Keek op mijn Week: eenhoornfeestje, pannenkoeken, trakteren, afzwembriefje en winweek

Weer een week voorbij en dit keer lijk ik zowaar mijn werk iets beter onder controle te krijgen. Een fijn gevoel dat me wat rust geeft. Dinsdag bruiste ik van de inspiratie waardoor ik in één dag 4 blogs kon klaarzetten en dat scheelde heel erg. Nu was er één een advertorial die ik alleen iets heb herschreven omdat ik het anders niet goed genoeg vond, maar toch. Telt ook want het kost tijd én het brengt geld in het laatje. Ik hoop dat ik dit gevoel kan vasthouden, want het scheelt me in de avonduren de psychische druk van het persé mijn artikel af willen krijgen.

Eenhoornfeestje

Zaterdag bracht ik de meisjes in de ochtend naar de extra zwemles om de borstcrawl beter te beheersen. Daar kwebbelde  ik gezellig met een andere moeder en genoot in alle rust van mijn koffie. Daarna was het tijd om als een razende de laatste feestdecoraties in orde te maken, zoals een vrolijke ballonpilaar naast de voordeur. Grote zus kreeg de opdracht om een raamtekening van een eenhoorn voor haar zusje te maken, erg goed gelukt! Mijn schoonzusje arriveerde met haar schmink en vrij snel daarna stonden de eerste kindjes voor de deur. Ik had geen strakomlijnd programma dit keer. Na een kort programma thuis gingen we met de auto naar De Balij in Zoetermeer voor een stoere boswandeling in dit speelbos en een kort bezoekje aan de kinderboerderij. Later een uitgebreid verslag, maar het was meer dan geslaagd. Dochterlief lag die avond gelukzalig in haar bedje en daar doe je het allemaal voor.

Opruimen en relaxen 

Zondag heb ik alles weer opgeruimd en genoten we van de rust. De meisjes vermaakten zich met het nagellaksetje dat de jongste cadeau had gekregen. ’s Middags aten we soep voor de benodigde groenten en daarna gingen we iets doen waar ze al heel erg lang om vroegen: naar het pannenkoekenrestaurant! Een lekker relaxt dagje.

badminton
Even een dagje rust. Lekker badmintonnen in de tuin.
pannenkoeken
#moreyes Ik besloot eindelijk eens ‘ja’ te zeggen tegen mijn kinderen die graag bij het pannenkoekenrestaurant wilden eten.

Auw!

Maandag werd ik op een vervelende manier wakker: insectensteken! Auw! Ik weet nog steeds niet wat het nu voor beest was, zag wel een soort zweefvlieg (lijkt op wesp) dood naast mijn bed maar die steken niet. Toch een steekvlieg dan? Het deed in ieder geval flink pijn: 2 grote rode bulten op mijn been en nog eentje op mijn bovenarm. Alsof die schrik nog niet genoeg was, lag er vlak naast mijn kussen een flinke rups. IEW! Mijn ochtend begon dus redelijk paniekerig. Als een gek heb ik het huis gedweild en horren gekocht bij de Karwei. Er staan nu ook overal zilvervisjesvallen. Weg met al die nare beestjes! Om meteen mijn volgende ‘kikker maar te slikken’ stuurde ik de mailing uit naar alle deelnemers aan Blogger by Nature met elk een persoonlijke code. Flinke klus, maar het is weer van mijn lijstje. Ik leverde de traktatie spullen in bij de groenteboer en kookte daarna een flinke pan chili con carne, die ik deels heb ingevroren en deels meenam naar mijn ouders om daar met elkaar op te peuzelen.

Schrijfinspiratie

Dinsdag liep het lekker. Ik was zo vol van inspiratie dat ik maar liefst 4 blogs heb uitgewerkt. Eindelijk wat lucht! Kreeg deze dag erg veel uit mijn handen en dat geeft een fijn gevoel. Druk is van de ketel. Moet er wel bij zeggen dat ik het 4e stuk spontaan heb geschreven om 11 uur in de avond nog naar aanleiding van het programma De Monitor over hoogbegaafdheid. Lees het hier.

wartie gebruiken
De doorzichtige pleisters van de Wortie zijn op… nieuwe halen dus want het werkt wel!

Trakteren

Woensdag was de dag dat mijn dochter mocht trakteren op school. Over 1,5 maand wordt ze alweer 6 jaar tenslotte. Midden in de zomervakantie. Met het kinderfeestje achter de rug, kon ik deze nu ook van mijn lijstje strepen. Dat is maar gebeurd. In dit artikel lees je hoe deze gezonde eenhoorntraktatie tot stand is gekomen met hulp van de groenteboer. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. ’s Middags bracht ik haar bij papa, zodat ik met grote zus naar de orthopedagoog kon. Hier mocht ze kennismaken aan de hand van smileys (net als in het Smoeltjesschrift en kleutersmoeltjesschrift), zodat ze in de volgende gesprekken op een voor haar prettige manier al haar zorgen kan delen. Ze heeft er nog al wat door de scheiding en piekert veel.

