelbaan Cable Car; even relaxen en meteen een mooi uitzicht, van The Eagle; lekker hoog en draaierig worden, maar de Gold Rush was absoluut onze favoriet. We zijn namelijk alle vier gek op achtbanen. En als ervaren achtbaangangers, bleek de Gold Rush toch weer uit een heel ander vaatje te tappen. Vooruit, achteruit, vooruit en dan met een enorme versnelling val je recht naar beneden. We kwamen er lekker gedesoriënteerd en vol adrenaline weer uit.

slagharen attractiepark ervaring

Ik kreeg ook nog een ‘moeder’ momentje. Want daar waar ze, voor mijn gevoel, nog niet zo lang geleden aan ons vastklampten in een achtbaan, is de oudste druk bezig het niet verliezen van zijn beugel en was de jongste extra uitdaging aan het zoeken door zo lang mogelijk zijn armen omhoog te houden. Ze worden zo groot… Afijn we hebben een enorm leuke dag gehad in Attractiepark Slagharen. Kunnen we die ook weer aftikken van onze bucketlist.

Oja, en de pony’s, die heb ik nergens meer gespot.

Zin in een leuk dagje uit of wat nachtjes weg inclusief attractiepark? Kijk snel op de website van Attractiepark Slagharen.

Lees ook:

Wat was jouw laatste dagje pretpark?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.