Keek op mijn Week: Minions, Michelin en voetenbadjes

Lekker hooikoorts weekje zo hè? Snotter, snotter. Maar gelukkig ook lekker weer. Wij bezochten de filmpremière van de nieuwe Minions film, ik kreeg zomaar ineens een sterrenchef diner voorgeschoteld, de oudste ging op groep 8 kamp… Oh en de telemarketeers maken overuren met hun irritante belletjes, heb jij daar ook last van?

lekker in de zon
Deze petjes zochten mijn dochters uit bij de Bristol.

Lekker voetenbadje

Zaterdag was het loeiheet. We maakten een gezellige schaduwplek bij het zwembadje en zetten er 3 stoelen naast. Dochterlief prepareerde wat snackjes en we zaten gezellig met onze voeten in het badje. Nou ja, de jongste trok haar badpak nog wel aan. Ik heb lekker een romannetje gelezen. Gezellig lekker kletsen en even niks hoeven… Het was ook te warm om iets anders te doen. 

behangersbij
We observeerden de behangersbijen die hier een nestje hadden gemaakt. Lukte me niet het vast te leggen, maar ze kwamen dus steeds met een stukje blad aanvliegen dat vervolgens het nestje in ging. Heel bijzonder.

Première Minions

Zondag vroeg uit de veren, want we moesten op tijd in Leidschendam zijn. Bij de Westfield Mall of the Netherlands vond de première van de nieuwste Minions film plaats, waarin je ziet hoe de kleine Gru in de jaren ’70 een superschurk probeert te worden. Vooraf zijn we nog heel even het winkelcentrum in gedoken, maar vrijwel alles was nog gesloten. Toch bij de HEMA een leuk jurkje voor de jongste gescoord. Daarna het feestgedruis van het première feestje in.

minions premiere

De rondwaggelende Minions vonden we erg grappig, maar de disco show voor kinderen was ons teveel prikkels. We genoten dus van een lekkere Minion donut op een bankje terwijl we mensen keken. Daarna begon de film en stond er een mooie goodiebag op onze stoelen klaar met wat lekkers en leuke Minion cadeautjes. De film is echt hilarisch! Ik heb keihard gelachen en de ’70s muziek was een feestje. 

minions premiere

Daarna nog even snel een hapje eten en de kids naar hun vader gebracht, want het was ook nog Vaderdag vandaag. Hij was blij met de cadeaus die ze hadden geknutseld. Ik reed daarna door naar mijn neefje die een feestje te vieren had en voegde een tasje leuke Minion spulletjes toe aan de cadeaus. Was gezellig en daarna plofte ik thuis moe op de bank. Eerst nog even mijn vader videobellen om hem een fijne Vaderdag te wensen en daarna de Netflix docu Keep Sweet, Pray and Obey gebingewatched. Ik kon ’t niet uitzetten… Fascinerend afschuwelijk hoe mensen het allemaal maar lieten gebeuren… Heb jij ‘m ook gezien?

Sterrendiner in Utrecht

Maandag flink doorgewerkt. Iets met proberen achterstanden in te halen, de techniek aan de achterkant tweaken en ook nog geïnspireerd aan de gang met teksten. Dochterlief kwam nog even langs voor een glaasje limo omdat ze iets vergeten was, dus snel een knuffel gepikt. Daarna treinkaartje gefikst en richting het station voor het persdiner van Spanje. Dit keer was de stad Valencia aan de beurt!

restaurant fierro valencia duurzame gastronomie
De chefs kwamen langs de tafels voor de finishing touch.

Gezellig gekletst met de bekenden die ik tegenkwam en tot onze grote verrassing bleken er chefs ingevlogen met een Michelin ster voor hun Restaurant Fierro. Wauw! Ik schreef meteen een leuk artikel over mijn allereerste maaltijd van sterrenchefs. Het zag er zo mooi uit allemaal en wat een smaakexplosies… Uiteindelijk was ik pas om half 12 weer thuis, het was een zeer geslaagde avond.

kookboek en honing
Kreeg een tasje mee met cadeautjes: prachtig kookboek van de chefs en een potje honing uit Valencia.

Administratiedag

Dinsdag was echt zo’n administratiedag. Ik werkte aan de backend van de site, schreef teksten maar regelde ook de bankzaken en andere administratieve dingen die bij het runnen van een bedrijf komen kijken. Er ging een nieuwsbrief uit naar bloggers met alle data van de Blogboot dit najaar.

Ook omdat ik gezien alle effort die ik er in stop, workwise het event van 4 juli moest verplaatsen naar 12 september zodat ik iets meer lucht en een wat langere aanloop heb. Mijn eigen verslag van de Proef de Zomer editie moet ook nog geschreven worden tenslotte én daarna nog een mooi rapportje maken voor de sponsors. Het luchtte wel op dat ik deze knoop heb doorgehakt en uiteraard hebben de aangemelde bloggers en sponsors een heads-up ontvangen en is alles in overleg gegaan. Zo kort voor de zomervakantie kon iedereen de extra ruimte in de agenda wel gebruiken gelukkig.