Afzwembriefje

Donderdag was gewoon een lekker dagje. Met de werkdruk van de ketel kreeg ik veel gedaan, ook de extra dingen die normaal blijven liggen. Voelt heel erg fijn en ik hoop dit gevoel vast te kunnen houden, zodat ik in de avonden wat vroeger kan stoppen met werken. ’s Middags stond de zwemles weer op het programma en HOERA, mijn oudste kreeg haar afzwembriefje mee voor diploma B. Wat een opluchting!

afzwembriefje

Voorverkoop Blogger by Nature 2019 gestart

Vrijdag regelde ik allerlei dittemedatjes, we leverden de pasfoto in voor op het zwemdiploma en de meisjes haalden hun welkomstcadeautjes op bij de Rabobank waar ik een Regenboogrekening voor ze heb geopend om te sparen voor later. In overleg met Stayokay in Soest is ook de datum voor Blogger by Nature 2019 vastgelegd: op 6 april 2019 komt editie 3. Speciaal voor de die hard fans die al een kaartje willen kopen nog voordat het programma bekend is, hebben we de verkoop direct geopend met het voordelige actietarief van 65 euro. Geldt slechts 1 maand en daarna gaat de prijs omhoog omdat we dan het programma beetje bij beetje bekend kunnen maken. Ben heel benieuwd hoeveel enthousiastelingen we hiermee trekken, als organisatie vinden we dat echt superspannend. Klik hier voor de voorverkoop en lees mijn verslag over 2018 of die van 2017.

Pakketjes

Er werden wederom pakketjes bezorgd deze week. Helaas ook bij mijn oude huis… Kreeg van Linda de tip om de PostNL doorstuurservice te gebruiken en dat heb ik nu maar gedaan, want op een bepaald moment vinden ze al die post niet leuk meer natuurlijk en ik krijg nogal wat.

Half jaar gratis wassen van AEG

AEG stuurde mij een half jaar gratis wassen toe, wegens de aanschaf van een nieuwe wasmachine. Ik kan even vooruit…

Regenboogrekening cadeautjes

regenboogrekening
De meisjes haalden hun welkomstcadeautjes op bij de Rabobank omdat we een Regenboogrekening voor ze hebben geopend om te sparen voor later.

Twinkel doet een wens

Perspakketje! Heel mooi kinderboek en deze mag ik ook verloten.

Shophhaul van HappyBee

De meisjes en ik gingen los bij HappyBee in de webshop. Ik heb nu een beetje zicht op wat ze nodig hebben en de jongste groeit lekker door dus weer bijna uit maat 128. Tijd voor een dubbele garderobe in 134/140 dus en ze mochten van mij beiden ook zelf wat dingetjes uitkiezen. Gelukkig vonden ze de dingen die mama al in het winkelmandje had gestopt ook erg leuk. De zomerjassen waren nu lekker afgeprijsd, truien hadden ze nodig en ze zochten zelf een leuk jurkje met bijpassende bolero en legging uit. Durf geen foto te plaatsen, maar als jullie willen maak ik er een shoplog van. We shopten Moodstreet, Nono, B.Nosy, Birds, Name It, Molo… en één van de B.Nosy leggings bleek een fabrieksfout te hebben. Was 3 cm smaller in de taille dan de andere legging van dit merk, direct de klantenservice gebeld en die heeft een andere opgemeten die ze nog op voorraad hebben. Kon deze kosteloos terugsturen via het UPS pakketpunt en dan sturen ze een andere naar me toe die hopelijk wel goed is. Heel netjes, fijne shopervaring!

Popal fiets

popal doos met fiets

Fietsenopfietsen stuurde ons deze grote doos. Hij blijft nog even dicht totdat opa tijd heeft. Dochterlief is in ieder geval blij dat ze straks ook bij mama weer kan fietsen (één kinderfiets bij papa en één kinderfiets ging met mama mee).

Happy Spirit Days

Zaterdag ga ik naar de Happy Spirit Days, de vriendin met wie ik zou gaan kan helaas toch niet dus in mijn uppie. Vind ik best wel spannend, maar ik heb 3 leuke workshops geboekt dus het komt vast goed.

Verder wil ik proberen om vanaf zondag een winweek te organiseren  😀 De  winacties zijn al in kannen en kruiken, moet alleen zorgen dat ik alle artikelen schrijf. Wat je zoal kunt winnen: naamlabels van My Nametags, een (water) draaimolen van Little Tikes, spelletjes en een badhanddoek van Hotel Transsylvania, het kinderboek Twinkel doet een Wens, een Bubbleezz squishy, een puzzelboekje van de Quarks en misschien zelfs een klapper van een verwennerij voor jezelf van Star Lashes in Woerden…

Hoe was jouw week? Kabbelde het ook zo lekker voort of zijn er juist ingrijpende dingen gebeurd?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 8 en 9 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen voor leergierige kinderen.

Maxaro – Sanitair voor een complete badkamer

Recente Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.