Daarna ook een mailing gemaakt richting sponsors, omdat ik wat data heb gewijzigd en natuurlijk de events dit najaar graag goed gevuld wil hebben met mooie merken. Aanmeldingen vanuit de bloggers stroomden direct al binnen na mijn bericht, superfijn! Die zijn dus al geregeld, nu de merken nog :-). Altijd weer spannend, maar met de prachtige blogger line-up al bekend en boten in Amsterdam en Giethoorn geregeld zal het vast geen enkel probleem zijn sponsors te regelen. Wie wil er nu niet lekker varen en ondertussen werken aan zijn marketing?

berghoff leo lijn keuken
De mooie cadeautjes die ik kreeg van BergHOFF op de Blogboot nog even op de foto gezet. Ook meteen het persbericht opgevraagd over de “downdraft pannen” ken veel mensen met een nieuwbouwwoning die de afzuiging in het fornuis hebben, dus leek me handig om aan mijn verslag toe te voegen.

Kind uitzwaaien en dyslexie huiswerk

Woensdag lekker teksten getikt, telefonische verkopers afgewimpeld (ik vind jullie niet vriendelijk meer als je zo vaak belt Vriendenloterij) en daarna bij school mijn kind uitzwaaien. Het groep 8 kamp! Ik weet nog dat ik ooit zelf ging, naar Kijkduin destijds in een tentje. Voetballen op het veldje waarbij ik een bal behoorlijk hard op mijn neus kreeg, veel gezelligheid met de klasgenootjes, een ellenlang stuk wandelen onder leiding van de meester en springen op de trampolines bij de pier van Scheveningen. Hoe zou het nu met mijn klasgenootjes van toen gaan? Dochterlief was best zenuwachtig want zo’n kamp is toch ook wel spannend. Maar avonturen beleven met je vertrouwde klas, daar had ze erg veel zin in.

Ondertussen had ik haar kleine zus als enigst kind bij me en daar genoot ze ontzettend van. Hoewel… eerst moest het dyslexie huiswerk worden gedaan, want de begeleidster had ons laten weten dat we dat veel te weinig doen. (Deze week wederom niet gelukt om alles wat nodig is te doen overigens… pffff.) Afijn, na de lunch direct het voorlezen – koorlezen – doorlezen maar afgestreept en na een korte pauze nog even een keer flitsen. Toen mocht mama weer aan het werk en hoorde ik beneden… dochterlief heerlijk spelen en zingen. In de familie app bleken er ineens allemaal filmpjes met de Minions te verschijnen die ze zelf had opgenomen. Heerlijk als ze zo in hun spel zitten. Echt geen kind aan gehad, haha.

salade gemaakt met bickery
De kipkruiden van Weber gebruikt net als de mango smaak burgersaus en de citroensmaak olijfolie en we proostten saampjes met onze prachtige zwarte Radbag wijnglazen.

’s Avonds bleek er iets mis met mijn site en kreeg ik allemaal reacties op facebook dat het reactie formulier niet meer werkte. Iets met mijn te strenge beveiliging. Om half 12 dacht ik het gefikst te hebben. Werd een latertje dus.

Gezellige middag

Donderdag lekker doorgewerkt. Er moest het nodige gebeuren, want er stond een gezellige middag op het programma. We gingen naar Lisanne die vaste gastblogger is geworden, zodat ik haar wat dingen uit kon leggen over wordpress. Daar stond een groot zwembad in de tuin en aangezien onze dochters het goed met elkaar kunnen vinden, was het een feestje. Lisanne kan trouwens prachtig fotograferen. Heb je de leuke Sodastream winactie al gezien die ze heeft gepost?

Daarna op verzoek van dochterlief door de McDrive. Ik had ook geen zin om te koken en we moesten al vroeg klaar zijn. Scouting had een kennismaking bij de brandweer deze avond, superleuk! Er moesten uiteraard droge kleren mee. Of ze een pietsie nat is geworden? Haha, nou behoorlijk, maar het was er weer voor en daarna had ze mooie verhalen over spuiten met de brandweerslang, de pakken en voertuigen bekijken en hoe je moet lopen als er brand is. Ik hoop stiekem dat ze later bij de jeugdbrandweer wil, daar heb ik zelf zo’n leuke tijd gehad.

klooien met water
Ze mochten allemaal even spuiten met de brandweerslang, wat een feest!

Mijn schatje weer thuis

Vrijdag hoorden we al vroeg dat vanwege het onweer en storm groep 8 wat eerder naar huis zou komen. Haar opa was zo lief om te rijden en bracht een duidelijk vermoeid kind terug. Mijn lieve schatje kon ik weer even knuffelen, ik had haar wel gemist. Snel lunch gemaakt en daarna alle ‘zooi’ in de was en het kind na een tekencheck onder de douche. Ze had geweldig leuke verhalen over sjoelen met yoghurt en komkommers, avondwandelingen en gekke spelletjes die de meesters en juffen hadden bedacht. Blij kind met prachtige herinneringen, hopelijk delen ze snel wat foto’s op de social schools zodat we mee kunnen genieten. 

Lees hier het vorige weekoverzicht.

Ploep. Toen was het alweer weekend… Ik weet nog niet wat ik ga doen, wil het liefst lekker uitrusten haha, en jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.